COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ακρίβεια και αισχροκέρδεια ισοπεδώνουν τα νοικοκυριά! Έρχεται και νέο χαράτσι στα καύσιμα – Τα τρόφιμα τείνουν να γίνουν είδος πολυτελείας για τους απλούς καταναλωτές σύμφωνα με αδιάσειστα στοιχεία της Eurostat και η κυβέρνηση «καμαρώνει» για το ανύπαρκτο έργο της!
Σαν… ταινία τρόμου με πρωταγωνιστή το «δικέφαλο τέρας» της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας και ανυπεράσπιστα θύματα τους πολίτες αυτής της χώρας, εξελίσσεται η ιστορία στην Ελλάδα, υπό τη… σκηνοθετική καθοδήγηση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όλα αφημένα στην τύχη τους, είτε σκοπίμως, είτε από ανικανότητα και αδιαφορία. Καμία πρόνοια και καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έχει γίνει, ώστε να υπάρξει πραγματική παρέμβαση στην κατάσταση και πραγματική ενίσχυση των νοικοκυριών, τα οποία τελούν υπό καθεστώς «ομηρίας» και οικονομικής εξαθλίωσης, εξαιτίας της σαρωτικής και εφιαλτικής επέλασης της ακρίβειας/αισχροκέρδειας.

Χορηγούμενο

Βασικά είδη, τρόφιμα και υπηρεσίες, πάνε από ρεκόρ σε ρεκόρ στις ανατιμήσεις έχοντας μετατρέψει τα ψώνια σε ιδιαίτερα επικίνδυνο και… ανθυγιεινό «σπορ» για τους καταναλωτές, οι οποίοι πληρώνουν «χρυσάφι» απαραίτητα προϊόντα όπως το λάδι, το κρέας, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά και άλλα πολλά σε μια πανάκριβη λίστα που τελειωμό δεν έχει…

Δυστυχώς, όπως φαίνεται, το φινάλε αυτής της… ταινίας τρόμου πάει να εξελιχθεί σε… splatter, καθώς αντοχές και αποταμιεύσεις των ελληνικών νοικοκυριών έχουν ήδη «ακρωτηριαστεί» και πάνε πρόσω ολοταχώς για «σφαγή».

Χορηγούμενο

Ερχεται το νέο χαράτσι στα καύσιμα

Σαν να μην έφταναν όλα όσα πληρώνουμε, έρχεται τώρα και μια νέα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβαρύνει –μακροπρόθεσμα- κι άλλο τα νοικοκυριά!

Αφορά την τιμολόγηση των ρύπων των καυσίμων στις οδικές μεταφορές και μπορεί η εφαρμογή της να έχει ορίζοντα το 2027, ωστόσο, δεν είναι και σίγουρο το πόσα νοικοκυριά θα έχουν αντέξει μέχρι τότε…

Στόχος της ΕΕ είναι οι τιμές των ρύπων να παραμείνουν κάτω από τα 45 ευρώ/τόνο CO2, κάτι που θα βάλει ένα ωραιότατο «καπέλο» 0,10 ευρώ στην τιμή της βενζίνης ή του ντίζελ στην αντλία. Αν πάλι δεν περιοριστεί η τιμή των 45 ευρώ που θέτουν οι Βρυξέλλες, τότε η αύξηση στην αντλία θα είναι μεγαλύτερη.

Χορηγούμενο

«Φωτιά» στις τσέπες μας

Σταθερά σε ανοδική τροχιά τα τελευταία χρόνια βρίσκονται προϊόντα όπως το ελαιόλαδο, τα άλευρα, τα φρούτα, τα λαχανικά και το κρέας και τα οποία εκτοξεύουν τον πληθωρισμό και τις τιμές στο ράφι, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να παθαίνουν «εγκεφαλικά» σε κάθε τους επίσκεψη στα καταστήματα τροφίμων.

Η διόλου τιμητική δεύτερη θέση που κατέχει η Ελλάδα στον πληθωρισμό των τροφίμων (5,3%) και η προτελευταία θέση στην αγοραστική δύναμη (67 μονάδες), καταμαρτυρούν πέραν πάσης αμφιβολίας τον εφιάλτη που ζούμε στη χώρα της ακρίβειας.

«Εκρηκτική» χαρακτηρίζουν την κατάσταση οι άμοιροι και απροστάτευτοι καταναλωτές, με μια κυρία να σχολιάζει χαρακτηριστικά στο Open: «Εγώ απορώ πώς καθόμαστε μέσα και δεν βγαίνουμε έξω να φωνάξουμε».

Χορηγούμενο

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat:

το ελαιόλαδο από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι και τον Απρίλιο του 2024, έχει αστρονομική αύξηση 121,6%!
Για την ίδια περίοδο, το αιγοπρόβειο κρέας έχει «πάρει πάνω» 66,6%!
Τα τυριά ακρίβυναν 44,6%!
Το μοσχαρίσιο κρέας έχει αυξηθεί κατά 33,9%!

Στον κόσμο του Μαξίμου

Η Κυβέρνηση από την πλευρά της, όταν δεν σφυρίζει αδιάφορα, κραυγάζει υπέρ της μη μείωσης του ΦΠΑ και υπέρ της εξωφρενικής φορολόγησης των πολιτών, ενώ εμμέσως πλην σαφώς αφήνει να εννοηθεί ότι αν τυχόν προχωρήσει σε κάποια κίνηση, θα πρέπει να κόψει επιδόματα.


Ακόμα και αυτά τα ψίχουλα δηλαδή που δίνει ως ελεημοσύνη για να λέει μετά ότι είναι «κοντά στον πολίτη»…

Όπως ακριβώς κάνει και με τις «αυξήσεις» των μισθών, τις οποίες… τρώει η μαρμάγκα!
Back to top button