COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

‘Αλλεργία’ έχουν πάθει στο Μέγαρο Μαξίμου με τους Νεοδημοκράτες; Μετά την ‘πόρτα’ από τον Συριζαίο Υπουργό Αποστολάκη καταλήγουν σε… ‘εισαγόμενο’ Υπουργό Πολιτικής Προστασίας από την Κύπρο! Υπήρξε φίλος του Κώστα Σημίτη και νεολαίος του ΚΚΕ Εσωτερικού!

Τι έχουν πάθει στο Μέγαρο Μαξίμου, αναρωτιούνται όλο και περισσότερα στελέχη, μέλη, αλλά και ψηφοφόροι της Ν.Δ; Και αυτό γιατί, όλο σχεδόν το επιτελείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εμφανίζεται να παθαίνει ‘αλλεργία’ απέναντι σε κάθε Νεοδημοκράτη, που δικαιούται λόγω προσόντων, αλλά και προσφοράς στην παράταξη, να είναι υποψήφιος προς επιλογήν για πολιτικές θέσεις στην κυβέρνηση ή στο Κράτος!

Γεγονός απολύτως ενδεικτικό αυτών των ‘αλλεργικών’ αντιδράσεων είναι όλοι οι χειρισμοί του Μεγάρου Μαξίμου ως προς την τοποθέτηση νέου Υπουργού Πολιτικής Προστασίας, μετά την ‘πόρτα’ που έφαγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Ναύαρχο Αποστολάκη, όταν ήρθε στον Πρωθυπουργό η φαεινή ιδέα να ‘ψωνίσει’ νέους Υπουργούς από το κομματικό ‘πανέρι’ του Αλέξη Τσίπρα.

Οι τελευταίες πληροφορίες του europost.gr παρουσιάζουν ως τελική επιλογή του Πρωθυπουργού τον… εισαγόμενο από την Κύπρο Χρήστο Στυλιανίδη, τέως Επίτροπο της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες για θέματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Φυσικών Καταστροφών.

Βεβαίως, το europost.gr οφείλει να αναδείξει και ορισμένα άλλα ‘προσόντα’ του κ. Στυλιανίδη, που βρίσκονται στο βιογραφικό του, όπως τον πολιτικό του θαυμασμό προς τον Κώστα Σημίτη και το γεγονός ότι στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε νεολαίος της Οργάνωσης «Ρήγας Φεραίος», δηλαδή της νεολαίας του ΚΚΕ Εσωτερικού!

Ο Στυλιανίδης δεν είναι επιχειρησιακός.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης στερείται παντελώς εμπειρίας επιχειρησιακής επί του πεδίου. Ούτε με πυρόσβεση έχει ασχοληθεί, ούτε με αντιμετώπιση πλημμυρών, ούτε με αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, επί του επιχειρησιακού πεδίου. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αλήθεια ότι έκανε καλή δουλειά στην οργάνωση της Ανθρωπιστικής Βοήθειας προς τους πληθυσμούς, που υπέστησαν τις καταστροφές, πράγμα πολύ ενδιαφέρον, που δεν αποτελεί όμως το μεγάλο ζητούμενο αυτή τη στιγμή για τη χώρα μας. Επιπλέον, ο κ. Στυλιανίδης δεν γνωρίζει με τρόπο λεπτομερή την ακριβή μορφολογία του Ελληνικού γεωγραφικού χώρου δηλαδή τι συμβαίνει στην Ελληνική ύπαιθρο, ποιά είναι τα προβλήματα στα δάση μας, τι συμβαίνει με τα δάση, που είναι κοντά και μέσα στον αστικό ιστό κλπ., καθώς επίσης αγνοεί και τις τεράστιες αδυναμίες της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, αφού η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υιοθετήσει πλήρως το Αγγλικό διοικητικό σύστημα.

Δεν βρέθηκε ούτε ένας Νεοδημοκράτης;

Στα στελέχη της Ν.Δ και στην κοινωνική της βάση αρχίζει να τίθεται με περισσότερο έντονο τρόπο το ερώτημα «πως είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός και αρχηγός της Ν.Δ να μην μπορεί να βρεί ανάμεσα σε 2.300.000 Νεοδημοκράτες που τον ψήφισαν έναν άνθρωπο ικανό και έμπιστο για να του αναθέσει τα πολύ σοβαρά καθήκοντα του νέου Υπουργού Πολιτικής Προστασίας; Και να υποχρεώνεται είτε να καταφεύγει στον κ. Τσίπρα, είτε να προχωρεί σε ‘εισαγωγή’ Υπουργών από το πολιτικό δυναμικό των αδελφών μας Κυπρίων;

Back to top button