Την ώρα που στην Αλβανία βρίσκεται στο κατακόρυφο η πολιτική ένταση, με καθημερινές σχεδόν επεισοδιακές διαμαρτυρίες, οι Τσάμηδες βρίσκουν ευκαιρία να κλιμακώσουν τις προκλήσεις τους.

Με την βοήθεια και άλλων ακραίων και εθνικιστικών οργανώσεων στη χώρα, οι Τσάμηδες στρέφονται για πολλοστή φορά εναντίον της βασανισμένης ελληνικής μειονότητας.

Έτσι,ο αποκαλούμενος «Πατριωτικός Σύνδεσμος Τσαμουριάς» ετοιμάζει σειρά εκδηλώσεων για να… τιμηθεί στην Κονίσπολη η «γενοκτονία από τους Έλληνες» ενώ απευθύνει κάλεσμα και για πορεία στα ελληνοαλβανικά σύνορα. σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το epiruspost.gr.

«Σήμερα είναι η ώρα για την Τσαμουριά. Υπενθυμίζουμε την 75η επέτειο της γενοκτονίας από τους Ελληνες σοβινιστές κατά των Αλβανοτσάμηδων. Ελάτε μαζί μας στην Κονίσπολη το Σάββατο 22 Ιουνίου», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ενώ τις εκδηλώσεις φαίνεται ότι στηρίζει και το κόμμα των Τσάμηδων.

Οι Τσάμηδες διοργανώνουν σε ετήσια βάση τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, όμως τα τελευταία χρόνια απέφευγαν να κάνουν την πορεία προς τα σύνορα.

Το κόμμα τους χρησιμοποιήθηκε από τον Ράμα για να διατηρηθεί στην Κυβέρνηση ωστόσο στις τελευταίες εκλογές βγήκε αρκετά αποδυναμωμένο.

Παρότι για την Ελλάδα τσάμικο ζήτημα δεν υφίσταται η Αλβανία εξακολουθεί να το χρησιμοποιεί κάθε φορά που θέλει να ανεβάσει τους τόνους ή να αποπροσανατολίσει την διεθνή κοινότητα από τα πραγματικά της προβλήματα που είναι μεγάλα.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα