COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτη θηριωδία από Ουκρανούς: Θάβουν Τσετσένους στρατιώτες με… τομάρια γουρουνιών!


Μπορεί οι Ουκρανοί να διατυμπανίζουν πως είναι μονίμως τα θύματα στην ρωσική εισβολή, ωστόσο δείχνουν απίστευτη ασέβεια σε νεκρούς στρατιώτες…

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να μαίνεται για 25η ημέρα, με τις σκηνές ωμής βίας να κάνουν τον γύρο του κόσμου, την ώρα που ο αντιδήμαρχος της πόλης Ντνίπρο, Μικχαίλ Λισένκο, αποκάλυψε μια απίστευτη θηριωδία στην οποία προβαίνουν οι ουκρανικές δυνάμεις.

Στην Ουκρανία πολεμούν και Τσετσένοι στρατιώτες, καθώς ο ηγέτης τους Ραμζάν Καντίροφ, έχει συμφωνήσει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να βοηθήσει στις πολεμικές επιχειρήσεις. Παράλληλα και ο ίδιος ο Καντίροφ βρίσκεται στην Ουκρανία για να συμμετέχει στις μάχες.

Ωστόσο, ο Λισένκο προχώρησε σε μια αποκάλυψη που προκαλεί αλγεινή εντύπωση, όχι για το γεγονός πως οι Ουκρανοί αμύνονται για τις περιουσίες τους, αλλά από την παντελή έλλειψη σεβασμού ακόμη και σε νεκρούς.

«Είναι επίσημο. Η απόφαση έχει παρθεί. Όλοι οι Τσετσένοι που θα σκοτωθούν στα εδάφη του Ντνιπροπετρόφσκ θα θαφτούν καλυμμένοι με τομάρια γουρουνιών. Ευχαριστούμε τις εταιρείες κρεάτων της πόλης μας. Να δούμε πως θα τους υποδεχτούν στον ‘παράδεισό’ τους», ανέφερε ο Λισένκο στο κανάλι του στο Telegram.

Να σημειωθεί πως οι Τσετσένοι είναι μουσουλμάνοι, κάτι το οποίο αυτόματα σημαίνει πως δεν τρώνε χοιρινό και φυσικά αποτελεί τεράστια ασέβεια αυτή η κίνηση των Ουκρανών, τόσο σε ηθικό, όσο και σε ανθρωπιστικό επίπεδο…

Ποιοι είναι οι Τσετσένοι που πολεμούν στην Ουκρανία
Είναι από εκείνα τα πολεμικά τάγματα που υπάρχουν χωρίς να… υπάρχουν. Σαν φαντάσματα ακόμη και μέσα στις στρατιωτικές δομές. Είναι το τάγμα που την ύπαρξη του γνωρίζουν ελάχιστοι και κινούνται πολύ πέρα από τα όρια της λογικής και της νομιμότητας.

Τους ονομάζουν Καντιρόβτσι. Το όνομά τους αποτελεί την ύστατη λύση και πέφτει στο τραπέζι όταν ο στρατός δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω. Εκείνοι, ωστόσο, μπορούν πολλά περισσότερα. Φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι και το γεγονός πως στην Ουκρανία θα συναντήσουν χριστιανούς, τους φανατίζει ακόμη πιο πολύ.

Γνωστοί για την βαναυσότητά τους, οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας έχουν δράσει στα εδάφη της Γεωργίας, κατά τον πόλεμο του 2008 (Οσσετία) , της Συρίας, καθώς και του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία το 2014.

Συγκροτήθηκαν το 1994, ως πολιτοφυλακή αυτονομιστών υπό τον μουφτή Αχμάντ Καντίροφ, ο οποίος στον δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας, το 1999, άλλαξε στρατόπεδο.

Έγινε φιλορώσος και υποστήριξε την παραμονή της Τσετσενίας στη Ρωσική Ομοσπονδία. Κάτι που τον έκανε τον πρώτο τοπικό πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, μέχρι που σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση το 2004, στο Γκρόζνι.

Οι Καντιρόβτσι, είναι για τον τωρινό πρόεδρο της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ (γιο του Αχμάντ), ότι ήταν και οι «Αθάνατοι» για τον Ξέρξη. Μια προσωπική φρουρά άρτια εκπαιδευμένη να σκοτώνει.

Περιττό φυσικά να αναφερθεί πως οι Καντιρόβτσι έχουν καταγγελθεί για σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με το ρεπερτόριο τους να περιλαμβάνει από απαγωγές και βασανιστήρια, έως δολοφονίες και εξωδικαστικές εκτελέσεις.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Guardian, Νιλ Χάουερ, που έχει βάση την Τσετσενία, ο 45χρονος Καντίροφ «υποσχέθηκε στους στρατιώτες του 30.000 δολάρια για κάθε ουκρανικό τανκ που θα καταστρέψουν, 20.000 δολάρια για κάθε άρμα BMP και 5.000 δολάρια για κάθε Ουκρανό εθελοντή που θα σκοτώσουν».

Back to top button