COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Αντιτρομοκρατική προσπαθεί να εξαλείψει τους καινούριους πυρήνες τρομοκρατίας που δημιουργούνται στη χώρα μας- Αφορμή στάθηκε η βομβιστική επίθεση της 25ης Ιανουαρίου σε τράπεζα στα Πετράλωνα

Οκτώ προσαγωγές στη ΓΑΔΑ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι από το πρωί της Τρίτης μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προσαχθεί τουλάχιστον οχτώ άτομα και βρίσκονται στη ΓΑΔΑ.

Όπως γίνεται γνωστό, διεξάγονται επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση οργανώθηκε ύστερα από απειλές σε βάρος δικαστικών λειτουργών.

Οι προσαγωγές φέρονται να έχουν σχέση με τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 25 Ιανουαριου σε τράπεζα επί της οδού Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα. Οι δράστες πυροδότησαν τον μηχανισμό με φυτίλι, με αποτέλεσμα να προκληθεί κρατήρας βάθους 5 εκατοστών και μήκους 38 εκατοστών. Είχαν προκληθεί ζημιές εξωτερικά της τράπεζας και σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Την ευθύνη είχε αναλάβει τρεις ημέρες μετά την έκρηξη η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, “Συμπραξη Εκδίκησης”.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν συμμετοχή και σε άλλες ενέργειες, ενώ έρευνες διενεργούνται και σε σπίτια των προσαχθέντων.

Η επιστολή για την ανάληψη ευθύνης της βομβιστικής επίθεσης
Μετά τη βομβιστική επίθεση στα Πετράλωνα η οργάνωση είχε στείλει την εξής προκήρυξη:

“Σε μια εποχή που η “φιλελεύθερη” οικονομία επιβάλλεται από το καπιταλιστικό σύστημα με τη θεμελίωση της εκάστοτε δεξιάς ατζέντας, τόσο στην Ελλάδα όσο και γενικότερα στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, κορωνίδα αποτελούν οι τράπεζες.
Ο νόμιμος νταβατζής που επεμβαίνει και επηρεάζει τη ζωή μας στο όνομα του χρήματος, εξαθλιώνοντας τον λαό και πλουτίζοντας τα τσιράκια και τους χαφιέδες των κυβερνήσεων.

Δεν είναι τυχαίο πως η κολεγιά ιδιωτικών κολοσσών, τραπεζιτών και κυβερνήσεων, είναι οι βασική κερδισμένη από τη μόνιμη κρίση που χτυπάει τη χώρα εδώ και χρόνια. Ιδιωτικοποιούν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που ανήκουν στον λαό, ασφαλίζοντας τα χρήματά τους στις τράπεζες με υπέρογκους τόκους, πλουτίζοντας όλο και περισσότερο. Παίζουν πρωταρχικό ρόλο στους πλειστηριασμούς, αρπάζοντας τα σπίτια του κόσμου όσο πιο γρήγορα γίνεται αδιαφορώντας για τους ανθρώπους που εξαιτίας τους υποφέρουν εδώ και χρόνια.
Τα παραδείγματα άπειρα, ηλικιωμένοι άνθρωποι με προβλήματα υγείας, άνεργοι και πολλοί άλλοι που απλά δεν ανήκουν στο διεφθαρμένο κύκλο των απατεώνων – αρπακτικών της κυβέρνησης, των μεγαλοεφοπλιστών και τραπεζιτών.

Εννοείται πως έχουν την υποστήριξη και τη βοήθεια των ένστολων σκουπιδιών της αστυνομίας, που ως γνωστές μαριονέτες των πλουσίων τρέχουν να φέρουν εις πέρας την “αποστολή” της έξωσης, παίρνοντας τα συχαρίκια από τους επώνυμους τοκογλύφους.
Θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά, αλλά όλοι γνωρίζουμε τον άθλιο ρόλο των τραπεζών. Οπότε θα επανέλθουμε στο θέμα μετά το επόμενό μας χτύπημα.
Ο κομβικός λόγος που επιλέξαμε να επιτεθούμε στη συγκεκριμένη τράπεζα στην οδό 3ων Ιεραρχών 115 στα Πετράλωνα, είναι το εφετείο στις 2/2/2024 του συντρόφου – αναρχικού Τζιώτζη Φώτη, στα πλαίσια της έμπρακτης αλληλεγγύης.

Αυτήν η τράπεζα ήταν ο πρώτος οικονομικός στόχος της δράσης του, για να συνεχίσει το συνειδητό δρόμο της παρανομίας που επέλεξε, “σπάζοντας” την άδειά του από τις φυλακές της Λάρισας, μη γυρίζοντας πίσω στην αιχμαλωσία, επιλέγοντας με αξιοπρέπεια να συνεχίσει να βαδίζει στα μονοπάτια της ελευθερίας και του ένοπλου αγώνα.
Κανένα κρατικό κάθαρμα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην ελευθερία.
Τίποτα δε θα μείνει αναπάντητο, δικαστές, εισαγγελείς, μπάτσοι που πηγαινοφέρνουν με χαρά τους κρατούμενους στα δικαστήρια, να θυμάστε ότι κανείς δεν είναι μόνος του.
Όλα συνεχίζονται…
Την ευθύνη αναλαμβάνει η ομάδα Σύμπραξη Εκδίκησης”.

Σε σωφρονιστικό υπάλληλο του Κορυδαλλού το αυτοκίνητο που έβαλαν χειροβομβίδα στο Χαϊδάρι
Οι άλλες δύο ενέργειες των τρομοκρατών
Επιπλέον, η ίδια οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για τις εξής επιθέσεις:

Τον Νοέμβριο του 23 για την τοποθέτηση μηχανισμού στο σπίτι επιχειρηματία στην Κηφισιά. Ο επιχειρηματίας είχε εμπλοκή στην κατασκευή του στέγαστρου Καλατράβα.

Τον Ιούλιο του 23 για τη χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού στο Χαϊδάρι. Η έκρηξη είχε σημειωθεί στις 5 τα ξημερώματα, ενώ το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο πάρκινγκ, στην οδό Ρόδου 12.

Ο υπάλληλος υπηρετεί στον Κορυδαλλό.

Back to top button