COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Άγιος Παντελεήμονας: Η 32χρονη μάνα μιλάει για τους βιασμούς της και τη φρίκη που έζησε στα χέρια του Αιγύπτιου, που την απήγαγε!

Η 32χρονη συγκλόνισε για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του πρώην συντρόφου της στον Άγιο Παντελεήμονα.

Τον εφιάλτη στα χέρια του πρώην συντρόφου της έζησε για δεύτερη φορά η 32χρονη μάνα από τη Βουλγαρία, σε διαμέρισμα, στον Άγιο Παντελεήμονα. Ο 35χρονος Αιγύπτιος την κλείδωσε και τη βίαζε για τρεις μέρες στο σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα, παρά το γεγονός ότι καταδικάστηκε για την κακοποίησή της.

Η 32χρονη συγκλόνισε για τον εφιάλτη που έζησε και, μιλώντας στον Τύπο, αναφέρθηκε στη φρίκη στο διαμέρισμα του Αγίου Παντελεήμονα. «Ή θα κάνεις αυτό που σου λέω, αλλιώς ξέρεις τι θα γίνει. Αυτή τη φορά δεν θα είναι χτύπημα στο live. Θα κάνω πάλι live και θα δει όλος ο κόσμος πως κάνω σεξ μαζί σου», της έλεγε ο 35χρονος που την κακοποιούσε, την απειλούσε, τη χτυπούσε και τη βίαζε.

«Δεν είναι τίποτα να πάρω ένα τηλέφωνο και να στείλω να σκοτώσουν τα παιδιά σου. Θέλεις δε θέλεις, με το ζόρι θα είσαι μαζί μου», της έλεγε ο 35χρονος, σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας, η οποία, όλο το προηγούμενο διάστημα, φοβόταν να βγει από το σπίτι γνωρίζοντας την εμμονή που είχε μαζί της, ο δράστης.

«Δεν ήξερε που μένω ακριβώς, αλλά, επειδή έχει γνωστούς που με ξέρουν και εμένα πήγαινε και ρωτούσε ”Την ξέρεις αυτή την κοπέλα;” και έδειχνε φωτογραφία, ”Που πηγαίνει;”, ”Που δουλεύει;”, ”Που πάει;”, ”Που είναι οι γνωστοί της”».

Τελικά όπως είπε την εντόπισε να κάθεται σε ένα παγκάκι με τη μητέρα της και με τη βία την πήγε στο σπίτι του, στην οδό Αχαρνών. «Κλείδωσε και άρχισε να λέει «πέρασες καλά όσο ήμουν μέσα, είχες κανέναν; Μαζί μου θα είσαι θέλεις δεν θέλεις, εγώ θέλω ένα παιδί από σένα».

«Πώς δραπέτευσα από το κολαστήριο του Αγίου Παντελεήμονα»

Η 32χρονη από τη Βουλγαρία δραπέτευσε από το κολαστήριο του Αγίου Παντελεήμονα έπειτα από τρεις μέρες. Πιο συγκεκριμένα, όταν ο 35χρονος έφυγε από το διαμέρισμα, εκείνη βρήκε τα δεύτερα κλειδιά που υπήρχαν στο σπίτι και το έσκασε, τρέμοντας, όμως μην την δει. «Πήγα στην κουζίνα και πήρα τα σκουπίδια και αν τον έβλεπα ξαφνικά είχα δικαιολογία ότι πήγα να τα πετάξω», σημείωσε.

Τα νομικά κενά στην αποφυλάκισή του

Τα νομικά κενά που οδήγησαν στην επανάληψη της φρίκης στον Άγιο Παντελεήμονα που βίωσε η 32χρονη στα χέρια ενός 35χρονου που την κρατούσε φυλακισμένη και τη βίαζε για τρεις μέρες, ανέλυσε ο δικηγόρος της γυναίκας.

Ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Γώγος, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε: «Δώσαμε αγώνα δρόμου τότε, όλη την περίοδο της ανάκρισης, προκειμένου να μπορέσουμε να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Οι εικόνες που είχαμε δει τότε ήταν δραματικές. Το ευχάριστο αν θέλετε της υπόθεσης και το τυχερό στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ότι ακριβώς είχε προλάβει τότε να υπάρχει το βίντεο».

Μάλιστα, σημείωσε πως «πολλές περιπτώσεις υπάρχουν στις οποίες έχουμε πολλές μορφές ενδοοικογενειακής και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ήταν μια ακραία περίπτωση στην οποία υπήρχε συγκεκριμένο βίντεο. Δυστυχώς, όταν έφτασε η ώρα του δικαστηρίου και αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο η πολιτεία πρέπει να λάβει μέριμνα, το θύμα δεν είχε τη δυνατότητα να έχει συνήγορο υπεράσπισης στο ακροατήριο».

Όπως εξήγησε ο κ. Γώγος δεν παραστάθηκε στο δικαστήριο, καθώς δεν μπορούσε να καλύψει τα απαραίτητα έξοδα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι στο δικαστήριο έμεινε ανυπεράσπιστη, πήγε μόνη της.

«Το δικαστήριο κατέληξε σε μια ποινή με αναστολή στην έφεση, με αποτέλεσμα ο δράστης να αφεθεί ελεύθερος. Καλώς κακώς αυτό είναι κάτι το οποίο θα κρίνουν τα δικαστήρια. Το ζήτημα είναι όμως ότι 1,5 μήνα μετά το δικαστήριο, ο συγκεκριμένος δράστης κατά πάσα πιθανότητα και σύμφωνα με τα λεγόμενα του θύματος, έχει επαναλάβει τις πράξεις του δεσμεύοντας την, βάζοντας μέσα στο σπίτι και σύμφωνα με την καταγγελία της έχει προβεί σε βιασμό σε αυτήν και αρπαγή μέσα σε τρεις μέρες μέσα στο σπίτι. Όταν κατάφερε να αφεθεί ελεύθερη, πήγε κατευθείαν στο αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε το περιστατικό».

Ο κ. Γώγος ανέφερε ότι ο 35χρονος έχει καταδικαστεί, η ποινή του είναι 7 έτη και χορηγήθηκε αναστολή στην έφεση, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αφέθηκε ελεύθερος.

«Το κρίσιμο κατά τη δική μου νομική άποψη είναι ότι η ποινή, με βάση και το αποδεικτικό υλικό, το οποίο όλοι έχουμε δει, σίγουρα κατ’ εμέ είναι ιδιαιτέρως μικρή» είπε.

Και προσέθεσε: «Αυτή είναι και η μόνιμη ανησυχία των ανθρώπων οι οποίοι πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής οποιαδήποτε μορφής επίθεσης. Αυτό είναι το θέμα, να υπάρχει ένα νομικό σύστημα το οποίο να προστατεύει αυτόν ο οποίος έχει πέσει θύμα. Αν είναι να καταθέσω μια καταγγελία και την επόμενη μέρα έχω τα ίδια αποτελέσματα, τότε τι νόημα έχει να προσφύγουν στα δικαστήρια;»

Όσον αφορά στην 32χρονη είπε: «Σε κάθε περίπτωση θα μιλήσω γενικά λέγοντας ότι τα θύματα ενδοοικογενειακής είναι τα πρώτα, τα οποία καταλήγουν να προσπαθήσουν να άρουν τις συνέπειες και να προστατέψουν το θύτη. Δυστυχώς. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποιος ο οποίος προβαίνει σε τέτοιου είδους πράξεις θα ξανακάνει τα ίδια. Άρα αν έχω πέσει θύματα οικογενειακής, το πρώτο πράγμα το οποίο έχω να κάνω είναι να καταγγείλω και να σηκωθώ να φύγω. Όχι να επαναλάβω οποιαδήποτε συμπεριφορά ή σχέση με το πρόσωπο με το οποίο με έχει χτυπήσει».

Back to top button