COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αφράτα και μυρωδάτα πασχαλινά τσουρέκια χωρίς κόπο

Σήμερα μαθαίνουμε να φτιάχνουμε πεντανόστιμα, πασχαλινά τσουρέκια που μπορούν να τα κάνουν ακόμα και αρχάριοι! Βγαίνουν πολύ αφράτα και θα τα κάνεις πολλές φορές!

Υλικά
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
150 γρ ζάχαρη
200 ml γάλα
500 γρ αλεύρι για τσουρέκια
5-6 κόκκους μαστίχα
2 αυγά

1 κουταλάκι μαχλέπι
½ κουταλάκι κακουλέ
Λίγο αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
60 γρ βούτυρο
Κρόκος αυγού
Αμύγδαλο φιλέ

Εύκολα και πεντανόστιμα, Πασχαλινά Τσουρέκια, που μπορούν να κάνουν ακόμα και οι αρχάριοι!

Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας, παίρνοντας ένα μπολ και διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Έπειτα, βάζουμε λίγο αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.

Στο ενδιάμεσο, θρυμματίζουμε την μαστίχα μαζί με μία κουταλιά ζάχαρη στο γουδί.

Έπειτα, ρίχνουμε τα αυγά και δουλεύουμε.

Στην συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα την μαστίχα, το μαχλέπι, το κακαουλέ, λίγο αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Επιπλέον, αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και
ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει μαλακή ζύμη.

Συνεχίζουμε και ενσωματώνουμε και το λιωμένο βούτυρο. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 2 ώρες να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος.

Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας, την πλάθουμε και την χωρίζουμε σε 3 μέρη. Δίνουμε σχήμα από τσουρέκι, όπως φαίνεται και στο βίντεο και το βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.

Έπειτα, το αλείφουμε, με προσοχή, με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.

Τέλος, ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα.

Έτοιμα τα τσουρέκια και για αυτό το Πάσχα! Ευχόμαστε υγεία και καλή απόλαυση!

Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Back to top button