ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Απίθανο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ σαν τιραμισού για τον Δεκαπενταύγουστο


Συνταγή για δίχρωμο γλυκό ψυγείου σαν τιραμισού με βάση από σαβαγιάρ και πασπαλισμένο με κακάο. Το πιο δροσερό γλυκό του καλοκαιριού για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου από τους φίλους μας Foodaholics.

 

Χορηγούμενο

Απίθανο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ σαν τιραμισού για τον Δεκαπενταύγουστο

 

Χορηγούμενο

Υλικά
καφές 3-4 κουταλιές
νερό 350 ml ζεστό
κονιάκ 50 ml
σαβαγιάρ 30
Για τη σοκολατένια σαντιγί
κουβερτουρα 100 γραμμάρια
κρεμα γαλακτος 200 ml
μασκαρπονε 100 γραμμάρια
μερεντα 50 γραμμάρια
Για τη λευκή σαντιγί
λευκή κουβερτούρα 150 γραμμάρια
κρεμα γαλακτος 200 ml
μασκαρπονε 100 γραμμάρια
Για το πασπάλισμα
κακαο 100 γραμμάρια περίπου κοσκινισμένο

 

Χορηγούμενο

Απίθανο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ σαν τιραμισού για τον Δεκαπενταύγουστο

Το τιραμισού είναι υπέροχο αλλά σήμερα θα σας δείξουμε ένα γλυκό ψυγείου που το αντιγράφει. Είναι το ιδανικό “τιραμισού” με σοκολάτα λευκή και μερέντα ή όποια πραλίνα φουντουκιού έχετε που είναι σκέτος αφρός και δροσερό. Δοκιμάστε αυτό το γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου.

Χορηγούμενο

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ σα τιραμισού για τον Δεκαπενταύγουστο:

Εκτέλεση για το σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ σα τιραμισού για τον Δεκαπενταύγουστο
Αρχικά διαλύουμε τον καφέ στο ζεστό νερό και ανακατεύουμε το μείγμα με το κονιάκ. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ενσωματώνουμε στη σαντιγί την λιωμένη κουβερτούρα, το μασκαρπόνε και την μερέντα.


Απίθανο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ σαν τιραμισού για τον Δεκαπενταύγουστο

 

Βουτάμε τα μισά σαβαγιάρ στο μείγμα του καφέ και τα στρώνουμε σε μία φόρμα 30×20 εκατοστών με λαδόκολλα. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα σοκολάτας και από πάνω άλλη μία στρώση σαβαγιάρ βουτηγμένα στον καφέ.


Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ενσωματώνουμε στη σαντιγί το μασκαρπόνε και την χλιαρή λιωμένη λευκή κουβερτούρα. Απλώνουμε την λευκή σαντιγί στη φόρμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Έπειτα το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με κοσκινισμένο κακάο.

Απίθανο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ σαν τιραμισού για τον Δεκαπενταύγουστο

 


 

 





Back to top button