COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Είναι αλήθεια ότι ο ΕΟΔΥ ‘κόβει’ θανάτους και ‘μαγειρεύει’ τα στοιχεία που ανακοινώνονται για τον κορωνοϊό; Γιατί επιμένουν να καταργήσουν τις μάσκες, ενώ η πανδημία, με τις νέες παραλλαγές ξαναφουντώνει;

Της Μαρίας Παπαπαναγιώτου*

Στην θεωρία της  «μολυσματικότητα της αγέλης» αποκαλύπτεται ότι επιμένει, τελικά, η κυβέρνηση παρά το υψηλό τίμημα που αυτό το καλοκαίρι πλήρωσε η ελληνική κοινωνία σε ανθρώπινες λόγω της πλήρους κατάργησης κάθε μέτρου προστασίας . Οι επιστήμονες  που εκπροσωπούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ επιμένουν να  διαβεβαιώνουν ότι δεν χρειάζονται μέτρα, ούτε στην κοινότητα ούτε στα σχολεία  κατά  την επιστροφή στην καθημερινότητα το φθινόπωρο, παρά την  μέχρι σήμερα εκτεταμένη διασπορά και τον υψηλό αριθμό ημερήσιων θανάτων που παραμένει ανυποχώρητος.  

Με την τακτική αυτή η κυβέρνηση επιχειρεί να «κάψει» τις ανησυχίες της κοινής γνώμης  αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, ώστε να δικαιώσει την άκαμπτη πολιτική απόφαση  για μη λήψη μέτρων . Ίσως η πρόθεση είναι να πεισθούν, όσοι πολίτες τυχαίνει να μην κινδύνεψαν ακόμη σοβαρά από τη νόσο, ότι πανδημία δεν υπάρχει. Στρατηγική  Πολιτικής Επικοινωνίας και Υγειονομικού λαϊκισμού που παραμένει αδιανότητη.

Η πλασματική μείωση των θανάτων από τον ΕΟΔΥ προδίδεται …

Είναι προκλητική δε, η  μέθοδος με την οποία επιχειρείται και η πλασματική μείωση του αριθμού των θανάτων, με τεχνικές που δεν συνάδουν με την επιστημονικότητα που απαιτεί η παγκόσμια ιατρική κοινότητα, ο ΠΟΥ και το ευρωπαϊκό CDC για την διαχείριση της πανδημίας.  Παρατηρώντας κανείς τον αριθμό των θανάτων που ανακοινώνονται εβδομαδιαία, και τον συνολικό αριθμό θανάτων που η χώρα καταγράφει, προκύπτει  πως «κόβονται» αυθαίρετα κάθε εβδομάδα 30, 40 ή και 50 θάνατοι, οι οποίοι όμως …αποκαλύπτονται(!) αν αφαιρέσει κανείς τους ανακοινωθέντες θανάτους της εβδομάδας  από τον συνολικό αριθμό θανάτων .

Έτσι, την εβδομάδα που πέρασε στην εβδομαδιαία επισκόπηση από τις 15/8/22 έως και την 21/8/22 ανακοινώθηκαν 258 θάνατοι και συνολικός αριθμός θανάτων από την αρχή της πανδημίας 32.335. Ενώ την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα  οι θάνατοι συνολικά ήταν 32.028, που αποδεικνύει ότι οι  θάνατοι της συγκεκριμένης εβδομάδας ήταν  307 και όχι 258, που η επισκόπηση στην επίσημη ανάρτηση του ΕΟΔΥ ανέφερε . Το ίδιο ισχύει και για την προηγούμενη εβδομάδα σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη, και ούτω καθεξής.

Ο κόφτης των θανάτων είχε δρομολογηθεί και στην Ημερησία Επισκόπηση

Σύμφωνα με πληροφορίες του europost.gr, για το «κόψιμο» δίδεται εντολή από την διοίκηση του ΕΟΔΥ προς τον διευθυντή πληροφορικής του οργανισμού  κ. Γερολυμάτο, ο οποίος εκδίδει την εβδομαδιαία επισκόπηση. Το σύστημα «ανακρίβειας» του ΕΟΔΥ είχε δρομολογηθεί, όπως το europost.gr και η τηλεοπτική εκπομπή WESTERN κατ’ αποκλειστικότητα είχαν αναφέρει, από τον μήνα Απρίλιο, όπου ο «κόφτης» είχε τεθεί σε εφαρμογή στην Ημερήσια Επισκόπηση. Τότε,  μπροστά στην εκρηκτική και ανυποχώρητη καθημερινή θνητότητα που προσέδωσε στη χώρα διεθνή πρωταθλητισμό στον φόρο αίματος της πανδημίας , ο ΕΟΔΥ ξεκίνησε να μην δημοσιεύει στην Ημερήσια Επισκόπηση τους θανάτους από τα νοσοκομεία που αναφέρονταν στον Οργανισμό μετά τη μία το μεσημέρι .

Οι θάνατοι αυτοί, που κατά πληροφορίες μας έφθαναν και  τους 20 ημερησίως, προστίθεντο σε άλλη «δεξαμενή» και εμφανίζονταν στον συνολικό  αριθμό των θανάτων. Με αποτέλεσμα, αν προσέθετε κανείς, και τότε, εβδομαδιαίως ή μηνιαίως τους θανάτους που ανακοινώνονταν  ημερησίως και τους συνέκρινε  με την διαφορά στο σύνολο των θανάτων της χώρας από την αρχή της πανδημίας, να παρατηρεί μεγάλη απόκλιση. Όσο όμως κι αν  επέτυχε με τη μέθοδο αυτή  να «ξεκλέψει» ο ΕΟΔΥ σε ημερησία βάση την αλήθεια για τις ζωές των συνανθρώπων μας που χάνονταν, αυτό δεν κατάφερε να μετριάσει την εκρηκτική θνητότητα που έσπαγε σταθερά ρεκόρ στους διεθνείς χάρτες, οι οποίοι εμφάνιζαν την Ελλάδα σταθερά πρώτη σε θανάτους.

Το καλοκαίρι, ο στόχος ήταν να μην δυσαρεστήσουμε τα εκατομμύρια τουριστών που θα μας επισκέπτονταν, αποκρύπτοντας ουσιαστικά από την «τουριστική εικόνα της χώρας» ότι συνάνθρωποι μας εξακολουθούν να πεθαίνουν από κορωνοιό όσο πουθενά στην Ευρώπη: χωρίς πρόσβαση σε αντιικά φάρμακα , με εξαντλημένο το σύστημα υγείας , χωρίς μέριμνα για αερισμό εσωτερικών χώρων, και χωρίς τελικά ο θάνατος τους να μετρά ούτε ως αριθμός.

Άρνηση των γιατρών να καταγράψουν θανάτους ΜΕ Κόβιντ ή ΑΠΟ Κόβιντ ως αντιεπιστημονική τακτική 

Η δε ανακοίνωση για διαχωρισμό του τρόπου  καταμέτρησης σε θανάτους Με και Από ΚΟΒΙΝΤ που έγινε στις αρχές Αυγούστου  από τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Ζαούτη , δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί μέχρι στιγμής, γιατί προσκρούει, σύμφωνα με πληροφορίες μας , στην άρνηση των γιατρών και των επιστημόνων του ΕΟΔΥ  να εφαρμόσουν ένα σύστημα που θεωρείται επισήμως αντιεπιστημονικό. Με βάση τα νέα πρωτόκολλα ορισμών θανάτων από COVID-19 που o ΕΟΔΥ επιχειρεί να δημιουργήσει – όπως όμως δεν εφαρμόζονται  σε καμία άλλη χώρα του κόσμου-  για να θεωρηθεί στο εξής ότι κάποιος ότι κατέληξε λόγω του κορωνοϊού θα πρέπει, εκτός από την θετική διάγνωση, να έχει εμφανίσει πνευμονία λόγω της λοίμωξης covid και να έχει λάβει θεραπεία για την αντιμετώπισή της.

Κατά τα ευρωπαϊκό CDC αντίθετα, ορίζεται ρητά ότι  «ένας θάνατος λόγωCOVID-19 δεν μπορεί να αποδοθεί σε άλλη ασθένεια (π.χ. καρκίνο) και θα πρέπει να μετράται ανεξάρτητα από προϋπάρχουσες καταστάσεις για τις οποίες υπάρχει η υποψία ότι πυροδότησαν μια σοβαρή πορεία (νόσησης) της COVID-19».

Θυμίζουμε ότι από την αρχή της πανδημίας ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας , που παραμένει επικεφαλής της αντιμετώπισης της πανδημίας της χώρας, είχε δηλώσει για τον ορισμό του θανάτου ΚΟΒΙΝΤ : «O θάνατος είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο και δεν μπορεί να υπάρχει ένας συντελεστής που να λέει τόσο συνέβαλε ο ιός (SARS-COV-2), τόσο η υπόλοιπη κατάσταση του οργανισμού. Αν είχαμε το ελεύθερο να κρίνουμε κατά το δοκούν αν είναι ή δεν είναι από τον ιό ο θάνατος, τότε θα υποεκτιμούσαμε τους θανάτους, θα καταγράφαμε λιγότερους θανάτους, θα προσπαθούσαμε να δώσουμε μια ψεύτικα καλύτερη εικόνα για τη χώρα και φυσικά δεν θα τηρούσαμε τις ευρωπαϊκές οδηγίες».

*Η Μαρία Παπαπαναγιώτου είναι διακεκριμένη δημοσιογράφος, με διεθνή εξειδίκευση σε θέματα υγείας και είναι τακτική αρθρογράφος του europost.gr

Back to top button