COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άνω Λιόσια – Σοκάρει ο 59χρονος που έκαψε τη σορό του πατέρα του: «Δεν μπορούσα να τον αποχωριστώ ακόμα και όταν πέθανε»!
Ο 59χρονος που έκαψε και τεμάχισε τη σορό του πατέρα του στην αυλή του σπιτιού τους στα Άνω Λιόσια, υποστηρίζει ότι «Ήμασταν πολλοί δεμένοι. Δεν μπορούσα να τον αποχωριστώ ακόμα και όταν πέθανε, τον ήθελα δίπλα μου».

«Αποφασίζω να τον φέρω εδώ, τον τραβάω με το στρώμα και βάζω φωτιά. Μόλις έσβησε η φωτιά, τον κατάβρεξα με λάστιχο. Τον άφησα 2-3 μέρες, καλύτερα να τον έθαβα αλλά δεν μπορούσα να τον αποχωριστώ» περιγράφει, μιλώντας στο Live News.

Χορηγούμενο

«Λειτούργησα εντελώς αψυχολόγητα αλλά ήμουν σε κατάσταση σοκ. Δεν είναι εύκολο να κάψεις τον άνθρωπο σου, αλλά λειτούργησα αψυχολόγητα. Ούτε μπορώ να δικαιολογήσω την καύση. Τα παλιά τα χρόνια τους καίγανε» ισχυρίζεται.

Ζούσε με τον νεκρό πατέρα του για δύο μήνες

Ο πατέρας του, που αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας, έπασχε από άνοια και ήταν κατάκοιτος.

Στις αρχές Φεβρουαρίου αφήνει την τελευταία του πνοή μέσα στην κατοικία του από παθολογικά αίτια με τον γιο να περιγράφει πώς εντόπισε νεκρό τον πατέρα του.

Χορηγούμενο

«Φτιάχνω καφέ και βλέπω ότι δεν αναπνέει. Πάνω στο σοκ δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Και ξαπλώνω να συνειδητοποιήσω ότι έχει φύγει». Όπως λέει «Τον νεκρό πατέρα μου τον είχα εδώ από 10 Φεβρουαρίου μέχρι 18 Απριλίου».

Όταν άκουσε πως τον διώχνουν από το σπίτι έσυρε μέχρι την αυλή τον νεκρό πατέρα του πάνω σε στρώμα, του έβαλε φωτιά και τον τεμάχισε.

Όπως λέει, η απελπισία τον έφτασε σε αυτό το σημείο. Ομολόγησε ότι έκαψε τον πατέρα του, γιατί δεν είχε χρήματα για την ταφή του.

«Δεν έβγαινε. Σχεδόν ξεκόλλησαν. Το στρώμα με το στρώμα. Τα πόδια και χέρια ξεκόλλησαν», είπε ο ίδιος.

Χορηγούμενο

«Μέσα στη θολούρα μου έγινε. Αλλά τι να κάνω τώρα… Και στο πορτοφόλι μου έχω τη φωτογραφία του. 50 χρόνια με αυτό τον άνθρωπο δεν μπορώ να τον ξεχάσω. Κι όταν στάθηκε δίπλα σου όλα αυτά τα χρόνια» επιμένει.

«Σκεφτόμουν να δηλώσω την εξαφάνιση του πατέρα μου»

Ερωτηθείς ο 59χρονος πώς αντέδρασε όταν ανακάλυψε τον πατέρα του χωρίς σφυγμό απάντησε ότι πήγε στο δωμάτιο του και προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει αυτό που είχε συμβεί κι όπως ανέφερε ο ίδιος έλεγξε με διάφορους τρόπους αν είχε σφυγμό ο πατέρας του.

«Κατόπιν προσπάθησα να δω πώς μπορεί να γίνει η ταφή. Πήρα τηλέφωνο κάποια γραφεία και μου είπαν ποσά που εγώ εκείνη την ημέρα δεν μπορούσα να ανταποκριθώ», ανέφερε, ενώ ταυτόχρονα επεσήμανε ότι προσπάθησε ανεπιτυχώς μέσω του οικείου του περιβάλλον να δανειστεί χρήματα για την ταφή του πατέρα του, χωρίς ωστόσο να λέει τον λόγο που χρειάζεται τα χρήματα.

Χορηγούμενο

«Το θέμα είναι ότι εγώ δεν ήθελα να αποχωριστώ τον πατέρα μου, γιατί ήμασταν πολύ δεμένοι. Το ότι τον έκαψα ήταν μία πράξη απελπισίας, αντέδρασα αψυχολόγητα» επανέλαβε ενώ αποκάλυψε ότι σκόπευε να δηλώσει τον πατέρα του ως εξασφαλισθέντα.

«Αφού δεν δήλωσα από τις πρώτες μέρες ότι πέθανε ο πατέρας μου και εγκλωβίστηκα σε αυτό τον κυκεώνα προσπαθούσα κάπως να αντιδράσω. Το σφάλμα μου ήταν που δεν σκέφτηκα να πάω στον δήμο ή σε κάποια άλλη υπηρεσία να ζητήσω βοήθεια για να γίνει η ταφή» καταλήγει.

Ο 59χρονος οδηγήθηκε πρώτη φορά στα δικαστήρια το Σάββατο χωρίς δικηγόρο. Εξετάστηκε από ψυχίατρο, ο οποίος έκρινε ότι δεν χρήζει νοσηλείας.

Η δίκη του 59χρονου αναβλήθηκε για τις 12 Ιουνίου με το δικαστήριο να αφήνει ελεύθερο τον γιο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης καθώς τα αδικήματα που διέπραξε θεωρούνται πλημμελήματα.

Back to top button