ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποχωρούν πυροβολαρχίες από νησιά, συστήνεται νέα δύναμη ειδικού πολέμου και θωρακίζεται η χώρα με υπερσύγχρονα όπλα – Εγκρίθηκε η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων

Με διακομματική συναίνεση και τη σύμφωνη γνώμη των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ αλλά με τη διαφωνία του ΚΚΕ και ΕΛ. Λύσης (το Μέρα25 δήλωσε «παρών») εγκρίθηκε από την επιτροπή Aμυνας της Βουλής η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων που θα ισχύσει για την περίοδο 2020-2034.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις κλειστές πόρτες της επιτροπής έγινε αναλυτική συζήτηση για τη νέα δομή αλλά κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν να μην επεκταθεί στην ανάγκη για εξοπλισμούς της επόμενης δεκαπενταετίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, νωρίτερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρουσιάστηκαν στα μέλη της επιτροπής τρεις εκδοχές εξοπλισμών που κινούνται μεταξύ των 16 και 63 δις ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί νέα δύναμη ειδικού πολέμου που θα περιλαμβάνει όλα τα όπλα και θα κινείται στα πρότυπα του ΝΑΤΟ. Το τελευταίο ωστόσο προκάλεσε την αντίδραση του ΚΚΕ το οποίο εξέφρασε την αντίθεσή του (όπως και σε άλλα σημεία σχετιζόμενα με την ευρωατλαντική συμμαχία).

Από την πλευρά του ο Αντ. Μυλωνάκης της Ελ. Λύσης εκφράστηκε επιθετικά φτάνοντας στο σημείο να μιλήσει ακόμα και για μερική αποστρατικοποίηση των νησιών, λόγω του ότι αποχωρούν από αυτά 5 πυροβολαρχίες.

Back to top button