Επεισοδιακά εξελίχθηκε η ομιλία του Γερμανού υπουργού Υγείας Jens Spahn στην πόλη της βόρειας Γερμανίας, Μέλντορφ. Γυμνόστηθες ακτιβίστριες, οι οποίες ανήκουν στο παράρτημα των Femen στη Γερμανία, εισέβαλαν στην αίθουσα που μιλούσε ο υπουργός και αφού φώναξαν συνθήματα, πέταξαν τρικάκια, πριν απομακρυνθούν από τους άνδρες της ασφάλειας.

Οι γυμνόστηθες κυρίες αντέδρασαν με αφορμή την έγκριση χρηματοδότησης πέντε εκατ. ευρώ για έρευνα που εξετάζει τις «συναισθηματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις των αμβλώσεων».

Σύμφωνα με τις ακτιβίστριες, απώτερος στόχος είναι να τεκμηριωθούν οι λόγοι, που θα αποτελέσουν τη βάση για τον περιορισμό των αμβλώσεων, οι οποίες σήμερα στη Γερμανία, αποτελούν δικαίωμα και απόφαση του εκάστοτε ζευγαριού και ιδιαίτερα των γυναικών.

Οι δύο γυναίκες είχαν γράψει με μαύρη μπογια στα γυμνά κορμιά τους τις φράσεις: «Το στομάχι είναι δικό μου», «δικό μου σώμα, δική μου επιλογή».

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας αντέδρασε με ένα αστείο για τον άντρα που τραβούσε τις φωτογραφίες και συνόδευε τις κοπέλες, λέγοντας μάλιστα ότι «ο νεαρός άντρας που μαζεύει τα μπουφάν, θα είχε καλύτερη τύχη μαζί μου».


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα