COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αλωνίζει ανενόχλητος ο Ερντογάν: Σε φόρουμ του ΟΗΕ οι άνθρωποι της Άγκυρας εμφανίστηκαν ως εκπρόσωποι της «τουρκικής» κοινότητας της Δυτικής Θράκης!

Στο Φόρουμ των Μειονοτήτων των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) που πραγματοποιήθηκε 30/11-1/12 συμμετείχε και η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ABTTF), οργάνωση που υπηρετεί πιστά την τουρκική προπαγάνδα και παίρνει γραμμή απευθείας από την Άγκυρα, με ονειρώξεις ανεξαρτητοποίησης!

Κι όμως, αυτή η οργάνωση εμφανίστηκε σαν… εκπρόσωπος της «τουρκικής κοινότητας» Δυτικής Θράκης, για να μιλήσει για τα «προβλήματα» που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα!

Το φόρουμ «Οι Μειονότητες και Κοινωνίες στην Ενότητα: Ισότητα, Κοινωνική Ένταξη και Κοινωνικοοικονομική Συμμετοχή» πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας και συμμετείχε επίσης ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας της Δυτικής Θράκης (BTAYTD).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ABTTF, τονίστηκε στο φόρουμ ότι «η έλλειψη ίσης πρόσβασης σε ποιοτική εκπαίδευση, εμποδίζει τα παιδιά μειονοτήτων να έχουν πρόσβαση στα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα και ότι η περιθωριοποίηση των παιδιών της μειονότητας αυξάνει τις διακρίσεις στην κοινωνία».

Εξαπολύοντας βέλη κατά της χώρας μας, οι προπαγανδιστές υποστήριξαν ακόμη ότι «η Ελλάδα κατέστρεψε την εκπαιδευτική αυτονομία, το δικαίωμα να ιδρύσουν και να διαχειρίζονται τα δικά τους σχολεία -κατά τη Συνθήκη της Λωζάννης- και ως εκ τούτου το δικαίωμα πρόσβασης στην ισότιμη και ποιοτική εκπαίδευση διαταράχθηκε λόγω κρατικών παρεμβάσεων».

Οι εντεταλμένοι της Άγκυρας είπαν στο διεθνές φόρουμ του ΟΗΕ ότι η «τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης» αποτελεί «το 55% του πληθυσμού στη Ροδόπη, το 45% στην Ξάνθη και το 10% στον Έβρο» και ότι «δεν επιτρέπεται να ανοίξουν τουρκικοί παιδικοί σταθμοί στην περιοχή», δηλώνοντας ότι «υπήρχαν 188 τουρκικά δημοτικά σχολεία το 2008 και πως ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε 90, το 2023» και μιλώντας για «άνιση και μεροληπτική μεταχείριση προς την τουρκική κοινωνία, αγνοώντας τις εκπαιδευτικές της ανάγκες».

Η BTAYTD, από την άλλη, μίλησε για «κοινωνικοοικονομικές διακρίσεις σε βάρος της τουρκικής κοινότητας στη Δυτική Θράκη, μέσω πρακτικών μεροληπτικών διακρίσεων από το παρελθόν μέχρι σήμερα» και πρόσθεσε ότι σήμερα η Δυτική Θράκη «είναι η λιγότερο ανεπτυγμένη περιοχή της Ελλάδας και η τουρκική κοινότητα είναι περαιτέρω θύμα λόγω των πρακτικών που εισάγουν διακρίσεις σε αυτή την υπανάπτυκτη περιοχή».

Back to top button