COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η «ανάπτυξη» της Κυβέρνησης στέλνει τους Έλληνες στα… Σκόπια για σούπερ μάρκετ και καύσιμα! Η αναξέλεγκτη ακρίβεια στραγγαλίζει τα νοικοκυριά σε όλη τη χώρα!

Με… χορηγία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία εμφανίζεται ανίκανη, ανήμπορη και απρόθυμη να βάλει ένα φρένο στο ξέφρενο ράλι της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, η οποία γιγαντώνεται και γονατίζει τα νοικοκυριά, η οικονομία των Σκοπίων ενισχύεται από τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι περνούν τα σύνορα αναζητώντας καλύτερες τιμές σε τρόφιμα και καύσιμα. Και τις βρίσκουν.

Το Star έκανε ένα οδοιπορικό σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας και διαπίστωσε ότι είναι πάρα πολλοί αυτοί που… ξενιτεύονται μόνο και μόνο να για να πάνε να ψωνίσουν στο σούπερ μάρκετ, να βάλουν βενζίνη, να αγοράσουν πέλετ.

Στη Φλώρινα και με χιόνια και με κρύα, το μισάωρο της απόστασης για το Μοναστήρι των Σκοπίων, το κάνουν αρκετοί. Ήδη, την προηγούμενη μέρα, μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι είχαν περάσει στη γειτονική χώρα 556 ελληνικά αυτοκίνητα!

«Τι άλλο να κάνει ο κόσμος;»

«Πλυντήρια πιο χαμηλά, βενζίνη πιο χαμηλά, τρόφιμα πιο χαμηλά, οδοντίατρος πιο χαμηλά. Τι άλλο να κάνει ο κόσμος;» αναρωτήθηκε ένας από τους Έλληνες πολίτες που βρισκόταν μέσα σε ένα από αυτά τα 556 αυτοκίνητα.

«Και να ψωνίσουμε και βενζίνη να βάλουμε, τα πάντα. Και ψωμί, μισό ευρώ είναι. Και τα τυριά είναι πέντε ευρώ το κιλό», είπε ένας άλλος κύριος που περίμενε να περάσει από το τελωνείο.

«Μισή τιμή σε όλα», σχολιάζει βγαίνοντας από ένα σούπερ μάρκετ μια νεαρή Ελληνίδα που πήγε στο Μοναστήρι από τη Φλώρινα για να ψωνίσει. «Τα κρεμμύδια εδώ σήμερα είναι γύρω στα 60 λεπτά, στη Φλώρινα είναι 1,20 ευρώ», λέει με τη σειρά του ένας ηλικιωμένος που επίσης βρέθηκε στη σκοπιανή πόλη.

Βάσει της σύγκρισης που έκανε το Star σε κάποιες τιμές, διαπιστώθηκαν οι εξής διαφορές:

Αφρόλουτρο γνωστής εταιρείας: Στην Ελλάδα πωλείται 5,98 ευρώ και στα Σκόπια 1,17 ευρώ.
Υγρό απορρυπαντικό ρούχων: Στην Ελλάδα 19,90 ευρώ, στα Σκόπια 10,63 ευρώ.
Χαρτί υγείας: Στην Ελλάδα κοστίζει 7,83 ευρώ, αλλά στα Σκόπια 3,65 ευρώ.
Μπανάνες με 1 ευρώ το κιλό, σπορέλαιο με 1 ευρώ το λίτρο, είναι μερικά ακόμη προϊόντα που οι Έλληνες αγοράζουν σε μεγάλες ποσότητες λόγω της πολύ χαμηλότερης τιμής τους.

Βενζίνη και… δόντια!

Ουρές σχηματίζουν τα ελληνικά οχήματα στο Μοναστήρι και στα πρατήρια καυσίμων.

«Η κατοστάρα βενζίνη έχει 1,40 ευρώ, η απλή είναι στα 1,30 ευρώ», τονίζει ένας κύριος από την Πτολεμαΐδα, ο οποίος είπε στο Star ότι πάει στα Σκόπια και για οδοντίατρο μαζί με τη γυναίκα του, σε μία από τις τουλάχιστον 20 κλινικές δοντιών που υπάρχουν στην πόλη των Σκοπίων!

Παράδειγμα τιμών:

Εμφυτεύματα δοντιών: 450 ευρώ στα Σκόπια, Ελλάδα από 1.200 ευρώ.
Θήκη δοντιού: 150 ευρώ στα Σκόπια, 300-350 στην Ελλάδα.
Σφράγισμα: 20-25 ευρώ στα Σκόπια, 60-70 στην Ελλάδα.

Πέλετ για να ζεσταθεί ο κόσμος χωρίς να «τσουρουφλιστεί» η τσέπη του

Οι Μακεδόνες συμπολίτες μας κυρίως από Φλώρινα, Πτολεμαΐδα και Έδεσσα που περνούν κάθε λίγο και λιγάκι τα σύνορα για να πάνε στα Σκόπια το κάνουν και για να βρουν φθηνότερους τρόπους θέρμανσης.

Ένας από αυτούς είναι τα πέλετ, τα οποία πωλούνται στα βενζινάδικα, ενώ πολύ κοντά στα σύνορα, υπάρχουν και αποθήκες. Σύμφωνα με τους προμηθευτές τα ελληνικά αυτοκίνητα κατά μέσο όρο, φορτώνουν 3-4 τσουβάλια των 15 κιλών για να πάρουν πίσω στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την έρευνα του Star, μια συσκευασία των 15 κιλών, στο Μοναστήρι πωλείται 4,70 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα τα χρυσοπληρώνουμε από 7,20 μέχρι 8,80 ευρώ.

Πώς μας το είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Φεβρουάριο του 2022; «Η Ελλάδα είναι μία χώρα με καταπληκτική ποιότητα ζωής».

Κάθε μέρα «δικαιώνεται»…

Back to top button