COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

‘Αντάρτικο’ στην Ν.Δ για τα Σκόπια: Στον ‘πάγο’ τρεις συμφωνίες!

Η κυβέρνηση δε βρίσκει εισηγητές για να προωθήσει τα τρία μνημόνια συνεργασίας με Σκόπια στη Βουλή και η κύρωσή τους αναβάλλεται επ αόριστον.

Θα προέκυπταν σοβαρές εσωκομματικές συγκρούσεις κατά την ψηφοφορία η οποία θα ήταν ονομαστική καθώς έτσι ζήτησε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η ημερομηνία της ψηφοφορίας αφήνοντας να φανεί πως υπάρχει σοβαρό ενδοκομματικό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι τα Σκόπια δεν έχουν πραγματοποιήσει τις δικές τους υποχρεώσεις από την ήδη επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών για τα σχολικά βιβλία και τα εμπορικά σήματα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα τρία μνημόνια θα έπρεπε να κυρωθούν στην ελληνική και τη «μακεδονική» γλώσσα πως να βρεθούν επομένως εισηγητές από μια παράταξη που υποτίθεται ήταν ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών (στα λόγια);

Στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για το Μαξίμου. Δυσαρέσκεια η οποία εκφράστηκε μέσα από την υπόθεση της μη άρσης της ασυλίας Πολάκη, αλλά όπως ήδη είχαμε αναφέρει στο pronews.gr δεν θα έμενε εκεί και όπως φάνηκε ετοίμαζαν την κίνησή τους για τις τρεις επαίσχυντες συμφωνίες-μνημόνια με τα Σκόπια.

Τα 2/3 της ΚΟ της ΝΔ είναι οργισμένοι με τα κυβερνητικά πεπραγμένα, πιεζόμενοι από τις τοπικές κοινωνίες και ο χειμώνας δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Μόνο η απουσία σοβαρού εσωκομματικού πόλου έλξης των αντιδρώντων σώζει αυτή την στιγμή την κατάσταση, αλλά είναι θέμα χρόνου να εμφανιστεί αυτός που θα απαρνηθεί δημοσίως τις επιλογές Μητσοτάκη.

Η κύρωση των συμφωνιών με τα Σκόπια προφανώς δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στους βουλευτές της ΝΔ καθώς ως αξιωματική αντιπολίτευση είχαν καταγγείλει το ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Πώς θα ψήφιζαν τώρα συμφωνίες που αποτελούν συνέχεια της επονείδιστης συμφωνίας των Πρεσπών; Είναι τα ίδια άτομα που κατέβαιναν μαζί με εκατομμύρια ανθρώπους στα συλλαλητήρια.

Η αλήθεια είναι πως η ειρωνική ανάρτηση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου πως η ΝΔ δεν βρίσκει εισηγητή για τις συμφωνίες με τα Σκόπια ήταν πέρα για πέρα αληθινή.

Κατά τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας δήλωσε ότι “δεν είναι ορατές” οι συμφωνίες με τα Σκόπια παραπέμποντας την ψήφιση τους κάποτε στο… μέλλον.

Δεν υπάρχει κάποιο χρονικό όριο για την κύρωση διακρατικών συμφωνιών που έχουν κατατεθεί στη Βουλή που σημαίνει ότι μπορούν να μπουν στην λίστα μαζί με τις υπόλοιπες που δεν κυρώθηκαν ποτέ

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις διακρατικές συμφωνίες, που έχουν κατατεθεί αφορούν την οικονομική συνεργασία, την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την από κοινού φύλαξη του FIR της γειτονικής χώρας από αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Back to top button