ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακόμα ένα μέτωπο κατά του Ελληνισμού από τον Ερντογάν: Άνοιξε η παραλία της Αμμοχώστου! (Βίντεο)

Η Άγκυρα δημιουργεί ακόμα ένα μέτωπο κατά του Ελληνισμού, καθώς άνοιξε ο δρόμος προς το παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων με καθυστέρηση μιας ώρας.

Αντί για τις 11 όπως είχε προγραμματιστεί, άνοιξε στις 12.

Στο σημείο διέλευσης υπάρχουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι, αλλά και συνεργεία από ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Στην σημείο ελέγχου δεν υπάρχουν στρατιωτικοί, αλλά άνδρες με πολιτικά και το κουβούκλιο που έχει τοποθετηθεί δίπλα από την συρόμενη σιδερένια πύλη, έχει στελεχωθεί με Τουρκοκύπριους «αστυνομικούς».

Με παράταξη οχημάτων της λεγόμενης “αστυνομίας” του ψευδοκράτους στην πύλη που έχουν στήσει για είσοδο και έξοδο από τα Βαρώσια, το κατοχικό καθεστώς συνεχίζει τις πυρετώδεις προετοιμασίες που επικρατούν το τελευταίο 48ωρο για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Εκσκαφείς, μπουλντόζες, οδοστρωτήρες και φορτηγά ολοκλήρωσαν χθες τις εργασίες καθαρισμού των λεωφόρων Δημοκρατίας και Κένεντι, ενώ λειτουργοί του λεγόμενου “πρωθυπουργικού γραφείου” σηματοδότησαν τις απαγορευμένες περιοχές για είσοδο επισκεπτών, περιμετρικά των δρόμων που οδηγούν στην παραλία της Αμμοχώστου.

Τις εξαγγελίες της τουρκικής πλευράς καταδίκασαν ξένες κυβερνήσεις και αξιωματούχοι, ενώ το ζήτημα θα θέσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε εκτενώς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για το θέμα. Η Κυπριακή Δημοκρατία προσφεύγει και στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το θέμα των Βαρωσίων.

Σήμερα στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας για το άνοιγμα της παραλίας στην Αμμόχωστο στο Πολιτιστικό Κέντρο της κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Back to top button