Το Πάσχα πέρασε, αλλά το ψυγείο πολλών ελληνικών σπιτιών παραμένει γεμάτο με… κόκκινα αυγά. Αν ανήκετε σε εκείνους που έβαψαν (ή έσπασαν) περισσότερα από όσα κατανάλωσαν, δεν υπάρχει λόγος να τα πετάξετε. Τα βραστά αυγά μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο για 2 έως 3 εβδομάδες, και υπάρχουν δεκάδες τρόποι να τα μετατρέψετε σε πρωταγωνιστές γευστικών πιάτων.
Περίσσεψαν κόκκινα αυγά; Δείτε έξυπνες και πεντανόστιμες ιδέες για να τα αξιοποιήσετε
1. Κλασικά και εντυπωσιακά: Αυγά σε ρολό κιμά ή με καπνιστό σολομό
Χρησιμοποιήστε τα ολόκληρα, ξεφλουδισμένα αυγά ως γέμιση σε ρολό κιμά ή κόψτε τα σε φέτες και σερβίρετέ τα με καπνιστό σολομό για ένα κομψό και εύκολο ορεκτικό.
2. Δροσερή μακαρονοσαλάτα με βραστά αυγά
Μια εύκολη, γευστική λύση που ταιριάζει σε κάθε τραπέζι. Βράστε μικρού μεγέθους ζυμαρικά (κοφτό, πένες, κοχυλάκι), αναμείξτε τα με γιαούρτι, μαγιονέζα, λαχανικά όπως πιπεριά Φλωρίνης και ελιές, και ολοκληρώστε με φέτες από 6 βραστά αυγά και φρέσκο άνηθο. Ιδανική για brunch ή ελαφρύ γεύμα.
3. Πρωτότυπο άλειμμα για σάντουιτς
Σε ένα πολυμίξερ, χτυπήστε 3 βραστά αυγά με τυρί κρέμα, κάπαρη, βούτυρο και μαϊντανό. Το αποτέλεσμα είναι ένα πικάντικο, βελούδινο ντιπ που θα απογειώσει το τοστ ή τα κριτσίνια σας. Διατηρείται για 2-3 ημέρες στο ψυγείο.
4. Κροκέτες με αυγά όπως στην Κεντρική Ευρώπη
Για τους πιο τολμηρούς της κουζίνας: ψιλοκόψτε τα αυγά και αναμείξτε τα με μια σφιχτή μπεσαμέλ. Αφήστε το μείγμα να σταθεί στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, πλάστε το σε μικρές μπάλες, πανάρετέ το με γαλέτα και τηγανίστε το μέχρι να χρυσαφίσει. Απλά… θεϊκές!
Περίσσεψαν κόκκινα αυγά; Δείτε έξυπνες και πεντανόστιμες ιδέες για να τα αξιοποιήσετε
Μικρές συμβουλές ασφαλείας:
-
Φυλάσσετε τα βραστά αυγά στο ψυγείο, όχι σε θερμοκρασία δωματίου.
-
Μην καταναλώνετε αυγά με περίεργη μυρωδιά ή αλλοιωμένο χρώμα.
-
Αν έχετε βάψει τα αυγά με φυσικές βαφές (π.χ. παντζάρι ή φλούδες κρεμμυδιού), η διάρκεια ζωής τους είναι μικρότερη.
Τα πασχαλινά αυγά δεν είναι απλώς διακοσμητικά – μπορούν να γίνουν η βάση για μοναδικές γεύσεις! Μην τα αφήσετε να πάνε χαμένα. Δώστε τους δεύτερη ζωή στην κουζίνα σας!
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα