COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Ανοίγουν τα τηλέφωνα προέδρου ΠΑΕ για τον ξυλοδαρμό Τζήλου
Το κουβάρι της υπόθεσης του ξυλοδαρμού του διαιτητή Θανάση Τζήλου συνεχίζουν να ξετυλίγουν οι αστυνομικές αρχές της Λάρισας.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες δόθηκε εντολή να γίνει άρση απορρήτου στα τηλέφωνα ιδιοκτήτη ΠΑΕ της Super League για να διαπιστωθεί αν και πότε συνομίλησε είτε με τον αντιπρόεδρο ΠΑΕ της Super League είτε με τον εξωδιοικητικό παράγοντα, οι οποίοι φέρονται να έχουν στενή σχέση με τον Δ. Μ., ο οποίος φέρεται να νοίκιασε το λευκό αυτοκίνητο Polo, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες της επίθεσης.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα dikisports.blogspot.com η προανάκριση θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Έπειτα θα σχηματιστεί δικογραφία από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας Απ. Τζαμαλή ώστε να αναλάβει την υπόθεση τακτικός ανακριτής.
Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 8 Ιανουαρίου στο στόχαστρο της Αστυνομίας, μετά τον 46χρονο Δ.Μ. κάτοικο Φαλήρου, είχε δοθεί εντολή να ανοίξουν τα τηλέφωνα τεσσάρων ακόμη ατόμων. Δύο εκ των δραστών της επίθεσης κατά του διεθνή ρέφερι, ενός εξωδιοικητικού ποδοσφαιρικού παράγοντα και ενός αντιπροέδρου ΠΑΕ της Super League.
Με τη σημερινή εξέλιξη είναι φανερό ότι η έρευνα περνάει σε βάθος και πλέον είναι θέμα χρόνου να γίνουν γνωστά περισσότερα στοιχεία και να απαντηθούν ερωτήματα που αφορούν στο συμβάν. Αλλά και για να αποκαλυθφούν αυτοί που έδωσαν τις εντολές και που κρύβονται πίσω από τους δράστες.
Σόκαρε το πανελλήνιο το video με τον ξυλοδαρμό του Έλληνα διαιτητή
Το video από τη στιγμή της επίθεσης στον Θανάση Τζήλο από τρεις κουκουλοφόρους το πρωί της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου στη Λάρισα, προκάλεσε σοκ στον αθλητικό κόσμο. Δύο μεγαλόσωμοι άνδρες χτύπησαν τον Λαρισαίο ρέφερι τη στιγμή που ο τρίτος κουκουλοφόρος παρακολουθεί, ενώ το θύμα με σπαρακτικές φωνές συγκλονίζει.
ΕΠΟ: «Αναμένουμε την αποκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων»
Θυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα της Super League είχε μπει στον… πάγο λόγω της αποχής των διαιτητών – συναδέλφων του Τζήλου – οι οποίοι επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να διαμαρτυρηθούν. Σήμερα (15/1) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ παρουσία των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης (Monitoring Committee) των FIFA και UEFA, Χούμπελ, Ντερβισάι, Βέλα και Γεωργίου, καθώς και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των διεθνών συνομοσπονδιών, Πετρ Φούσεκ, συνεδρίασε και στη συνέχεια εξέδωσε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα, για την άνανδρη επίθεση κατά του διεθνή διαιτητή.
Αναλυτικά το ψήφισμα:
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταδικάζει ομόφωνα και με αποστροφή την απαράδεκτη επίθεση εναντίον του διεθνή διαιτητή κ. Αθανασίου Τζήλου.
Πρόκειται για μια κατάπτυστη ενέργεια, που στοχεύει ξεκάθαρα -μέσω χρήσης μεθόδων του υποκόσμου- στη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας μεταξύ των διαιτητών και την επιβολή “νόμου ζούγκλας” στο ποδόσφαιρο.
Επίσης, το απεχθές αυτό συμβάν προσβάλλει, εκθέτει κι υπονομεύει διεθνώς το ελληνικό ποδόσφαιρο και προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και κάθε αληθινό φίλαθλο και υγιή Έλληνα πολίτη.
Η Ε.Ε. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δηλώνει ρητά και προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιες αθλιότητες δεν πρόκειται να κάμψουν την αποφασιστικότητα της και να σταματήσουν τις προσπάθειες της για αναμόρφωση του ποδοσφαίρου στη χώρα και επιβολή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στην διαιτησία. Η όποια απόπειρα ανακοπής της πορείας αυτής διά της βίας είναι, κατά συνέπεια, καταδικασμένη εκ προοιμίου σε πλήρη αποτυχία και αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα αντιληπτό.
Στο πλαίσιο αυτό, είναι εκπεφρασμένη άλλωστε και η απόλυτη υποστήριξη εκ μέρους των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών, οι οποίες ήδη συνεισφέρουν με την τεχνογνωσία τους στη δημιουργία ενός νέου πλαισίου λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.
H E.E. επιβεβαιώνει επίσης την αταλάντευτη απόφαση της Ε.Π.Ο. να επιδείξει μηδενική ανοχή σε τέτοιες πρακτικές, τους εμπνευστές και τα όργανά τους, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Επιπλέον, η Ε.Π.Ο. θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αποφευχθούν εφεξής κάθε είδους εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Διαιτησίας, από πλευράς Π.Α.Ε., σωματείων και των αξιωματούχων τους, χρησιμοποιώντας όλες τις δόκιμες μεθόδους.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναμένει, όπως και όλοι οι υγιώς ασχολούμενοι με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, την αποκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και καλεί και πάλι τους αρμόδιους φορείς να πράξουν το ηθικό και επαγγελματικό καθήκον τους απέναντι στην Ελληνική Κοινωνία, προχωρώντας με ταχείς ρυθμούς στην εξιχνίαση της υπόθεσης που δυσφημεί διεθνώς τη χώρα».

Χορηγούμενο
Back to top button