COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

Χωρίς κατηγορία

«Άνοιξε τώρα την πόρτα, θα την πυροβολήσουμε στο κεφάλι…»: Οι σοκαριστικοι διάλογοι μεταξύ των επικίνδυνων δραπετών και των αστυνομικών στο μεταγωγών την εφιαλτική στιγμή της απόδρασης.

Διαπραγµάτευση-θρίλερ ανάµεσα στον σκοπό της κεντρικής πύλης στη Διεύθυνση Μεταγωγών και τέσσερις επικίνδυνους δραπέτες που απειλούσαν να σκοτώσουν γυναίκα αστυνοµικό έλαβε χώρα χθες τα ξηµερώµατα κατά τη διάρκεια κινηµατογραφικής απόδρασης.
Οι σκληροί ποινικοί µε το «βαρύ» παρελθόν ξεδίπλωσαν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, εκθέτοντας τα μέτρα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις των Διευθύνσεων Μεταγωγών και Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη.
Αρχικά ο ένας επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας και έπεισε τον σκοπό των κρατητηρίων να ανοίξει το κελί του για να πάρει το φάρμακό του από τον σάκο του.
«Κατά τη διαδικασία του επανεγκλεισμού του στην πτέρυγα και προτού η ηλεκτρονική πόρτα κλείσει, ο κρατούμενος απείλησε µε αυτοσχέδιο μαχαίρι μήκους 30 εκατοστών τον αστυνομικό.
Ταυτόχρονα, προτού κλείσει η πόρτα ασφαλείας βγήκαν µε δύναµη οι υπόλοιποι τρεις κρατούµενοι και χρησιµοποιώντας τον σκοπό ως όµηρο µε τη χρήση µαχαιριού, ακινητοποίησαν τους σκοπούς, ασφαλίζοντάς τους µε χειροπέδες.
Στη συνέχεια αφαίρεσαν τα κινητά τηλέφωνα των δεσµοφυλάκων και ένα υπηρεσιακό πιστόλι και κινήθηκαν µέσω της εσωτερικής σκάλας στο υπόγειο του κτιρίου» αναφέρει, όπως αποκαλύπτει το «Έθνος», η αναφορά της Αστυνοµίας.
Στη συνέχεια βγήκαν στο προαύλιο, όπου ήρθαν πρόσωπο µε πρόσωπο µε γυναίκα αστυνοµικό, η οποία περιπολούσε στο σηµείο.
Οι τέσσερις δραπέτες την απείλησαν µε όπλο και την πήραν όµηρο. Ταυτόχρονα επιβιβάστηκαν σε περιπολικό και κατευθύνθηκαν προς την κεντρική πύλη των εγκαταστάσεων, όπου ήρθαν αντιµέτωποι µε τον σκοπό της πύλης, ο οποίος προσπάθησε µε ψυχραιµία να σώσει τη συνάδελφό του και να κερδίσει χρόνο ωσότου φτάσουν ενισχύσεις.
«Άνοιξε τώρα την πόρτα. Θα τη σκοτώσουµε» του είπαν οι δραπέτες.
«Η πόρτα είναι χαλασµένη. Δεν ανοίγει. Αφήστε την κοπέλα» απάντησε ο σκοπός. «Άνοιξε, θα την πυροβολήσουµε στο κεφάλι» επέµειναν εκείνοι.
Ο αστυνοµικός ανταπάντησε: «Χάνετε τον χρόνο σας και θα συλληφθείτε όταν έρθουν ενισχύσεις. Αφήστε τη συνάδελφο να φύγει. Ο µόνος τρόπος να φύγετε είναι µε τα πόδια».
«Δώσε µας το όπλο σου, αλλιώς θα τη σκοτώσουµε» απείλησαν ξανά, µε τον σκοπό να λέει: «Θα σας δώσω το όπλο µόνο αν αφήσετε την αστυνοµικό».
Οι δραπέτες κατάλαβαν ότι χάνουν χρόνο και δέχθηκαν την ανταλλαγή του όπλου µε την όµηρο.
Το επόµενο βήµα τους ήταν να φύγουν τρέχοντας. Αστυνοµικοί οι οποίοι στο µεταξύ είχαν φτάσει έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών τούς καταδίωξαν, µε αποτέλεσµα να δεχθούν πυρά.
Περίπου µισή ώρα αργότερα ο ένας από τους τέσσερις δραπέτες, αλβανικής καταγωγής, συνελήφθη πίσω από τη Λαχαναγορά του Ρέντη, έξω από εταιρεία εµπορίας κρεάτων, ενώ ο δεύτερος συνελήφθη το απόγευµα στην οδό Πολυκάρπου, σε απόσταση περίπου 1.000 µέτρων από την Πέτρου Ράλλη.
Έρευνα για τα λάθη
Αστυνοµικές πηγές τόνισαν χθες στο «Εθνος» ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τα λάθη που οδήγησαν στην κινηµατογραφική απόδραση. Ενα από αυτά ήταν ότι ο σκοπός επέτρεψε στον κρατούµενο να βγει από το κελί του για να αναζητήσει το φάρµακό του αντί να πάει εκείνος να το φέρει.
Μάλιστα δεν κλείδωσε την πτέρυγα των κρατουµένων, µε αποτέλεσµα οι υπόλοιποι να βρουν ευκαιρία να διαφύγουν.
Ένα άλλο σοβαρό θέµα είναι ότι υπήρχαν µόνο τρεις σκοποί στα κρατητήρια, παρότι εκεί φιλοξενούνταν χθες 24 άτοµα.
Επίσης, οι αστυνοµικοί δεν είχαν ενδοεπικοινωνία, καθώς δεν λειτουργούν ασύρµατοι για τις µεταξύ τους συνοµιλίες, παρά µόνο για επικοινωνία µε το επιχειρησιακό κέντρο. Το αποτέλεσµα ήταν να µην ειδοποιηθούν εγκαίρως για την απόδραση οι σκοποί που βρίσκονταν στο προαύλιο.
Ο ένας από τους δραπέτες ήταν έγκλειστος για τη δολοφονία νεαρού σεφ στην Καισαριανή τον Ιούνιο του 2012.
Τότε µαζί µε συνεργούς του είχαν επιχειρήσει να αρπάξουν από πιλοτή πολυκατοικίας το αυτοκίνητο του σεφ, ο οποίος στη θέα των ληστών επιχείρησε µαζί µε τον αδελφό του να τους σταµατήσει, με αποτέλεσμα να ανοίξουν πυρ εναντίον τους και να σκοτωθεί ο άτυχος άνδρας.
Ο δεύτερος από τους δραπέτες έγινε γνωστός από τη ληστεία, τον Απρίλιο του 2018, στη βίλα του Λευτέρη Πανταζή στην περιοχή της Βουλιαγμένης.
Τότε, μαζί με συνεργούς του είχαν εισβάλει στην πολυτελή μονοκατοικία, είχαν ακινητοποιήσει τις δύο οικιακές βοηθούς του και είχαν αρπάξει περίπου 1.000 ευρώ και δεκάδες ρολόγια από την προσωπική συλλογή του δημοφιλούς τραγουδιστή, ο οποίος έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό.
Ο τρίτος δραπέτης, όπως και ο τέταρτος, είναι υπόδικος για απόπειρα ληστείας και οπλοφορία.
Πηγή: ethnos.gr

Back to top button