COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

TOP ΝΕΑ

Αδιανόητο: Οι Σκοπιανοί έκαναν τη Συμφωνία των Πρεσπών «κουρελόχαρτο» και ο Μητσοτάκης τους παρακαλεί δημοσίως να τη σεβαστούν! – Δείτε τι είπε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συνέχισε την επίδειξη αλαζονείας χρησιμοποιώντας ακόμη μια φορά το 41% των εθνικών εκλογών.

Αφού ανέφερε πως «το σύνθημά μας είναι σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη», τόνισε ότι ως προς την εθνική διάσταση των ευρωεκλογών «πρέπει να αποκρούσουμε τη νέα έκφανση του λαϊκισμού, που “σηκώνει κεφάλι” και τάζει τα πάντα, γιατί έτσι πιο ισχυρή η ΝΔ θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις».

Χορηγούμενο

Δεν απέφυγε να αναφερθεί στο αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, λέγοντας: «Μας κατηγορούν για την αλαζονεία του 41% και το βράδυ των εκλογών είπα ότι είναι μεγάλη τιμή, αλλά όχι «λευκή επιταγή». Το 41% μας το έδωσαν οι πολίτες και όταν κάποιοι μιλούν υποτιμητικά, υποτιμούν τους πολίτες».

«Τα όποια μηνύματα δυσαρέσκειας τα έχω ήδη λάβει», είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι δεν περιμένει το βράδυ των ευρωεκλογών, ενώ αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει ειδικά τον τελευταίο χρόνο σε υγεία, παιδεία, ψηφιακό μετασχηματισμό. «Το λέω για όλους όσοι θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα διαμαρτυρίας, τους καλώ να δούμε την μεγάλη εικόνα και να αφήσουν κατά μέρος τα παράπονα».

«Η προηγούμενη διακυβέρνηση ήταν μια διακυβέρνηση διαχείρισης κρίσεων και τώρα ήρθε η ώρα να μπούμε στα βαθιά και να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες της χώρας».

Χορηγούμενο

Σχετικά με την ακρίβεια είπε: «Δεν έχω κρύψει ότι το πρόβλημα της ακρίβειας είναι το μείζον ζήτημα που απασχολεί τα ελληνικά νοικοκυριά. Η Ελλάδα βγαίνει από μια 10ετη κρίση με συμπιεσμένα εισοδήματα. Μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και μειώσεις φόρων είναι ο τρόπος να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια. Προφανώς οι αυξήσεις των μισθών δεν επαρκούν».

Ενώ για τη μείωση του ΦΠΑ ξεκαθάρισε: «Η μείωση του ΦΠΑ έστω και για λίγο έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος. Όποιος την εισηγείται πρέπει να πει ποιους φόρους θα αυξήσει. Τα υπερκέρδη των ενεργειακών επιχειρήσεων τα έχουμε ήδη φορολογήσει κατά 90%. Η μείωση του ΦΠΑ δεν είναι βέβαιο ότι θα περάσει στο τελικό προϊόν. Ο ΦΠΑ στον καφέ μειώθηκε και παραμένει. Είδατε καμία μείωση στην τιμή του καφέ; Όχι».

Και συνέχισε λέγοντας: «Τα 45 δισ. του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ είναι προ 13ου και 14ου μισθού και δεν έχουν συμπεριληφθεί στην κοστολόγηση από το ΓΛΚ. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε εποχές όπου τάζουμε παροχές με χρήματα που δεν υπάρχουν. Καμία χώρα δεν φορολόγησε τις τράπεζες. Η Ιταλία που το έκανε το πήρε πίσω άρον – άρον. Στις τράπεζες υπάρχει άλλο θέμα. Πρέπει να αναλογιστούν ότι οι προμήθειές τους είναι πολύ υψηλές και ότι πέραν του κράτους έχουν υποχρέωση να δανείσουν περισσότερο».

Το σημείο όμως που προκαλεί τον Ελληνισμό ήταν εκείνο που αναφέρθηκε στις προκλήσεις των Σκοπίων και ουσιαστικά παρακάλεσε τους γείτονες να σεβαστούν τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία έχουν κάνει κουρελόχαρτο!

Χορηγούμενο

«Ως προς τα Βαλκάνια, η Ελλάδα πάντα στήριζε την ευρωπαϊκή πολιτική των Βαλκανίων. Δεν έχουμε όμως και εμείς αυταπάτες ότι τα Βαλκάνια πάντα θα είναι ένα πεδίο δράσης κομμάτων τα οποία επενδύουν στον εθνικιστικό παροξυσμό. Και ως προς τα Σκόπια, τη Βόρεια Μακεδονία. Το μήνυμά μου απέναντι στον εντολοδόχο πρωθυπουργό είναι πάρα πολύ σαφές. Η προεκλογική περίοδος τελείωσε. Η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία για μας είχε πολλά προβλήματα, έχει όμως ένα βασικό κεκτημένο που είναι το ένα όνομα έναντι όλων, το erga omnes. Οφείλει να το σεβαστεί και να κάνει κατηγορηματική δήλωση όταν αναλάβει και επίσημα πρωθυπουργός ότι σέβεται την Συμφωνία των Πρεσπών. Διαφορετικά το μόνο το οποίο θα μπορέσει να πετύχει είναι να έχει μια πολύ δυσάρεστη πρώτη εμπειρία όταν θα βρεθούμε όλοι μαζί στην Ουάσιγκτον για τα 75 χρόνια του ΝΑΤΟ στις αρχές Ιουλίου. Προφανώς θα θέσω το θέμα εκεί. Αν θέλουν να συγκλίνουν προς την Ευρώπη, ο δρόμος προς την Ευρώπη περνάει μέσα από την Ελλάδα και μέσα από τις καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Και το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την Αλβανία».

Και για να παραστήσει τον… ήρωα επισήμανε, ότι είναι επάνω στο τραπέζι το ενδεχόμενο να ανακόψει η Ελλάδα την πορεία των δύο χωρών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας «δεν θα χρειαστεί πιστεύω να φτάσουμε εκεί, διότι είμαι σίγουρος ότι τελικά θα πρυτανεύσει η λογική, αλλά νομίζω ότι ήμουν απολύτως σαφής».

 

Χορηγούμενο
Back to top button