«Άνευ σημασίας» θεωρούν παράγοντες τις αντιπολίτευσης τα νέα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από την Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη για το σκάνδαλο Novartis και αφορούν, μεταξύ των άλλων, τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν τα εξής: Δύο επιστολές της εταιρείας προς τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με ημερομηνίες 2013 και 2014.

Στις επιστολές της η Novartis οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «τυπικές» τα στελέχη της εταιρείας ζητούσαν να συναντηθούν με τον Αντώνη Σαμαρά στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Ωστόσο, ο τότε πρωθυπουργός δεν είχε παραβρεθεί στο Φόρουμ ούτε το 2013 ούτε το 2014 όπως αναφέρουν βουλευτές της ΝΔ.

 

 

Επιπλέον στην προανακριτική διαβιβάστηκε CD στο υπάρχουν 165 αρχεία από την έρευνα στα αρχεία της εταρείας, συμπληρωματική κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρος με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» με ημερομηνία 9 Μαρτίου 2018.

Στην κατάθεσή της η προστατευόμενη μάρτυρας «Αικ. Κελέση» φέρεται να αναφέρει ότι στα χαρτιά του Κ. Φρουζή βρήκε ιδιόχειρο σημείωμα του Α. Σαμαρά με τα δύο τηλέφωνα του Χρ. Σταϊκούρα. Στοιχείο το οποίο «φωτογραφίζει» και την ταυτότητα της προστατευόμενης μάρτυρος αφού αποδεικνύει ότι είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Novartis