ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απίστευτα πράγματα στη Φθιώτιδα: Παπάς μοίραζε με μάνικα αγιασμό! Τον μετέθεσε ο Μητροπολίτης

Τον εκνευρισμό του μητροπολίτη Φιώτιδος Συμεών προκάλεσε ιερέας ο οποίος “μοίρασε” αγιασμό με μάνικα πυροσβεστικού του δήμου στο Λιανοκλάδι. Ο κ. Συμεών σε πρώτη φάση τον μετέθεσε ενώ εξετάζει και άλλες ενέργειες.

Πρόκειται για ιερέα της ενορίας του ΣΣ Λιανοκλαδίου, όπως χαρακτηριστικά μεταφέρει το lamiareport, ο οποίος χρησιμοποίησε πυροσβεστικό όχημα του Δήμου για να κάνει τον γύρο του χωριού και να ραντίσει με αγιασμό χάρη στη χρήση μάνικας όλο το χωριό.

Τα περιοριστικά μέτρα δεν επέτρεψαν την κανονική τέλεση της λειτουργίας και του αγιασμού, ο ιερέας ωστόσο αποφάσισε να μην αφήσει κανέναν κάτοικο χωρίς αγιασμό.

Να σημειωθεί πάντως πως υπήρξε άμεση αντίδραση του Δήμου που υποστήριξε πως η παραχώρηση του πυροσβεστικού οχήματος δεν έγινε για αυτό το σκοπό.

Συγκεκριμένα:

“Ο συγκεκριμένος Ιερέας αιτήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2021 στο Δήμο την χορήγηση του συγκεκριμένου πυροσβεστικού αυτοκινήτου, για εργασίες καθαριότητας στο προαύλιο του Ιερού ναού. Είναι η πολλοστή φορά που κατατίθεται παρόμοιο αίτημα από τον συγκεκριμένο ιερέα για την συγκεκριμένη εκκλησία, το οποίο συνήθως ικανοποιείται και μάλιστα άμεσα.

Ο Δήμος Λαμιέων ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για παραπλάνηση των υπηρεσιών του Δήμου. Δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συγκεκριμένη χρήση του πυροσβεστικού αυτοκινήτου. Όταν ενημερώθηκε για τα συμβάντα διατάχτηκε ΕΔΕ για να φωτιστούν τα πραγματικά περιστατικά και να καταλογιστούν οι ευθύνες”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport από πηγές της Ιεράς Μητροπόλεως, ο κ. Συμεών μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός το καταδίκασε απερίφραστα διότι, πρώτιστα, συνιστά γελοιοποίηση του Μυστηρίου του Αγιασμού, συν το γεγονός της παραβίασης τόσο των υγειονομικών μέτρων όσο και των εκκλησιαστικών νόμων, αλλά και διότι προκάλεσε τον σκανδαλισμό πολλών πιστών της Ενορίας και όχι μόνο

Γι’ αυτόν τον λόγο, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του LamiaReport, προχώρησε στην άμεση μετακίνηση του ιερέα σε ορεινή ενορία της Δυτικής Φθιώτιδας, μέχρι τουλάχιστον να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η επίσημη ανακοίνωση της Μητρόπολης Φθιώτιδας
«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών μόλις πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ την αυτόβουλη ενέργεια κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως την παραμονή των Θεοφανίων, προέβη άμεσα στα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες, τους ισχύοντες Νόμους της Πολιτείας και την εκκλησιαστική τάξη. Εξετάζει δε το ενδεχόμενο και περαιτέρω ενεργειών».

Back to top button