COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIESΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αδιανόητο ανθελληνικό παραλήρημα από τον πανεπιστημιακό και πρώην υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χριστόπουλο: «Εθνικός μύθος» η Επανάσταση του 1821!

«Ξαναχτύπησε» ο εθνομηδενιστής Δημήτρης Χριστόπουλος, ο δήθεν αιρετικός πανεπιστημιακός και πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2014, ο οποίος -σημειωτέον- είχε χαρακτηρίσει τη θρησκευτική μειονότητα της Θράκης «συμπαγές τουρκικό πράγμα».

Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα είναι γνωστός και για τις απόψεις του για το Σκοπιανό, προχώρησε σε ακόμη ένα αντεθνικό παραλήρημα. Με άρθρο του στο lifo.gr, που φιλοξενεί συχνά κείμενα με ακραία αντιπατριωτικό λόγο, το οποίο τιτλοφορείται «Να μιλήσουμε για το ’21 σημαίνει να ακούσουμε ένα καλό κλαρίνο», ο Δημήτρης Χριστόπουλος ζητά από τους Έλληνες να αμφισβητήσουν «τον εθνικό μύθο που πασπαλίζει τον εγγενή ριζοσπαστισμό της πιο μεγαλειώδους πράξης για την οποία είναι ικανή η ανθρώπινη κοινότητα» και να τινάξουν από την «αχλή της ανυπόφορης εθνοκεντρικής κοινοτοπίας το μακράς διάρκειας γεγονός της Επανάστασης».

Ο αρθρογράφος καταφέρεται εναντίον της εθνοκεντρικής, όπως την αποκαλεί, ανάγνωσης του παρελθόντος, αρνείται τη μακραίωνη Ιστορία του ελληνικού έθνους, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «μύθο» τα 400 χρόνια του τουρκικού ζυγού. «Ως και σήμερα», αναφέρει, «η πλειονότητα των συμπολιτών μας πιστεύει ότι το ελληνικό έθνος υπήρχε από καταβολής κόσμου. Κι ας παλεύουμε στα πανεπιστήμια να πούμε στους φοιτητές ότι το έθνος δεν είναι όποια κι όποια κοινότητα συγγένειας, αλλά αυτή που αποζητεί κράτος. Αλλά, φυσικά, αν το πούμε αυτό, ο μύθος για τα “400 χρόνια ζυγού” καταρρέει, οπότε κάποιοι το θεωρούν ως και μειοδοσία».

Επινοημένη η παράδοση της 25ης Μαρτίου
Συνεχίζοντας το αντιπατριωτικό κρεσέντο, μιλά για τον «μύθο της Αγίας Λαύρας» που «λάμπει τόσο, που συνεχίζει να μας τυφλώνει δύο αιώνες μετά», κάνει λόγο για «κατεξοχήν επινοημένη επί βασιλείας Όθωνα παράδοση της 25ης Μαρτίου», διαφωνεί με τη χρήση του όρου «παλιγγενεσία», ενώ φτάνει στο σημείο να σχολιάσει αρνητικά το γεγονός ότι «δέκα γενιές Ελλήνων μαθαίνουν πως “οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν ύστερα από τετρακόσια χρόνια ζυγού”».

Back to top button