ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αφράτη τυρόπιτα με πλούσια γεύση, έτοιμη με 2 κινήσεις!

Advertisement

Η ακόλουθη συνταγή θα σας βοηθήσει να φτιάξετε με πολύ απλό και γρήγορο τρόπο μια λαχταριστή τυρόπιτα χωρίς φύλλο, αφράτη και μυρωδάτη, όπως ακριβώς θα την έκανε η μαμά σας. Kομμένα τα «ταξίδια» στο πατρικό για να εφοδιαστείτε με την τυρόπιτα της μαμάς, τώρα μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας.

 

Υλικά
200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 μεγάλο αυγό
1/2 κουταλιά βούτυρο
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
100γρ. γάλα με 1,5% λιπαρά
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
1. Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανοίγετε μια τρύπα στη μέση και σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα. Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
2. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

Advertisement

Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button