Πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση έχει προκαλέσει στη Β. Συρία η βάρβαρη εισβολή των στρατευμάτων του Ερντογάν, που συναγωνίζονται σε σφαγές και αγριότητες εναντίον των Κούρδων, τους συμμάχους τους, τζιχαντιστές Σουνίτες Άραβες μισθοφόρους της Άγκυρας.

Κατά τους πλέον μετριοπαθείς υπολογισμούς, έχουν ξεριζωθεί από τις πατρογονικές τους εστίες τις τρείς τις τελευταίες μέρες πάνω από 170.000 Κούρδοι άμαχοι, γνωρίζοντας ότι είναι στόχοι της οργανωμένης Εθνοκάθαρσης που είναι σε εξέλιξη από το καθεστώς Ερντογάν.

Οι προπομποί των Τουρκικών στρατευμάτων, δηλαδή οι τζιχαντιστές Άραβες, που αντιπολιτεύονται τον Άσαντ και είναι μισθοφόροι του Ερντογάν, ιδιαίτερα αγριεμένοι από την παλλαϊκή αντίδραση του Κουρδικού πληθυσμού, συμπεριφέρονται στους ντόπιους με αγριότητα που θυμίζει εποχές μεσαίωνα.

Αποκεφαλισμοί αμάχων, βιασμοί γυναικών, ανδρών και ανηλίκων παιδιών, βασανιστήρια μέχρι θανάτου σε αιχμαλώτους, κάψιμο και ολοκληρωτική καταστροφή χωριών, αποτελούν γεγονότα της καθημερινότητας σε ολόκληρη τη ζώνη της εισβολής των Τούρκων στη Β. Συρία.

Ευτυχώς, η πολιτική ηγεσία των Κούρδων της Συρίας αντιλήφθηκε έστω και αργά, ότι ο Κουρδικός πληθυσμός είναι στόχος Γενοκτονίας και αντέδρασε θετικά στην διαμεσολάβηση του Ρωσικού παράγοντα, προχωρώντας στην σύναψη συμφωνίας με το καθεστώς Άσαντ, το οποίο έβλεπε πάντοτε με καχυποψία την τάση των Κούρδων για αυτονομία στις περιοχές που πλειοψηφούσαν ως πληθυσμός.

Η πολιτική ηγεσία των Κούρδων μπροστά στον κίνδυνο της σφαγής του λαού της από τους Τούρκους εισβολείς και τους συμμάχους της, προτίμησε να αφήσει στην άκρη τα αιτήματα αυτονομίας και ημιαυτονομίας και να δεσμευτεί ότι «οι Κούρδοι θα αγωνιστούν ως πολίτες της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας για να υπερασπίσουν τα εθνικά της σύνορα από κάθε εισβολές, πολεμώντας κάτω από τις σημαίες του κράτους της Συρίας», όπως ακριβώς αναφέρει η υπογραφείσα συμφωνία.

Η συμφωνία αυτή, για την οποία ο Πούτιν έστειλε ειδικό διαμεσολαβητή μεταξύ Δαμασκού, Κομπάνι και Μαανμπίτζ, διέσωσε προς το παρόν το μεγαλύτερο μέρος του Κουρδικού πληθυσμού από το ολοκαύτωμα.

Βεβαίως τα πρώτα γεγονότα είχαν ήδη τρέξει και δεν μπόρεσε να αποφευχθεί η ανθρωπιστική καταστροφή που είναι σε πλήρη εξέλιξη με αθώα θύματα εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους πολίτες!…


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα