COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Άκου τη μαμά: 3 απλά βήματα για τις πιο λαχταριστές πατάτες φούρνου




Πατάτες φούρνου εντυπωσιακά τραγανές στο εξωτερικό τους και ιδιαίτερα μελωμένο το εσωτερικό τους. Αυτή η διαδικασία θα λύσει το κάθε σου πρόβλημα που είχες αντιμετωπίσει με την γεύση τους. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τις πετύχεις! Με την ευκαιρία δείτε Απίστευτη μαρινάδα για πατάτες φούρνου.

 

Χορηγούμενο

Άκου τη μαμά: 3 απλά βήματα για τις πιο λαχταριστές πατάτες φούρνου

Υλικά

1 κιλό πατάτες κομμένες για φούρνο (με ή χωρίς φλούδα)
½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
60 ml ελαιόλαδο + 10 ml για τη λαδόκολλα
αλάτι, πιπέρι
Αρωματικά της επιλογής σας: σκόρδο, ρίγανη, δεντρολίβανο, μαϊντανό, τρούφα κ.λπ.

Χορηγούμενο

 

Άκου τη μαμά: 3 απλά βήματα για τις πιο λαχταριστές πατάτες φούρνου

Εκτέλεση

Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει ρίχνοντας μέσα τη σόδα. Κατά προτίμηση αφού βράσει το νερό, προσθέτετε τις πατάτες και απ’ τη στιγμή που πάρουν βράση τις αφήνετε για 7-10 λεπτά παρακολουθώντας, μέχρι να είναι οριακά μαλακές ως μέσα, να τρυπιούνται άνετα με ένα μαχαίρι. Παράλληλα με αυτή την διαδικασία, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230°C.

Χορηγούμενο

Παράλληλα με το βράσιμο των πατατών, σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνετε το λάδι μαλακά, για 2-3 λεπτά μεταξύ 70°C-100°C, με τα αρωματικά που έχετε διαλέξει μέσα για να πάρει τ’ αρώματά τους. Προσοχή, δεν θέλετε να υπερβείτε τους 100°C και σίγουρα όχι τους 160°C για να μην τα τσιγαρίσετε. Μόλις δείτε ότι η θερμοκρασία ανεβαίνει, κλείνετε το μάτι και τ’ αφήνετε για λίγο να ανταλλάξει το λάδι αρώματα. Στη συνέχεια σουρώνετε το λάδι και κρατάτε τα αρωματικά στην άκρη, στο σουρωτήρι για να τα προσθέσετε στο τέλος της διαδικασίας.

Σουρώνετε τις πατάτες ώστε να φύγει το νερό και τις γυρνάτε στην κατσαρόλα γύρω-γύρω με τα χέρια ή και με μια κουτάλα. Ρίχνετε το λάδι και τις ανακατεύετε μ’ αυτό, να πάει παντού.

Απλώνετε σε ένα χαμηλό ταψί του φούρνου μια λαδόκολλα, την λαδώνετε καλά και πάνω της απλώνετε τις πατάτες, ώστε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους για να κυκλοφορεί ο αέρας. Τις περνάτε με λάδι αν χρειάζεται και αλατο-πιπερώνετε.

Χορηγούμενο

Βάζετε το ταψί στον φούρνο και στα 15 λεπτά τις τσεκάρετε να έχουν ροδίσει και να αρχίζουν να έχουν κρούστα από έξω. Σ’ αυτή τη φάση αν θέλετε τις γυρνάτε ανάποδα στο ταψί. Τώρα που έχουν πάρει το πρώτο ρόδισμα, μπορείτε, για πιο γρήγορο αποτέλεσμα, να γυρίσετε τον φούρνο σε ψήσιμο με αέρα, ώστε να είναι έτοιμες σε περίπου άλλα 20 λεπτά, αλλιώς θα χρειαστούν περί τα 30 λεπτά, ανάλογα και με το κόψιμο που κάνατε σε συνδυασμό με το είδος της πατάτας.

Όταν είναι καλά ροδισμένες, σε φάση που σκουραίνουν κατά τόπους και απόλυτα τραγανές απ’ έξω, τις βάζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ό,τι αρωματικά θέλετε να πάρουν πάνω τους (σκόρδο, μαϊντανό, δεντρολίβανο, ρίγανη κ.λπ.) τα ρίχνετε τώρα και τις ανακατεύετε.




Back to top button