ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Απίστευτο: Την ώρα που η Ελλάδα καίγεται ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως προτεραιότητα, αν ξαναγίνει κυβέρνηση, τους γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και την απόκτηση παιδιών από ΛΟΑΤΚΙ + ζευγάρια!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Την ώρα που η Ελλάδα καίγεται ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως προτεραιότητα αν και όποτε βγει ξανά κυβέρνηση να δώσει το δικαίωμα στα ομόφυλα ζευγάρια να παντρεύονται με παπά και με κουμπάρο!

Στο φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκε η ταινία «Σημασία έχει να αγαπάς… άνευ όρων» η οποία δημιουργήθηκε από την ανάγκη της Ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ, να επικοινωνήσει την πρόταση νόμου «Άρση διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο, κατοχύρωση δικαιώματος γάμου για όλα τα πρόσωπα και αναγκαίες προσαρμογές της νομοθεσίας» που κατατέθηκε στη Βουλή στις 17 Ιουνίου.

Η προσέγγιση του θέματος της ταινίας έγινε με άξονα την αγάπη δύο ανθρώπων και το δικαίωμά τους να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια, χωρίς να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Το δικαίωμά τους στην ανατροφή των παιδιών, στην υγεία, στην παιδεία, σε όλες τις κοινωνικές εκφάνσεις της ζωής.

Η υπόθεση της ταινίας

Ο Μάριος (Αθανασίου), λοχαγός του ελληνικού στρατού, έχει μια κόρη από προηγούμενο γάμο. Γνωρίζονται με τον Όμηρο (Πουλάκη) σε μια δύσκολη στιγμή, όπου ο Όμηρος υφίσταται κακοποίηση από συναδέλφους του, στρατιωτικούς. Εκείνη τη μέρα έρχονται πολύ κοντά και ερωτεύονται.

Περνούν μια ολόκληρη ζωή συντροφικά, μεγαλώνοντας το παιδί τους, με «αντίπαλο» την κοινωνική κατακραυγή και την Πολιτεία, που δεν αναγνωρίζει και τους δύο ως γονείς.

Έρχεται, όμως, η ώρα της ψήφισης της πρότασης νόμου και το ζευγάρι πλέον έχει το δικαίωμα να επισφραγίσει τη συντροφική του σχέση με έναν γάμο. Τις βέρες θα περάσει στα χέρια τους ο μικρός εγγονός τους!

Στο τέλος δεν δίνουν το κλασικό φιλί όπως αναμενόταν, αλλά συμβολικά ακουμπά ο ένας πάνω στον άλλον.

Back to top button