Σε φιάσκο για τις αρχές ασφαλείας της Ταϊλάνδης κατέληξε η επιχείρηση εξουδετέρωσης του μακελάρη υπαξιωματικού, που σε κατάσταση αμόκ σκότωσε χθες, στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα της βορειοανατολικής Ταϊκάνδης, 20 άτομα και τραυματισε τουλάχιστον 21.

Ο μακελάρης μετά τη σφαγή που προκαλέσε κατέφυγε σε εμπορικό κέντρο της περιοχής. Εκεί ο Τζακραπάντ Τόμα αντάλλαξε πυρά με τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων στο πολυώροφο γκαράζ του εμπορικού κέντρου. Στη συνέχεια, πυροβόλησε μια φιάλη αερίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και μέσα στη σύγχυση εξαφανίστηκε, ανέφερε ο ρεπόρτερ του καναλιού.

Δύο μέλη των ειδικών δυνάμεων τραυματίστηκαν. Ο ένοπλος συνέχισε να πυροβολεί και στον δρόμο, κοντά στο γκαράζ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ταϊλάνδης ο ύποπτος είναι 34 ετών, ήταν επαγγελματίας στρατιώτης, εκπαιδευτής σκοποβολής στη μονάδα του και εκπαιδευμένος ελεύθερος σκοπευτής στο πρόγραμμα των ειδικών δυνάμεων.

Νωρίτερα τα τοπικά ΜΜΕ (μεταξύ αυτών και ο αγγλόφωνος ιστότοπος της εφημερίδας Khaosot) είχαν μεταδόσει ότι οι ειδικές δυνάμεις ερεύνησαν και τους τέσσερις ορόφους του κεντρικού κτιρίου του εμπορικού κέντρου Terminal 21 και δεν βρήκαν ούτε τον ένοπλο που σκότωσε 20 ανθρώπους, ούτε τους ομήρους που κρατούσε.

Ο Τόμα ξεκίνησε τη σφαγή αργά το απόγευμα, από μια στρατιωτική βάση, όπου σκότωσε τρεις ανθρώπους. Αρχικά άνοιξε πυρ στο σπίτι ενός ανώτερου αξιωματικού και μετά μέσα στον στρατώνα. “Έκλεψε ένα στρατιωτικό όχημα και πήγε στο κέντρο της πόλης”, είπε ο αντισυνταγματάρχης Μονγκόλ Κουπτασίρι. Εκεί, μπήκε στο εμπορικό κέντρο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως τους πελάτες, με όπλα που είχε κλέψει από το οπλοστάσιο της βάσης.

Όπως έκαναν γνωστό οι αρχές δεν υπάρχουν ξένοι υπήκοοι μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


διαφ.