ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άνδρες και γυναίκες αυτοϊκανοποιούνται εν ώρα εργασίας! Έρευνα – ‘φωτιά’ βγάζει στη φόρα τα καυτά μυστικά των εργαζόμενων

Μελέτη-έρευνα από το online φαρμακείο στη Βρετανία, chemist-4-u.com να διεξάγει μία δική του έρευνα για να εξακριβώσει αν προτιμούν οι Βρετανοί να αυτοϊκανοποιούνται εν ώρα εργασίας.
Όλο και περισσότεροι μιλούν για τα προτερήματα της κατ΄οίκον εργασίας (τηλεργασία) την οποία μάθαμε και βιώσαμε για τα καλά κατά την περίοδο της καραντίνας για τον κορονοϊό. Τα έξτρα έξοδα που γλιτώνουμε από τις μετακινήσεις, την κίνηση και τα νεύρα, τα γεύματα που ανά πάσα στιγμή μπορείς να κάνεις είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα, αλλά δεν είναι μόνο αυτά…

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η εργασία από το σπίτι μπορεί να οδηγήσει σε πρόσθετα προνόμια, καθώς Αμερικανοί εργαζόμενοι όσο δούλευαν από το σπίτι, είπαν πως μπορούσαν να αυτοϊκανοποιηθούν κατά την ώρα εργασίας τους.

Αυτή η μελέτη-έρευνα οδήγησε ένα online φαρμακείο στη Βρετανία, το chemist-4-u.com να διεξάγει μία δική του έρευνα για να εξακριβώσει αν προτιμούν οι Βρετανοί να αυτοϊκανοποιούνται εν ώρα εργασίας, τους λόγους για τους οποίους οδηγούνται σε αυτό, τα οφέλη που μπορεί να έχουν από αυτό.

Πραγματοποίησαν λοιπόν μια έρευνα σε 2.000 Βρετανούς ηλικίας 18 και άνω ετών και αυτή έδειξε ότι το 14% των Βρετανών έχει αυτοϊκανοποιηθεί κατά τις ώρες εργασίας του. Το 14% μεταφράζεται αναλογικά με τον πληθυσμό της Βρετανίας σε 7,4 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν αυτοϊκανοποιηθεί την ώρα της εργασίας του.

Το 18% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν μια «ιδιωτική καρτέλα προγράμματος περιήγησης» στο ίντερνετ για πρόσβαση σε πορνογραφικό περιεχόμενο κατά τις ώρες εργασίας, δηλώνοντας πως θέλουν να κρατήσουν μυστικές τις συνήθειές τους στο χώρο εργασίας τους επειδή γνωρίζουν ότι… μάλλον δεν θα έπρεπε να το κάνουν!

Σε επίπεδο πόλεων, προηγείται η πρωτεύουσα το Λονδίνο με 16%.

Αν τώρα δούμε πως εξελίσσεται αυτό το ποσοστό σε επίπεδο εισοδήματος, η έρευνα έδειξε πως τα άτομα με υψηλό εισόδημα αυτοϊκανοποιούνται περισσότερο κατά τις ώρες εργασίας.

Βλέποντας τώρα την παράμετρο της ηλικίας. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες φτάνουν στη λεγόμενη «σεξουαλική κορύφωση» στην εφηβεία τους και οι γυναίκες στα τριάντα τους χρόνια. Έχοντας αυτό κατά νου, η έρευνα του chemist-4-u.com για το αν είναι μεγαλύτεροι ή νεότεροι οι εργαζόμενοι που παραδέχτηκαν ότι αυτοϊκανοποιούνται στη δουλειά, έδειξε:

Οι ηλικίες μεταξύ 25 και 34 ετών βρίσκονται στο 27%.
Ακολούθησαν οι ηλικίες μεταξύ 35 – 44 ετών, με ποσοστό 18%
Τρίτη υψηλότερη ηλικιακή ομάδα, αυτή των 45 – 54 ετών με 15%.

Στην έρευνα ήθελαν να μάθουν αν παίζει ρόλο σε αυτό, η κατάσταση του καθενός. Αν είναι δηλαδή single ή παντρεμένος. Ξεκάθαρη τάση δεν υπάρχει, καθώς οι άγαμοι προπορεύονται με μόλις 2% των παντρεμένων, 16% έναντι 14%.

Αναφορικά με τη συχνότητα όμως, οι παντρεμένοι αυτοϊκανοποιούνται περισσότερο κατά τη διάρκεια της εργασίας τους σε σχέση με τους ελεύθερους. Οι παντρεμένοι μάλιστα το απολαμβάνουν περισσότερο, καθώς ο χρόνος κυμαίνεται στα 38 λεπτά σε σχέση με τα 34 των singles.

Όταν μιλάμε για «ώρα εργασίας» όμως, σημαίνει πως χάνεται κάποιος χρόνος από τη δουλειά. Πόσος είναι αυτός; Σύμφωνα με τις απαντήσεις της έρευνας, ο μέσος αριθμός που οι εργαζόμενοι αυνανίστηκαν κατά την ώρα εργασία τους είναι 2,4 φορές μ.ο. την εβδομάδα, με τη μέση διάρκεια να είναι 37 λεπτά. Οπότε υπολογίζεται ότι χάνεται μιάμιση ώρα κάθε εβδομάδα. Σε μηνιαία βάση μιλάμε για έξι ώρες.

Αν το δούμε αυτό σε εθνική κλίμακα Βρετανίας, το 14% του συνολικού πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να αυνανίζεται για συνολικά 10.983.499 ώρες κάθε εβδομάδα!

Οι κύριοι λόγοι για την ευχαρίστηση αυτή κατά τις εργάσιμες ώρες είναι αρκετά ενδιαφέρουσες, καθώς η πλειονότητα τόνισε ότι τους βοηθά να αποδίδουν καλύτερα στη δουλειά τους.

Το 33% των ερωτηθέντων δήλωσε «με βοηθά να ανακουφίσω το άγχος»
Το 24% είπε ότι «βοηθά να βελτιώσω τη διάθεσή μου»
Το 19% συμφώνησε ότι «ο αυνανισμός κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας αυξάνει τη συγκέντρωσή μου»

Ο ανώτερος λέκτορας, Mark Sergeant, στο Πανεπιστήμιο του Nottingham Trent είπε στο Psychology Today ότι «ένας εργαζόμενος μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός και λιγότερο αγχωμένος στη δουλειά, αν του δοθεί χρόνος να αυνανιστεί στη δουλειά. Θα μπορούσε να αντικαταστήσει το διάλειμμα για το τσιγάρο».

Ως εκ τούτου, θα μπορούσε να αναγνωριστεί ότι τα καθιερωμένα φυσικά οφέλη του αυνανισμού μεταφέρονται σε περιβάλλοντα υψηλής έντασης όπως ο χώρος εργασίας.

Back to top button