ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ζουμερό κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια

Advertisement

Το κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και εύκολα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Κρεμώδες, αρωματικό και γεμάτο γεύση, μπορεί να σερβιριστεί με ρύζι, ζυμαρικά ή πουρέ πατάτας, δημιουργώντας ένα απολαυστικό γεύμα για κάθε περίσταση.

Το κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για ένα γρήγορο αλλά εντυπωσιακό γεύμα ή δείπνο που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.

Κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια – Διατροφική αξία ανά μερίδα 

  • Θερμίδες: 450 kcal
  • Πρωτεΐνες: 40g
  • Λιπαρά: 25g
  • Υδατάνθρακες: 10g
  • Ίνες: 2g

Χρόνος παρασκευής

  • Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Υλικά (Για 4 άτομα)

  • 600γρ. φιλέτο κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι χωρίς κόκκαλο)
  • 250γρ. μανιτάρια (λευκά ή πορτομπέλο)
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50ml λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ετοιμασία υλικών: Κόψτε το κοτόπουλο σε μπουκιές ή λεπτές λωρίδες. Καθαρίστε και κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες.
  2. Σοτάρισμα: Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρέστε το και αφήστε το στην άκρη.
  3. Μανιτάρια & Αρωματικά: Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
  4. Σβήσιμο με κρασί: Προσθέστε το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί.
  5. Προσθήκη κρέμας: Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι, ρίξτε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το θυμάρι και αλατοπιπερώστε.
  6. Μαγείρεμα: Σιγοβράστε για 5-7 λεπτά μέχρι η σάλτσα να δέσει.
  7. Σερβίρισμα: Πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε ζεστό.

Tips για τέλειο αποτέλεσμα

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα μανιτάρια για καλύτερη γεύση και άρωμα.
  • Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγη παρμεζάνα ή γκοργκοντζόλα στην κρέμα.
  • Αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι για μια πιο ελαφριά εκδοχή.
  • Συνδυάστε το πιάτο με ένα ποτήρι λευκό κρασί για απόλυτη απόλαυση.

Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button