ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αλάδωτοι ντοματοκεφτέδες στον φούρνο: Χωρίς τηγάνισμα και περιττές θερμίδες!

Advertisement

Ποιος σας είπε ότι οι ντοματοκεφτέδες πρέπει να πλεόυν σε λάδι για να είναι νόστιμοι; Παρουσιάζουμε μια καταπληκτική συνταγή για αλάδωτους και συνάμα νηστίσιμους αφράτους ντοματοκεφτέδες φούρνου!

 

Υλικά

Ντοματα 4 (450 γρ)
Κρεμμυδι 1 μέτριο
Σκορδο 1 σκελίδα
Μαιντανος Λίγο
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 100 γρ
Φρυγανιά 100 γρ
Μπέικιν Πάουντερ 1 κτγ
Πιπέρι 1/4 κτγ
Αλατι 1 κτγ
Τυρί 160 γρ νηστίσιμο κίτρινο
Είναι πεντανόστιμοι, αφράτοι ντοματοκεφτέδες λες και τους έχεις κάνει στο τηγάνι. Τόσο για την περίοδο της νηστείας όσο και για όλο τον υπόλοιπο χρόνο αν σας αρέσουν οι ντομάτες.

Επίσης αυτή η συνταγή για ντοματοκεφτέδες είναι τέλεια και για τους χορτοφάγους και τους vegans αφού ακόμη και το τυρί, είναι νηστίσιμο και φυτικό. Μπορείτε λοιπόν να τους απολαύσετε άφοβα. Είναι το τέλειο ορεκτικό για το μεσημεριανό ή το βραδινό σας τραπέζι.

Advertisement

Επίσης μπορείτε να απολαύσετε τους ντοματοκεφτέδες για να συνοδεύσετε την μπύρα σας. Μπορείτε να τους προσφέρετε σίγουρα στα παιδιά σας αφού είναι πολύ υγιεινοί και σίγουρα θα τους αρέσουν. Μπορεί να σας αρέσουν επίσης και τα Νηστίσιμα ατομικά γλυκά με μόνο 3 υλικά, έτοιμα σε 5 λεπτά

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε τους ντοματοκεφτέδες στον φούρνο, Ψιλοκόβουμε ένα μέτριο κρεμμύδι και λίγο μαϊντανό. Μέσα σε ένα μπολ τρίβουμε στον ρεντέ 4 ντομάτες. Προσθέτουμε μέσα στις ντομάτες το κρεμμύδι , το νηστίσιμο κίτρινο τυρί, και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το πιπέρι , το αλάτι ,το σκόρδο ,την φρυγανιά ,το αλεύρι Γ.Ο.Χ και το μπέικεν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο μείγμα ελάχιστα κολλάει.

Προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε για ακόμη λίγο να ενσωματωθεί καλά μέσα στο μείγμα. Βουτάμε τα χέρια μας μέσα στο νερό , μετράμε μια ποσότητα 50 γρ και αρχίζουμε να πλάθουμε έναν έναν τους ντοματοκεφτέδες.

Advertisement

Αφού τους πλάσουμε όλους τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15-20 λεπτά στους 180 c. Οι νηστίσιμοι αλάδωτοι ντοματοκεφτέδες στον φούρνο είναι έτοιμοι να τους απολαύσετε τόσο νόστιμοι και δροσεροί που δεν θα μείνει ούτε ένας.

Καλή σας επιτυχία!!


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button