COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

TOP ΝΕΑΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανέτοιμη η Ελληνική Πολιτεία για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη μετάλλαξη Δέλτα, που μας περικυκλώνει από παντού! Οι γκάφες των υπουργών και ορισμένων μεγαλοκαθηγητών έχουν τροφοδοτήσει ένα σκληρό αντιεμβολιαστικό κίνημα – Πιθανά τα 2.000 νέα κρούσματα, μέχρι τις αρχές Αυγούστου! Συζητούνται στα υπουργικά γραφεία τοπικά lockdown – Ανυπολόγιστες οι ζημιές στη δημόσια υγεία, αλλά και στην Ελληνική οικονομία


Κινδυνεύουν να χάσουν την μπάλα απέναντι στην υπερμεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα, τόσο η κυβέρνηση, όσο και η επιστημονική ομάδα, που την συμβουλεύει! Η συγκεκριμένη μετάλλαξη ενισχύει την πανδημία στην Ελλάδα, όπως έκανε και σε άλλες χώρες και δημιουργεί, εν τοις πράγμασι, ένα τέταρτο κύμα κορωνοϊού, εν μέσω καλοκαιριού και τουριστικής περιόδου, προμηνύοντας ακόμη χειρότερες καταστάσεις για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και για τον Οκτώβριο.

Ήδη, πληθαίνουν οι σοβαροί επιστήμονες, οι οποίοι θεωρούν ασφαλή την δυσμενή πρόβλεψη ότι μέχρι τις αρχές Αυγούστου είναι πιθανόν τα νέα κρούσματα να έχουν φτάσει τα 2.000 ημερησίως!

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες του europost.gr είναι ακριβώς οι ηλικίες κάτω των 30 ετών, που οδηγούν την κούρσα της επιστροφής στην πανδημία, με όχημα την μετάλλαξη Δέλτα.

Μέγιστο πρόβλημα ο μεγάλος αριθμός ανεμβολίαστων πολιτών

Μέγιστο πρόβλημα παραμένει για την κυβέρνηση το μεγάλο πλήθος ανεμβολίαστων πολιτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις πιο ευάλωτες ηλικίες (άνω των 60), ο ένας στους τρείς πολίτες είναι ανεμβολίαστος!

Ενώ οι ανεμβολίαστοι πολλαπλασιάζονται ακόμη περισσότερο στις νεότερες ηλικίες, που παίζουν καθοριστικό ρόλο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες στην υπερμετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα.

Για τον μεγάλο αριθμό ανεμβολίαστων πολιτών στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μόνον οι, αναμφίβολες, ατομικές ευθύνες των πολιτών. Υπάρχουν και οι κραυγαλέες ευθύνες ορισμένων υπουργών, αλλά κυρίως ορισμένων ειδικών επιστημόνων, οι οποίοι έκαναν τους πιο κακούς επικοινωνιακούς χειρισμούς, γύρω από το θέμα των εμβολίων, με ‘κορυφαία παραδείγματα’ τις αντιφάσεις τους στο θέμα των εμβολίων της AstraZeneca. Εκεί τα έκαναν, κατά κυριολεξία, ‘θάλασσα πλατιά’, εντείνοντας την ανασφάλεια των πολιτών και ενισχύοντας τους προβληματισμούς και τους δισταγμούς τους, με αποτέλεσμα να τους ‘προσφέρουν’ στο αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Έτσι, έχει δημιουργηθεί σήμερα ένας σκληρός πυρήνας αντιεμβολιαστών, ο οποίος έχει ‘μπετονάρει’ ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού, το οποίο αρνείται κατηγορηματικά να εμβολιαστεί, υπονομεύοντας το άμεσο μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας και καθιστώντας την Ελλάδα, σε πολλά σημεία, ανοχύρωτη απέναντι στην πανδημία.

Στο τραπέζι σχέδια για τοπικά lockown σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδος.

Η κατάσταση, που διαμορφώνεται τρομάζει την κυβέρνηση και τους ειδικούς και τους οδηγεί στην κατάρτιση σχεδίων για ενδεχόμενο τοπικών lockdown σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, ακόμη και κατά την τουριστική περίοδο.

Βεβαίως, μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα σημάνει αυτό, από πλευράς οικονομίας και κοινωνίας, αν εφαρμοστεί π.χ στην Κρήτη, που είναι η ναυαρχίδα του Ελληνικού τουρισμού και έχει, αποδεδειγμένα, αυτή την περίοδο μεγάλο πρόβλημα με τον καλπασμό της μετάλλαξης Δέλτα!

Το europost.gr καλεί την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα

Το europost.gr, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ελληνική κοινωνία, οφείλει να καλέσει την κυβέρνηση να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες, τις αμέσως επόμενες ημέρες, γιατί διαφορετικά θα χάσει τελείως τον έλεγχο της κατάστασης, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη χώρα, σε όλα τα επίπεδα!

Back to top button