ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Απίστευτο ‘φαγοπότι’ στις πλάτες των Ελλήνων καταναλωτών: Οι τυρόπιτες Κανάκη πωλούνται πιο φθηνά στο Λονδίνο από την Ελλάδα!

Απ’ ότ,ι φαίνεται, έχει στηθεί ένα απίστευτο ‘φαγοπότι’ στις πλάτες των Ελλήνων καταναλωτών και κάποιοι μας βλέπουν σαν τους … ιθαγενείς που τους ξεγελούσαν πριν από αιώνες οι αποικιοκράτες με χαντρούλες και καθρεφτάκια. Όπου «χαντρούλες» και «καθρεφτάκια», βάλτε κατ’ αντιστοιχία το «καλάθι του νοικοκυριού». Και το δούλεμα συνεχίζεται, όπως μπορείτε να δείτε ακολούθως.

Στην Ελλάδα η τιμή για τις πίτες Κανάκη είναι στα 7.12 ευρώ το κιλό, ενώ στο Λονδίνο κοστίζουν 4.99 λίρες το κιλό, ήτοι 5.72 ευρώ το κιλό.

Που φτιάχνονται βρε παιδιά οι τυρόπιτες Κανάκη στο Μπάκιγχαμ και είναι πιο ακριβές εδώ, απ’ ό,τι στην Αγγλία; Ή μήπως η Βρετανία δεν έχει επηρεαστεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία; Και έτσι να ήταν, το κόστος παραγωγής του συγκεκριμένου προϊόντος, το οποίο παράγεται εδώ, στην Ελλάδα, αλλάζει εάν το προϊόν προορίζεται για κατανάλωση εκτός συνόρων; Για τα προϊόντα που προορίζονται για το εξωτερικό δεν ισχύουν οι αυξήσεις του ρεύματος, των πρώτων υλών και των καυσίμων; Πως φτάνει η τυρόπιτα στην Αγγλία;

Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα, που αποκαλύπτει την αισχροκέρδεια ορισμένων και το σανό που μας σερβίρει να καταπιούμε αμάσητο η κυβέρνηση.

Back to top button