ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αδιανόητα πράγματα στην Κερατέα: Ρομά πήραν με τις πέτρες και επιτέθηκαν στους πυροσβέστες που πήγαν να σβήσουν φωτιά!

Την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη δεύτερη είσοδο της Κερατέας, δίπλα σε καταυλισμό Ρομά, έσπευσαν να θέσουν υπό έλεγχο πυροσβέστες και εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαυρεωτικής, ωστόσο βρέθηκαν αντιμέτωποι με καταστάσεις απειλητικές για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του atticapressnews.gr, η φωτιά ξέσπασε σε ξερόχορτα και λόγω του δυνατού αέρα, με ριπές που έφταναν ακόμη και τα 7 μποφόρ, επεκτάθηκε σε διπλανό ελαιώνα, με τις αρμόδιες Αρχές να έχουν στα χέρια τους τουλάχιστον μία μαρτυρία που αναφέρει ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από δύο ανήλικους που κρατούσαν αναπτήρες. Χάρη στην άμεση επέμβαση των εθελοντών και της Πυροσβεστικής, αποτράπηκε ο κίνδυνος για την ευρύτερη περιοχή.

Ωστόσο, κάποιοι, ως φαίνεται, δυσαρεστήθηκαν, καθώς την ώρα της κατάσβεσης ομάδα Ρομά άρχισε να πετάει πέτρες προς τους πυροσβέστες, ενώ κάποιοι όρμησαν και στον επικεφαλής αξιωματικό, με αποτέλεσμα να του σχίσουν το χιτώνιο! Η ένταση εκτονώθηκε λίγη ώρα αργότερα, με την επέμβαση αστυνομικών που κατέφθασαν στο σημείο.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, είναι η τρίτη κατά σειρά πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις τελευταίες ημέρες στα όρια του καταυλισμού, με αποτέλεσμα να εκφράζουν φόβους για την ασφάλειά τους.

Back to top button