Πρωτοφανές περιστατικό καταγγέλλεται εν μέσω τουριστικής περιόδου στην κατάμεστη Πάρο, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στα social media και… πονοκέφαλο στους επαγγελματίες του νησιού.
Απίστευτο κι όμως…Ελληνικό: Εστιατόριο στην Πάρο χρεώνει 2,5 ευρώ…το λάδι στη σαλάτα!
Γνωστό εστιατόριο στο κέντρο του νησιού φέρεται να χρεώνει έξτρα το ελαιόλαδο στη χωριάτικη σαλάτα, ανεβάζοντας την τελική τιμή στα 17,5 ευρώ – χωρίς πλάκα. Όλα ξεκίνησαν όταν μια νεαρή κοπέλα, σε διακοπές στο νησί, ανέβασε βίντεο στο TikTok, καταγγέλλοντας αυτό που για πολλούς μοιάζει απίστευτο:
«Πήγαμε σε μια πολύ καλή ταβέρνα στο κέντρο. Παραγγείλαμε χωριάτικη σαλάτα — την είδαμε στο μενού, 15 ευρώ. ΟΚ, λέμε, είμαστε σε νησί, το περιμέναμε. Αλλά όταν ήρθε, δεν είχε σταγόνα λάδι! Ζητήσαμε, λοιπόν, λίγο λάδι. Μας φέρνουν ένα μικρό, κλειστό μπουκαλάκι… και το χρεώνουν 2,5 ευρώ!»
Η τουρίστρια συνέχισε εμφανώς εκνευρισμένη:
«Ρώτησα γιατί το χρεώνουν το λάδι ξεχωριστά, αφού η σαλάτα δεν είχε καν μέσα. Η απάντηση; “Το λαδάκι χρεώνεται κανονικά”. Δηλαδή, πλήρωσα 17,5 ευρώ για ένα μικρό πιάτο με ντομάτα, αγγούρι και… τη χάρη του Θεού.»
Απίστευτο κι όμως…Ελληνικό: Εστιατόριο στην Πάρο χρεώνει 2,5 ευρώ…το λάδι στη σαλάτα!
Το βίντεο μέσα σε λίγες ώρες συγκέντρωσε χιλιάδες views, σχόλια και shares, με δεκάδες χρήστες να καταγγέλλουν αντίστοιχες εμπειρίες όχι μόνο στην Πάρο αλλά και σε άλλα δημοφιλή νησιά.
Η χωριάτικη σαλάτα, το απόλυτο ελληνικό καλοκαιρινό πιάτο, που εδώ και δεκαετίες θεωρείται το πιο απλό και αυθεντικό του τουριστικού μας μενού, φαίνεται πως… γίνεται σύμβολο κοινωνικού στάτους. Το ελαιόλαδο, που άλλοτε θεωρείτο δεδομένο, γίνεται πλέον premium πρόσθετο με ειδική χρέωση.
Αναρωτιέται κανείς: Πού αρχίζει η δημιουργική τιμολογιακή πολιτική και πού τελειώνει η κοροϊδία του πελάτη;
Στο διαδίκτυο επικρατεί οργή. Κάποιοι χρήστες αποκαλούν το περιστατικό «ντροπή για τη γαστρονομία μας», ενώ άλλοι το αντιμετωπίζουν με σαρκασμό:
«Να ζητάμε και απόδειξη για το λάδι ή να το παίρνουμε για σουβενίρ;» έγραψε χρήστης στο Twitter.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από το εν λόγω εστιατόριο. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι τέτοιες χρεώσεις «δικαιολογούνται» με την παροχή premium ελαιόλαδου, εμφιαλωμένου σε ατομική συσκευασία. Η ερώτηση, όμως, παραμένει:
Το ζητήσαμε ή μας το σέρβιραν σαν να ήταν αυτονόητο – και μετά το πληρώσαμε χωρίς να το ξέρουμε;
@its_ina98
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα