ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συνταγή: Μωσαϊκό με φυστίκι Αιγίνης και λευκή σοκολάτα – Δεν αντιστέκεται κανείς

Advertisement

Αυτό το μωσαϊκό με φυστίκι Αιγίνης και λευκή σοκολάτα του Δημήτρη Μιχαηλίδη είναι το ,. Με πλούσια γεύση και εύκολη εκτέλεση, η συνταγή αυτή αναβαθμίζει το κλασικό μωσαϊκό, προσφέροντας έναν υπέροχο συνδυασμό από λευκή σοκολάτα, φυστίκι Αιγίνης και με την ιδιαίτερη γεύση της πραλίνας φυστίκι.

Συνταγή: Μωσαϊκό με φυστίκι Αιγίνης και λευκή σοκολάτα – Δεν αντιστέκεται κανείς

Υλικά:

  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 180 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 100 ml φυστίκι πραλίνα Δημήτρης Μιχαηλίδης
  • 50 γρ. χοντροσπασμένα φυστίκια Αιγίνης
  • 225 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
  • Για το πασπάλισμα:
    • 30 γρ. αλεσμένα φυστίκια Αιγίνης

Συνταγή: Μωσαϊκό με φυστίκι Αιγίνης και λευκή σοκολάτα – Δεν αντιστέκεται κανείς

Advertisement

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, βάζουμε τη λευκή σοκολάτα, το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα και τη φυστίκι πραλίνα. Λιώνουμε το μείγμα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  2. Προσθέτουμε τα χοντροσπασμένα φυστίκια Αιγίνης και τα μπισκότα πτι-μπερ, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα.
  3. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω σε μια λαδόκολλα και το διαμορφώνουμε σε σχήμα κορμού.
  4. Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο για 1-2 ώρες, μέχρι να σφίξει και να πάρει σταθερή υφή.
  5. Αφού περάσει ο χρόνος, βγάζουμε τον κορμό και τον γαρνίρουμε με τα αλεσμένα φυστίκια Αιγίνης.
  6. Κόβουμε σε φέτες και απολαμβάνουμε το υπέροχο γλυκό μας!

Αυτό το μωσαϊκό με φυστίκι Αιγίνης είναι ιδανικό για τις γιορτές ή για να προσφέρετε ένα γλυκό που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας!


Ελένη Λαμπράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε Επικοινωνία & ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και κατέχει master στις Πολιτισμικές Σπουδές. Εργάζεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο από το 2010, ενώ παρουσιάζει μουσικές ραδιοφωνικές εκπομπές και αφιερώματα από το 2013 μέχρι και σήμερα.
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button