ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Άκης Πετρετζίκης: Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με πλούσια κρέμα και ζελέ φράουλα



Φτιάξτε το πιο μαμαδίστικο γλυκό με ζελέ. Ένα εύκολο και νόστιμο γλυκό με φρυγανιές, αφράτη κρέμα και ζελέ φράουλα! Ιδανικό γλυκό για παιδικά πάρτυ!! Είναι πανεύκολο και μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια που παρακαλούσαμε τη μαμα για ένα κομμάτι ακόμη!

 

Χορηγούμενο

Άκης Πετρετζίκης: Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με πλούσια κρέμα και ζελέ φράουλα

 

Χορηγούμενο

TIP
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Για το σιρόπι
300 γρ. νερό
250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
30 γρ. κονιάκ
Για την κρέμα
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
140 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
700 γρ. γάλα πλήρες
80 γρ. κορν φλάουρ
1 κρόκο
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. βούτυρο
Για τη σύνθεση
200 γρ. ζελέ σε σκόνη, κεράσι
800 γρ. νερό, (400 γρ. βραστό + 400 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου)

26 φρυγανιές

 

Χορηγούμενο

Άκης Πετρετζίκης: Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με πλούσια κρέμα και ζελέ φράουλα

Μέθοδος Εκτέλεσης
TIP
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Για το σιρόπι
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το κονιάκ και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Χορηγούμενο

Άκης Πετρετζίκης: Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με πλούσια κρέμα και ζελέ φράουλα

 

Για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 500 γρ. γάλα, την κρέμα γάλακτος, 100 γρ. ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.
Σε ένα μπολ βάζουμε 200 γρ. γάλα, το κορν φλάουρ, 40 γρ. ζάχαρη, τον κρόκο, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Μόλις βράσει το γάλα, αφαιρούμε από τη φωτιά και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπολ ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.
Στη συνέχεια μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει.
Για τη σύνθεση
Στρώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 25×35 εκ. τις φρυγανιές φροντίζοντας να καλύψουμε όλα τα κενά.
Με μία κουτάλα ρίχνουμε όλο το σιρόπι στις φρυγανιές.
Βάζουμε όλη την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές και απλώνουμε με μία μαρίζ ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια τους.
Καλύπτουμε με μία διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει κρούστα.


Άκης Πετρετζίκης: Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με πλούσια κρέμα και ζελέ φράουλα

Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει η κρέμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη σκόνη για το ζελέ και προσθέτουμε το βραστό νερό.
Ανακατεύουμε για να λιώσει η σκόνη και στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό.
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει το μείγμα.
Αφαιρούμε το πυρίμαχο σκεύος από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και με μία κουτάλα ρίχνουμε το ρευστό μείγμα του ζελέ πάνω από την κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να πήξει το ζελέ.
Αφαιρούμε από το ψυγείο και σερβίρουμε.






Back to top button