ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αδιανόητο: Η κυβέρνηση σχεδιάζει να κλείσει δημόσια νοσοκομεία αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ! Πού πήγαν η μετάλλαξη Δέλτα και τα χειροκροτήματα στους γιατρούς, για την ηρωική αντιμετώπιση της πανδημίας;

Ολόκληρη συνέντευξη παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη Καθημερινή με μοναδικό στόχο να προαναγγείλει το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων. Και μάλιστα της περιφέρειας!

Οι εποχές που βγαίναμε στα μπαλκόνια μας για να χειροκροτήσουμε τους γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας, παρήλθαν. Η ηρωική προσπάθεια των λειτουργών της Δημόσιας περίθαλψης που έσωσαν χιλιάδες ζωές, πηγαίνει στα αζήτητα (προκειμένου να ωφεληθούν οι ιδιώτες;). Παρά το γεγονός ότι σε όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, ο περιβόητος ιδιωτικός τομέας απουσίαζε εκκωφαντικά.

Η προαναγγελία του πρωθυπουργού, μάλιστα, μέσω της συνέντευξής του, αφορά τα περιφερειακά νοσοκομεία, αυτά δηλαδή, που σήκωσαν δυσβάστακτο βάρος κατά την αντιμετώπιση της πανδημίας. Εκεί που φάνηκαν οι ελλείψεις του κράτους. Αντί, λοιπόν, ο πρωθυπουργός να φροντίσει να ενισχύσει τα περιφερειακά νοσοκομεία, ετοιμάζεται να τα κλείσει!

Όλες οι πολιτισμένες χώρες του κόσμου έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα για την ενίσχυση των δημοσίων συστημάτων υγείας, αλλά η μπανανία περιμένει πότε θα ελεγχθεί η πανδημία για να συνεχίσει τα ρουσφέτια στα ισχυρά συστήματα, εις βάρος των πολιτών.

Back to top button