Με καυστικά σχόλια, που σε πολλές περιπτώσεις προκαλούν γέλωτα, αντιμετώπισαν οι χρήστες του Twitter το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν κέρδισε το φετινό Νόμπελ Ειρήνης. Το θέμα πήρε… διαστάσεις καθώς για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε το χάσταγκ #Νομπελ_Τσιπρα, με τις αναρτήσεις να πέφτουν βροχή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στη λίστα με τους 304 υποψηφίους, μαζί με την 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ και τον Αιθίοπα Πρωθυπουργό, ο οποίος σταμάτησε τον πόλεμο μεταξύ Αιθιοπίας και Ερυθραίας.

Θέμα στο Twitter, το οποίο κατακλύστηκε από σχόλια, δημιουργήθηκε και για την έφηβη ακτιβίστρια από τη Σουηδία, που ξεσήκωσε κύμα διαδηλώσεων ανά τον κόσμο για το Κλίμα. Στην περίπτωσή της όμως, τα συναισθήματα που πρωταγωνίστησαν για το γεγονός ότι έχασε το Νόμπελ Ειρήνης, πρόδιδαν απογοήτευση και όχι διάθεση για τρολάρισμα.

Η νορβηγική επιτροπή Νόμπελ ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες των Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, με το σκεπτικό ότι έληξαν διαμάχη πολλών ετών με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου, ωστόσο, αντιμετωπίζουν με ειρωνική διάθεση το σκεπτικό της νορβηγικής επιτροπής, καθώς η ειρηνική πρόθεση που διέκρινε η επιτροπή των Νόμπελ δεν αποτυπώθηκε στην ελληνική κοινωνία, με τις διαδηλώσεις κατά της ονομασίας «Βόρεια Μακεδονία» να είναι ογκώδεις ανά την Ελλάδα και τις αντιδράσεις κατά της τέως κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για το θέμα, να είναι αν μη τι άλλο έντονες.

Ως αστείο αντιμετωπίζουν πολλοί την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα, είδικα δε όταν φτάνει η στιγμή της σύγκρισης με τον φετινό νικητή, τον πρωθυπουργό της Αιθιοπίας, Άμπι Αχμέντ Άλι, που έβαλε τον θεμέλιο λίθο για μία σειρά από πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις που δίνουν σε πολίτες την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή…

Ακολουθούν περισσότερα σχόλια:

 


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα