Της σύνταξης του europost.gr

Ανάστατοι είναι χιλιάδες πολίτες, Έλληνες και Ελληνίδες που εργάζονται ως υπάλληλοι είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα! Και αυτό γιατί, οι διοικούντες τους συγκεκριμένους ιδιωτικούς ή δημοσίους οργανισμούς, εξακολουθούν να τους στριμώχνουν σαν σαρδέλες στα γραφεία, σε απόσταση ολίγων εκατοστών τον έναν από τον άλλον, θέτοντας έτσι σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους, αλλά και την υγεία των συγγενών τους!

Ο λόγος γίνεται για τις μεγάλες και μικρές ιδιωτικές επιχειρήσεις του δευτερογενούς και του τριτογενούς τομέα της οικονομίας, για τις τράπεζες, για τις πρώην ΔΕΚΟ, αλλά και για τις δημόσιες υπηρεσίες! Την ίδια ώρα, που τα ΜΜΕ χαλάσανε τον κόσμο γιατί γέμισαν οι παραλίες το περασμένο Σάββατο, δεν ενοχλούνται καθόλου για τον καθημερινό και συνεχιζόμενο συνωστισμό, που παρατηρείται σε όλους αυτούς τους εργασιακούς χώρους, όπου οι διοικούντες κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και μετατρέπουν τους χώρους αυτούς σε υποψήφιες “βόμβες” ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού!

Τι κάνει το αρμόδιο Υπ. Εργασίας, τι κάνουν οι Επιθεωρήσεις Εργασίας, μήπως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας?… Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της και να δώσει εντολή οι περισσότεροι εργαζόμενοι να δουλεύουν με τη μέθοδο της τηλεργασίας και εκεί που είναι απαραίτητο να δουλεύουν ανά βάρδιες ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στους χώρους εργασίας και ο κάθε εργαζόμενος να απέχει από τον άλλον τουλάχιστον 5 μέτρα!

Η ομάδα σύνταξης του europost.gr έχει συλλέξει πλήθος σχετικών καταγγελιών από εργαζομένους. Και οφείλει να προειδοποιήσει τους διοικούντες σε αυτούς τους ιδιωτικούς ή δημοσίους οργανισμούς ότι αν δεν καθορίσουν εδώ και τώρα τηλεργασία και βάρδιες και υπάρξει εξάπλωση της επιδημίας στους συγκεκριμένους χώρους εργασίας, τότε θα φέρουν βαρύτατες ποινικές και αστικές ευθύνες που γρήγορα θα τους αναζητηθούν.

διαφήμιση

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα