COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Αναζητείται Πρωθυπουργός! Η ΝΔ διαλύεται και η αντιπολίτευση αντί να ζητήσει εκλογές επιδίδεται σε κούφιες κοκορομαχίες! Ποιός θα ‘αναστήσει’ την Ελλάδα μετά τον διεθνή διασυρμό από το σούπερ σκάνδαλο των υποκλοπών;

Στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού αναρωτήθηκε αν ο Αλέξης Τσίπρα ήξερε τι γινόταν με τις παρακολουθήσεις επί τη θητεία του στην πρωθυπουργία της χώρας, κάλεσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

Ο δε, Τσίπρας το μόνο που απάντησε ήταν για την δυσπιστία του κόσμου προς το πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη, αποδεικνύοντας πως κανείς δεν έχει το θάρρος και την πρόθεση να ζητήσει εκλογές!

Η δευτερολογία του Μητσοτάκη

«Με κατηγορήσατε κ. Τσίπρα ότι εγώ έδωσα την εντολή παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη. Το είπατε ξεκάθαρα. Το είπατε με μεγάλη βεβαιότητα. Το είπατε με τόση βεβαιότητα που αναρωτιόμουνα αν κρίνεται εξ ιδίων τα αλλότρια. Διότι εδώ είναι ο δικός σας λόγος απέναντι στον δικό μου» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Εγώ κοίταξα τον ελληνικό λαό στα μάτια και τον διαβεβαίωσα ότι δεν γνώριζα απολύτως τίποτα, για την παρακολούθηση όχι του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά κανενός. Άρα θα πιστέψουν ή εσάς, ή εμένα» συμπλήρωσε τονίζοντας ότι κανένας πρωθυπουργός δεν πρέπει να γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ.

Κυρ. Μητσοτάκης : Κύριε Τσίπρα, πώς αισθάνεστε ως τέως πρωθυπουργός που έρχεστε ανοικτά και παραβιάζετε το νόμο;

«Όσο περισσότερο ακούω τον κ. Βαρουφάκη να μιλάει για το πρώτο εξάμηνο του 2015, συμμερίζομαι αυτό που λέει η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, Άγιο είχαμε και γλιτώσαμε από την απόλυτα καταστροφή. Ένας απόλυτος αχταρμάς, παρακολουθήσεων, δεν καταλάβαμε ποιος παρακολουθούσε ποιους. Δεν νομίζω ότι τιμά τον τέως πρωθυπουργό ότι αυτή η φαιδρή τραγικότητα που ακούσαμε σήμερα αποτελούσε υπουργό οικονομικών της ελληνικής κυβέρνησης. Ας είναι… Όλοι κρινόμαστε. Δεν πρόκειται να σχολιάσω τη γλώσσα που χρησιμοποιεί ο κ. Βαρουφάκης», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την δευτερολογία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων για τις παρακολουθήσεις.

Συνεχίζοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στην απάντηση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την πρωτολογία του. «Να σχολιάσω την απάντηση του υπουργού κ. Γεραπετρίτη στον κ. Τσίπρα. Να σας συγχαρώ κ. Τσίπρα γιατί πραγματοποιήσετε μια ακόμα μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα. Προφανώς λογαριάσατε χωρίς τον ξενοδόχο. Αυτό λέγεται κοινοβουλευτική θρασυδειλία. Δέχεστε αυτό που είπε ο υπουργός». Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι κατά την πρωτολογία του αναφέρθηκε σε μια συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής που ήταν απόρρητη. «Αναρωτιέμαι με τι άνεση έρχεστε σε αυτή την αίθουσα και μιλάτε για μία συνεδρίαση η οποία είναι μυστική. Διπλό σφάλμα. Είστε πολιτειακός παράγοντας ο οποίος χρησιμοποιεί φράσεις που ειπώθηκαν σε απόρρητη συζήτηση και τις διαστρεβλώνει. Δεν σας φτάνει που αναμεταδίδατε την άλλη συνεδρίαση, αλλά βάλατε και στο στόμα του νέου διοικητή της ΕΥΠ πράγματα τα οποία δεν είπε. Μπορούμε να κάνουμε σοβαρή συζήτηση με αυτούς τους όρους; Πώς αισθάνεστε ως τέως πρωθυπουργός που έρχεστε ανοικτά και παραβιάζετε το νόμο;

Με κατηγορήσατε ότι εγώ έδωσα εντολή παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη. Αναρωτιόμουν μήπως κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια. Εγώ κοίταξα τον ελληνικό λαό στα μάτια και τον διαβεβαίωσα ότι δεν ήξερα τίποτα για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη ή άλλου πολιτικού ή δημοσιογράφου. Ο κ. Βαρουφάκης τα μπαλαμούτιασε λίγο, αλλά ήταν σαφής και είπε ότι δεν ακούγατε κανένα πολιτικό, δημοσιογράφο. Μπορείτε να διαβεβαιώσετε ότι δεν ακούγατε κανέναν. Αν το κάνετε θα έχετε παρανομήσει. Κανένας πρωθυπουργός δεν έχει δυνατότητα και δικαίωμα να γνωρίζει. Εγώ δεν γνωρίζω ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ. Το γνωρίζετε. Εκτός αν είχατε άλλη σχέση με την ΕΥΠ. Ο πρωθυπουργός είναι αποδέκτης πληροφοριών οι οποίες είναι διαβαθμισμένες», συμπλήρωσε.

Κυρ. Μητσοτάκης: Εσείς γνωρίζατε ποιους παρακολουθούσε η ΕΥΠ – Εγώ δεν το γνωρίζω και δεν θα έπρεπε να το γνωρίζω

«Εσείς γνωρίζατε ποιους παρακολουθούσε η ΕΥΠ. Εγώ δεν το γνωρίζω και δεν θα έπρεπε να το γνωρίζω» συνέχισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. «Πιστεύετε πραγματικά ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός ή ο αμερικανός πρόεδρος γνωρίζουν ποιοι παρακολουθούνται από τις μυστικές υπηρεσίες τους;

Αναρωτιέμαι αν εσείς γνωρίζατε πράγματα τα οποία θα έπρεπε να οδηγήσουν να πάρετε αποφάσεις» συμπλήρωσε και τόνισε ότι το 2016 υπήρχε πόρισμα της ΕΥΠ, μια έρευνα που αφορούσε υποθέσεις διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ, και φέρεται ότι υπήρχαν συνομιλίες με τον υπουργό άμυνας και τη σύζυγό του. Και αναρωτιέμαι εγώ, ο υπουργός Άμυνας της χώρας κάνει νταλαβέρια με κάποιον υπόδικο, έχετε αυτή την πληροφορία εσείς, και δεν κάνατε τίποτα; Απολύτως; Ας προσέχατε».

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν πρέπει να εξαιρούνται βουλευτές από νόμιμες παρακολουθήσεις

«Πρέπει να εξαιρούνται βουλευτές από νόμιμες παρακολουθήσεις; Δεν πρέπει να εξαιρούνται. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ένα πολιτικό πρόσωπο ή ένας διπλωμάτης επί της αρχής δεν μπορεί να λειτουργεί επί ζημία της εθνικής ασφάλειας» είπε συνεχίζοντας την δευτερολογία του ο πρωθυπουργός. «Δεν προκαλούνται ρήγματα στην εθνική ασφάλεια, ούτε από το μανάβη, ούτε από τον υδραυλικό. Οι υπηρεσίες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν όποιον κρίνουν. Για τα πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει να υπάρχει πιο αυστηρό φίλτρο. Εγώ πρώτος δέχθηκα ότι στην περίπτωση του κ. Ανδρουλάκη αυτό το φίλτρο δεν υπήρχε. Είμαι ανοικτός να ακούσω προτάσεις πως αυτή η διαδικασία μπορεί να βελτιωθεί. Η πρώτη βελτίωση είναι η διπλή έγκριση από τη δικαστική αρχή. Είμαι ανοικτός να ακούσω και άλλες προτάσεις. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι επί της αρχής ένας βουλευτής πρέπει να εξαιρείται μόνο εξαιτίας της βουλευτικής του ιδιότητας» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ρωτήσατε μια ερώτηση που δεν μπορώ να απαντήσω. Γιατί παρακολουθήθηκε το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη; Αυτή την απάντηση θα μπορούσε να την πάρει μόνο μέσα από απόρρητη ενημέρωση. Γιατί δεν πάει να ενημερωθεί; Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω, πρώτον είναι ότι η διαδικασία ήταν νόμιμη, δεύτερον ότι κατά την εκτίμηση μου τα φίλτρα δεν ήταν επαρκή, εξ ου και υπήρξε η απομάκρυνση του διοικητή της ΕΥΠ και του ΓΓ του πρωθυπουργού. Οι συγκεκριμένοι λόγοι που αιτιολόγησαν αυτή την παρακολούθηση θα μπορούν να αναζητηθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και στην Εξεταστική. Φαντάζομαι ότι δεν θα υπάρξει αντίρρηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να κληθούν και προηγούμενοι διοικητές να πουν για το πώς διαχειριζόντουσαν τέτοια λεπτά ζητήματα. Να έρθει ο κ. Ρουμπάτης, ο κ. Δραβίλας ο οποίος υπήρξε επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Να έρθουν όλοι να μας διαφωτίσουν για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν τέτοιες λεπτές υποθέσεις».

Κυρ. Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε κ. Τσίπρα ότι δεν απολαμβάνω της εμπιστοσύνης της βουλής και της ΚΟ, καταθέστε πρόταση δυσπιστίας

«Σήμερα υπάρχουν τρία πραγματικά δεδομένα τα οποία αφορούν την εποχή της δικής σας διακυβέρνησης» είπε συνεχίζοντας την δευτερολογία του ο πρωθυπουργός. «Η ΕΥΠ περιήλθε στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στις 30 Ιανουαρίου και 25 Σεπτεμβρίου του 2015. Ο κ. Παππάς σήμερα παραπέμπεται στο ειδικό δικαστήριο. Εγώ θα δεχθώ το τεκμήριο της αθωότητας. Παραπέμπεται όμως στο ειδικό δικαστήριο όπως και ο κ. Παπαγγελόπουλος. Εσείς εξακολουθείτε να τους καλύπτετε. Ο κατεξοχήν υπεύθυνος, ο κ. Κρέτσος, έχει παραπεμφεί στη δικαιοσύνη» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Μιλάτε συχνά για στοχοποίηση δημοσιογράφων με αφορμή κάποια δημοσιεύματα. Ο τέως γγ ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε κατάπτυστη ανάρτηση και αναφέρθηκε σε δημοσιογράφους. Υιοθετείτε αυτές τις πρακτικές; Έρχεστε να εγκαλέσετε την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στα Μέσα; Δεν νομίζω ότι έχετε αίσθηση του δικού σας παρελθόντος. Στελέχη που ήταν κοντά σας θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Κλείνω με μία αναφορά στην παρότρυνσή σας κ. Τσίπρα να απευθυνθείτε στην ΚΟ της ΝΔ να ρίξει την κυβέρνηση. Αυτή η ΚΟ έχει περάσει από πολλές δυσκολίες. Κάποιοι παλαιότεροι, όταν εμείς ψηφίσαμε και κρατήσαμε τη χώρα στην ευρωζώνη έχουμε περάσει. Άλλοι έχουν δείξει ότι η ΚΟ είναι όχι απλά ενωμένη και συμπαγής αλλά έτοιμη να δώσει όποια μάχη. Αν πιστεύετε ότι δεν απολαμβάνω της εμπιστοσύνης της βουλής και της ΚΟ, καταθέστε πρόταση δυσπιστίας. Τώρα. Αν δεν το κάνετε θα είστε θρασύδειλος πολιτικός. Μακάρι να το κάνετε και να πάμε σε συζήτηση τριών ημερών».

Η δευτερολογία Τσίπρα

«Κύριε Μητσοτάκη τη δυσπιστία του Ελληνικού λαού την έχετε δεδομένη και πολύ σύντομα η δυσπιστία αυτή θα μετατραπεί σε ψήφο αλλαγής, σε ψήφο απαλλαγής της δημοκρατίας μας από τις καθεστωτικές σας πρακτικές. Μη στεναχωριέστε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του απαντώντας στην αναφορά που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του, με την οποία κάλεσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στην πρωτολογία του έθεσε κρίσιμα ερωτήματα, αλλά «δεν απαντήσατε». «Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο ακούγατε τον Ανδρουλάκη;», επανέλαβε, σχολιάζοντας ότι «το επιχείρημα ότι δεν μπορείτε να τοποθετηθείτε δημόσια και ότι θα το πείτε στον ίδιο, είναι παιδικό». Επιπλέον είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά στον Θ. Κουκάκη, ρωτώντας εκ νέου ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας για την παρακολούθηση του. «Δεν δώσατε καμία απάντηση στο ερώτημα πόσους ακόμη ευρωβουλευτές και βουλευτές παρακολουθείτε», συνέχισε.

Αναφορικά με τον Υπουργό Επικρατείας, είπε ότι δεν μίλησε ο κ. Γεραπετρίτης σε αυτή τη διαδικασία (Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας) «έκανε όμως τον ‘ψόφιο κοριό’ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και ως προς τούτο δεν ανασκευάζω». Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Γνώριζε ή δεν γνώριζε; Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε όταν στείλατε τον εκλεκτό σας στην Επιτροπή να τον συνοδεύσουν δυο πρωτοκλασάτοι υπουργοί, Πιερρακάκης-Γεραπετρίτης; Γνωρίζατε ή όχι ότι ο κ. Κοντολέων θα έλεγε αισχρά ψέματα ότι ουδέποτε παρακολούθησε τον κ. Ανδρουλάκη;». «Συμμετέχει ο κ. Ανδρουλάκης σε περίπτωση κατασκοπείας ή υβριδικού πολέμου και έχετε το θράσος εδώ να μας κουνάτε το δάχτυλο και να μιλάτε και για κυβίστηση;», σχολίασε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε ότι η ομιλία και η δευτερολογία του κ. Μητσοτάκη «δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά». «Δεν είναι ασφαλής κανένας μας και καμία μας όσο συνεχίζετε να λειτουργείτε με αυτή την αντίληψη και απ’ το βήμα της Βουλής να μας λέτε ότι κανένας εκλεγμένος δεν εξαιρείται», είπε.

«Δεν είναι δουλειά του Πρωθυπουργού στο Κοινοβουλευτικό μας Πολίτευμα να είναι θεσμικός προϊστάμενος της Ε.Υ.Π.. Αυτό θα ταίριαζε σε άλλα καθεστώτα,..»
Για να αντιληφθεί κανείς την διαφορά και την απόσταση «ετών φωτός», από πλευράς δημοκρατικής οργάνωσης, της ΕΥΠ στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή με τότε Υπουργό Εσωτερικών τον τ. ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο και στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά στις διατάξεις και στην σχετική συζήτηση στη Βουλή, για το ν. 3649/2008.

Πρόκειται για το νόμο που έφερε στην Βουλή και ψήφισε, επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, ο τότε Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος. Ο ν. 3649/2008 για την ΕΥΠ έδειχνε το πραγματικά δημοκρατικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, σε πλήρη αντίθεση με το σημερινό «καθεστώς» Κυριάκου Μητσοτάκη, που έκανε την ΕΥΠ «σκοτεινό» παραμάγαζο του Πρωθυπουργού.

Δύο αποσπάσματα από την ομιλία του τότε Υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου στη Βουλή κατά την συζήτηση του σ.ν. για την ΕΥΠ, που έγινε μετά ο ν. 3649/2008, αρκούν για να δείξουν ότι η σημερινή ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει καμία σχέση με την μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη ΝΔ επί Κώστα Καραμανλή και Προκόπη Παυλόπουλου.

Το πρώτο απόσπασμα αφορά την εξήγηση που έδωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος για το ότι δεν πρέπει να υπάγεται η ΕΥΠ στον πρωθυπουργό. Εξήγηση που είναι κόλαφος για την τωρινή συμπεριφορά Μητσοτάκη:

«Δεν είναι δουλειά του Πρωθυπουργού στο Κοινοβουλευτικό μας Πολίτευμα να είναι θεσμικός προϊστάμενος της Ε.Υ.Π.. Αυτό θα ταίριαζε σε άλλα καθεστώτα, όχι σε δημοκρατικό καθεστώς. Γι’ αυτόν το λόγο ορθώς υπάγεται στο ενιαίο πλέον Υπουργείο Εσωτερικών και στον Υπουργό Εσωτερικών. Και αυτό είναι σημαντικό και άκρως συμβολικό.»

Και το δεύτερο απόσπασμα αφορά το πως ο Προκόπης Παυλόπουλος αντιλαμβανόταν τη δημοκρατική οργάνωση της ΕΥΠ, σε σχέση με τον σημερινό «σκοτεινό» αντιδημοκρατικό μηχανισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Πρώτον, ότι η Ε.Υ.Π. είναι σύμφωνη, ως προς την λειτουργία και την οργάνωσή της, με την αποστολή την οποία αναλαμβάνει. Και η αποστολή είναι συνάρτηση του επιπέδου της Δημοκρατίας την οποία έχουμε. Άρα, λοιπόν, είναι απαραίτητη μια Ε.Υ.Π. μόνον όταν είναι αφιερωμένη στην αποστολή της. Αποστολή που οριοθετείται σύμφωνα με τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου Δημοκρατικού Κράτους Δικαίου. Και, δεύτερον, είναι απαραίτητη η Ε.Υ.Π. υπό τον όρο ότι ασκεί τα καθήκοντά της υπό όρους νομιμότητας. Και νομιμότητα σημαίνει ότι δρα σύμφωνα με τους κείμενους κανόνες δικαίου,σεβόμενη ιδίως τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου. Γιατί πρέπει να σας πω ότι στα σύγχρονα δημοκρατικά κράτη, όποια και αν είναι η αποστολή της Ε.Υ.Π., σε καμμία περίπτωση όσο σημαντική και αν είναι, δεν μπορεί να παραβιάζει τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Ό,τι είχα πει για την περίπτωση του οργανωμένου εγκλήματος θα το πω και εδώ: Σε καμμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να θεωρήσει κάποιος ότι η σημασία της αποστολής της Ε.Υ.Π. μπορεί να είναι τέτοια, ώστε να χρειάζεται να κάνουμε εκπτώσεις αναφορικά με τον πλήρη σεβασμό των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Όποιος το θεωρεί αυτό διαφορετικά, θέτει ένα ψευδοδίλλημα που δεν ταιριάζει στην σύγχρονη Δημοκρατία. Στην σύγχρονη Δημοκρατία η Ε.Υ.Π. καταξιώνεται όταν μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά της χωρίς να παραβιάζει τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου. Αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία στηρίζεται και η ουσία της Ε.Υ.Π. στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο. Δηλαδή, επαναλαμβάνω, στον σύγχρονο κόσμο δεν μπορεί να υπάρξει ένα κράτος -άρα και η Ελλάδα- χωρίς μια Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, πρώτον, υπό τον όρο ότι αυτή η υπηρεσία είναι αφιερωμένη στην αποστολή της, όπως αυτή ανταποκρίνεται στο ακέραιοσ’ ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος. Και, δεύτερον, υπό τον όρο ότι τηρεί την Αρχή της Νομιμότητας και, ιδίως, σέβεται στο ακέραιο τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου.»

Πως θα μπορούσε λοιπόν ο Κώστας Καραμανλής που δεν συνεργαζόταν με τα άκρα, ακόμα κι αν αναγκάστηκε να αφήσει την πρωθυπουργική καρέκλα για να μείνει πιστός στις αξίες του, να παρευρίσκεται σήμερα στην Βουλή; Αυτό ως απάντηση όσων αναρωτιούνται «γιατί ο πρώην πρωθυπουργός και φυσικός ηγέτης της παράταξης απουσίαζε από την σημερινή συζήτηση»…

Και τα όσα αναφέρονται προηγουμένως εξηγούν γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ανανέωσε την θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά την «εμπιστεύθηκε» στην «σιωπηλή» και «βολική» θαυμάστρια του Κυριάκου Μητσοτάκη, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Δραματικές εξελίξεις στην παράταξη του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή!

Γεμάτη μηνύματα ήταν η απουσία του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά από τη χθεσινή ολομέλεια της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Έρχονται εξελίξεις που δεν θα είναι ευχάριστες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς επέλεξαν να μην παραστούν στην πολύκροτη, κρισιμότατη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών με υπογραφή Μητσοτάκη, στέλνοντας αναμφίβολα ένα πρώτης τάξεως μήνυμα στον Πρωθυπουργό.

Μαζί με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, απών ήταν και ο Νίκος Δένδιας, που όμως απουσιάζει δικαιολογημένα σε επίσημη επίσκεψη στην Κροατία. Να δούμε εάν οι τρεις θα δώσουν το παρών τη Δευτέρα που θα έχουμε επανάληψη της συνεδρίασης, με αντικείμενο την Εξεταστική Επιτροπή

Ποιός θα ‘αναστήσει’ την Ελλάδα μετά τον διεθνή διασυρμό από το σούπερ σκάνδαλο των υποκλοπών;

«Δύναμη για την Ελλάδα», είναι η ονομασία της νέας ‘δεξαμενής σκέψης’ (think tank), που με Πρόεδρο τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας και γνωστό δικηγόρο και δημοσιογράφο Πάνο Παναγιωτόπουλο, δρομολογεί ήδη έντονες διεργασίες στο χώρο της ευρύτερης Δεξιάς και Κεντροδεξιάς, προβάλλοντας ένα έντονο Πατριωτικό και Κοινωνικό πρόσημο και εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό χιλιάδων οπαδών και στελεχών της ευρύτερης Δεξιάς και Κεντροδεξιάς για το που πηγαίνει η Νέα Δημοκρατία σήμερα και πως πρέπει να απαντήσει στις μεγάλες προκλήσεις, που προκύπτουν στα Εθνικά θέματα (και κυρίως στα Ελληνοτουρκικά), στα ζητήματα Οικονομικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Δικαιοσύνης, αλλά και στις μεγάλες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές ανατροπές του καιρού μας.

Εντός των προσεχών ημερών ο Πάνος Παναγιωτόπουλος θα ανακοινώσει το επιστημονικό συμβούλιο του Κέντρου Μελετών για τα Εθνικά Θέματα, την Οικονομική Ανάπτυξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη «Δύναμη για την Ελλάδα», στο οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες του europost.gr– συμμετέχουν διακεκριμένες προσωπικότητες της ακαδημαϊκής και πανεπιστημιακής ζωής, ανώτατοι απόστρατοι αξιωματικοί από το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛ.ΑΣ, γνωστοί επιστήμονες, αλλά και συνδικαλιστές σε διαφόρους χώρους εργασίας και Καραμανλικά και Σαμαρικά στελέχη της Νεοδημοκρατικής Παράταξης, που προβληματίζονται έντονα για την προϊούσα φθορά, που εμφανίζει η Ν.Δ στις δημοσκοπήσεις και για το μεγάλο αριθμό των παραδοσιακών οπαδών της, που παρουσιάζονται εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από κεντρικές επιλογές της ηγεσίας, όπως στα Ελληνοτουρκικά, στα θέματα ακρίβειας και κόστους ζωής, στα θέματα διαχείρισης της πανδημίας κλπ.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι στον κεντρικό πυρήνα της νέας ‘δεξαμενής σκέψης’ μετέχουν σε ηγετικές θέσεις του οργανωτικού πυρήνα διακεκριμένα πρόσωπα και από την Ελληνική Περιφέρεια, που ξεχωρίζουν για τη δυναμική τους παρουσία στις τοπικές κοινωνίες και για το επιστημονικό, πολιτικό και επαγγελματικό τους εκτόπισμα, όπως το ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ και γνωστός φυσικός επιστήμων Γιώργος Αδαμούλης από τη Θεσσαλία, ο γιατρός Δημήτρης Τσανικλίδης από το ισχυρότατο Ποντιακό στοιχείο, ο διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Βιέννης Θεόδωρος Σούμπασης από τη Σύρο, ο επιχειρηματίας Κώστας Παπακωνσταντίνου από τη Δυτική Αττική, δημοτικοί σύμβουλοι και τοπικοί παράγοντες από το Λεκανοπέδιο Αττικής και τον Πειραιά, καθώς και ισχυροί αυτοδιοικητικοί παράγοντες από τη Μακεδονία και τη Θράκη και από την Πελοπόννησο, την Κρήτη, το Αιγαίο και τα Ιόνια νησιά,.

Back to top button