COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναβρασμός στην Κουμουνδούρου: Ο Καελλάκης είναι έτοιμος να τα άλλαξει όλα ακόμη και το όνομα του κόμματος!

Διαπεραστικά… μηνύματα με έντονο αέρα σιγουριάς, έστειλε προς όλους χθες ο Στέφανος Κασσελάκης, μία ημέρα μετά τη λήξη του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που μύριζε μπαρούτι.

Ο ίδιος ωστόσο δεν συμφώνησε με τον χαρακτηρισμό “επεισοδιακό” συνέδριο που προσέδωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς (ΕΡΤ) στη συνέντευξή που πήρε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι το “δια ταύτα” του συνεδρίου ήταν ένα: ο ίδιος βγήκε νικητής, ενισχυμένος και καθόλου λαβωμένος, με καθαρή εντολή να τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο θα παραμείνει μέχρις τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν “είδε” προθεσμίες στο πρόσωπό του μέχρι τις ευρωεκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα παραμείνει πρόεδρος μέχρι τις εθνικές εκλογές και σε περίπτωση που αμφισβητηθεί, θα κερδίσει εκ νέου τη μάχη.

Με τη χθεσινή του συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έσπασε τις αλυσίδες με το παρελθόν, και ειδικότερα με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, παίρνοντας …διαζύγιο όχι μόνο από τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και με οτιδήποτε “παλιό” από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα
Η αποκάλυψη ότι ο ίδιος ενημερώθηκε για την παρέμβαση Τσίπρα ένα λεπτό πριν “ανέβει” στο διαδίκτυο είναι προφανώς δηλωτική της ενόχλησης του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος άσκησε κριτική στην απουσία του πρώην προέδρου του κόμματος από τις εργασίες του συνεδρίου. “Ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο συνέδριο. Μιλάμε για χιλάδες μέλη που έχουν ιδρώσει τη φανέλα για το κόμμα, τα οποία θα ήθελαν να ακούσουν από εκείνον αυτοπροσώπως. Μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο τι σκεφτόταν και τι θέλει να κάνει από εδώ και πέρα. Πάντως εγώ δεν πρόκειται να σταματήσω. Θεωρώ ότι έχω πάρει ξεκάθαρη εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ να αρχίσει έναν νέο κύκλο υπό την ηγεσία μου και αυτό θα κάνω”, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η κριτική του δεν σταμάτησε εκεί, αλλά επεκτάθηκε και στο κόμμα που παρέλαβε αμέσως μετά την εσωκομματική εκλογική διαδικασία. Οπως είπε, πήρε ένα κόμμα “το οποίο δεν ήταν κυβερνητικό κόμμα”, ένα κόμμα στενό που “πρέπει να διευρυνθεί”, ένα κόμμα που “θα ενώσει τον κόσμο της κεντροαριστεράς. Ένα κόμμα του 17% δεν κυβερνά τη χώρα”, είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας σαφή αιχμή για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση και το εκλογικό του αποτέλεσμα στην τελευταία αναμέτρηση του Ιουνίου του 2023. Μόνο που τότε πρόεδρος του κόμματος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

Στροφή προς το Κέντρο και αλλαγές σε όλα
Στη συνέντευξή του ο Στέφανος Κασσελάκης έβαλε στο… μάτι το προοδευτικό Κέντρο, υποστήριξε ότι αυτό “κουμπώνει” με την παραδοσιακή Αριστερά και προοανήγγειλε ότι θα επιμείνει στις αλλαγές που ήθελε να κάνει -λίγο πριν ξεσπάσει ο “πόλεμος”, με το ερωτηματολόγιο. Άλλωστε, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο κόμμα αυτή τη στιγμή. Άρα ακόμη και η λέξη “συνασπισμός” δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, σημείωσε, ερωτηθείς για ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος.

ΝΔ: Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το πρόγραμμά μας
Στην Πειραιώς βλέπουν νέα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, με κυβερνητικά στελέχη να αφήνουν στην άκρη τα καυστικά σχόλια για την εικόνα Κασσελάκη επί σκηνής και να επικεντρώνονται στην υλοποίηση του προγράμματος αλλά και στη μάχη ενόψει ευρωεκλογών. “Αντιμετωπίζουμε τις ευρωεκλογές σαν να είναι εθνικές”, έλεγε συνεργάτης του πρωθυπουργού, με το κομματικό επιτελείο να ετοιμάζεται για την εκλογική διαδικασία.

Το ψηφοδέλτιο θα είναι έτοιμο προς ανακοίνωση στα μέσα Μαρτίου ώστε οι υποψήφιοι να έχουν χρόνο για την εκστρατεία τους, ενώ στις αρχές Απριλίου θα διεξαχθεί το συνέδριο της ΝΔ, το οποίο συμπίπτει με τα 50α της γενέθλια. Θα έχει έτσι χαρακτήρα πανηγυρικό αλλά και στενά συνδεδεμένο με την Ευρώπη και τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή. Δεν αποκλείται η Πειραιώς να διοργανώσει και ένα προσυνέδριο στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος άλλωστε είναι αποφασισμένος να πάρει πάνω του την καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές.

Η συσπείρωση στο γαλάζιο στρατόπεδο είναι ζητούμενο αυτής της μάχης, καθώς η αποχή είναι ο μεγάλος αντίπαλος της ΝΔ.

Back to top button