ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στα ύψη η ακρίβεια: Πόσα θα πληρώσουμε το κρέας της Τσικνοπέμπτης – Είτε σε σπίτι είτε σε ταβέρνα θα μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη στον ήδη απελπισμένο Έλληνα καταναλωτή

Advertisement

Οι Έλληνες καταναλωτές αναζητούν τις καλύτερες τιμές για νωπά κρέατα, προκειμένου να γιορτάσουν το παραδοσιακό έθιμο της Τσικνοπέμπτης σε αυλές, τζάκια και ταβέρνες. Απ’ ότι φαίνεται όμως για ακόμα μία φορά θα χρειαστεί να μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη μιας και οι τιμές είτε για αγορά κρεάτων είτε για κατανάλωση σε χώρους εστίασης είναι εντελώς δυσανάλογες με την ελληνική πραγματικότητα.

Ακρίβεια: Πόσα θα πληρώσουμε το κρέας της Τσικνοπέμπτης

Όπως αναφέρουν οι κρεοπώλες, οι τιμές παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με πέρυσι, με το αρνί να ξεκινά από 18 ευρώ το κιλό, τη χοιρινή μπριζόλα στα 6 ευρώ, τα χοιρινά σουβλάκια να κυμαίνονται από 8 έως 11 ευρώ το κιλό, και τα παιδάκια να φτάνουν τα 15 ευρώ το κιλό. Πέρσι, το μοσχάρι κόστιζε 11,40 ευρώ το κιλό, ενώ φέτος ανέρχεται στα 14,60 ευρώ στα σούπερ μάρκετ, και το χοιρινό από 6,20 ευρώ πέρσι φτάνει φέτος τα 7,20 ευρώ.

Οι καταναλωτές που δεν θα ψήσουν στα σπίτια τους δεν θα στερηθούν το τσίκνισμα, καθώς αναμένεται να βρεθούν σε σουβλατζίδικα και ταβέρνες, όπου οι κρατήσεις ξεπερνούν το 90% την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, πάντα με το αζημίωτο.

Advertisement

Ακρίβεια: Πόσα θα πληρώσουμε το κρέας της Τσικνοπέμπτης

Σύμφωνα με το Mega, για ένα πλήρες γεύμα σε ταβέρνα με ζωντανή μουσική, το κόστος ανά άτομο μπορεί να φτάσει τα 50-60 ευρώ, ενώ σε πιο απλές ψησταριές η τιμή κυμαίνεται γύρω από 30-40 ευρώ ανά άτομο. Παρά την αυξανόμενη ακρίβεια, οι καταναλωτές δηλώνουν ότι θα βάλουν και φέτος το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να απολαύσουν το γεύμα της Τσικνοπέμπτης χωρίς εκπτώσεις.

 

 

 

Advertisement


Ελένη Λαμπράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε Επικοινωνία & ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και κατέχει master στις Πολιτισμικές Σπουδές. Εργάζεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο από το 2010, ενώ παρουσιάζει μουσικές ραδιοφωνικές εκπομπές και αφιερώματα από το 2013 μέχρι και σήμερα.
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button