COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Άπαιχτη παραλλαγή: Το πιο γευστικό αμερικάνικο cheesecake που θα γλείφετε τα δάχτυλα σας!




Το καλοκαίρι όλοι θέλουμε ένα δροσιστικό γλυκάκι μετά το φαγητό. Είτε αυτό είναι παγωτό είτε κάποιο γλυκό ψυγείου. Η απόλυτη όμως απόλαυση κρύβεται σε αυτό το αμερικάνικο cheesecake που έχει κλέψει καρδιές.

Δείτε πως θα φτιάξετε το αμερικάνικο cheesecake:

Χορηγούμενο

Υλικά

Βάση:

  • 300-310 γρ μπισκότα γεμιστά
  • 1/4 φλ ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Κρέμα:

  • 1/4 φλ κρέμα γάλακτος
  • 600 γρ τυρί κρέμα, με πλήρη λιπαρά
  • 1 φλ ζάχαρη κρυσταλλική (ή 1 3/4 φλ άχνη)
  • 4 αυγά
  • 3 κσ αλεύρι
  • 1 βανίλια ή 1/2 κγ εκχύλισμα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100-150 γρ σοκολάτα γάλακτος, κομμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

Για τη βάση:

Χορηγούμενο

  • Ξεκινάμε αφαιρώντας τη γέμιση από τα μπισκότα.
  • Κάνουμε τα μπισκότα “σκόνη”, είτε στο χέρι, είτε στο μίξερ.
  • Βάζουμε σ’ ένα τσέρκι τα θρυμματισμένα μπισκότα και το βούτυρο, ανακατεύουμε και πατάμε, σχηματίζοντας τη βάση.
  • Σπάμε πάλι τα μπισκότα, πιο καλά αυτή τη φορά και τα πατάμε ξανά και ξανά με βαζάκι, που πιέζουμε κυκλικά. Ιδανικά το βαζάκι είναι βαρύ, με περιεχόμενο

Η γέμιση των μπισκότων:

  • Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι τη γέμιση των μπισκότων που αφαιρέσαμε πριν μαζί με τη κρέμα γάλακτος, στη μεγαλύτερη ένταση κι ανακατεύουμε ΣΥΝΕΧΩΣ με αυγοδάρτη. Είναι έτοιμο σε δευτερόλεπτα!!
  • Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα (σε μπεν μαρί, ή πολύ προσεκτικά στο μικροκυμάτων)
  • Πριν τη χρησιμοποιήσουμε, την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Για την κρέμα

  • Χτυπάμε (πχ με αυγοδάρτη) όλα τα υλικά της κρέμας, με πρώτα το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη.
  • Συνεχίζουμε με τη λιωμένη γέμιση των μπισκότων.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε ένα-ένα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε γύρω στο 1/3 του μείγματος της γέμισης σε άλλο σκεύος.
  • Προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα κι ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση στο τσέρκι (πάνω απ’ τη βάση).
  • Με ένα κουτάλι πετάμε σε διάφορα σημεία το μείγμα της σοκολάτας.
  • Βυθίζουμε το πίσω μέρος ενός κουταλιού/ πιρουνιού κι ενώνουμε (κυκλικά) τα σημεία.

Ψήσιμο και ψύξη:

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 250⁰ για 10 λεπτά ακριβώς!
  • Χαμηλώνουμε αμέσως στους 100⁰ και ψήνουμε για 1 ώρα.
  • Μετά, κλείνουμε το φούρνο ΑΛΛΑ αφήνουμε το γλυκό μέσα ακόμα 1 ώρα.
  • Έπειτα το βγάζουμε και περιμένουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
    Έτοιμο!


Χορηγούμενο



Back to top button