COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Αποκαλύψεις σοκ για τον Ανδρέα Παπανδρέου! Η βία, οι κρυφοί έρωτες και η επίθεση με όπλο στον γιο του Γιώργο!… – Η άγνωστη «Κόλαση» στο Καστρί!…

Απίστευτα περιστατικά, με όπλα, καβγάδες και κρυφούς έρωτες στο επίκεντρο αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο διευθυντής ασφαλείας του Ανδρέας Παπανδρέου, Βασίλης Κεραμάς. Στις σελίδες του μάλιστα περιγράφει ακόμη και ένα περιστατικό, κατά το οποίο- σύμφωνα με τον κ. Κεραμά- ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ είχε σηκώσει όπλο στη σύζυγό του, Μαργαρίτα και τον γιο του και πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
Το περιστατικό συνέβη στο Καστρί το 1977, όπως ισχυρίζεται στο βιβλίο του «Πράσινος Φάκελος, Γαλάζιες Χάντρες», ο κ. Κεραμάς.
«Ενα βράδυ στο Καστρί το 1977, την ώρα του δείπνου, η Μαργαρίτα Παπανδρέου και ο πρεσβύτερος γιος της, ο 25χρονος Γιώργος, ο νικητής των εκλογών του 2009, ενώπιον του Ανδρέα Παπανδρέου έθεσαν επί τάπητος τη σχέση του με μια επιφανή κυρία του Κινήματος», αναφέρει το βιβλίο, ενώ σημειώνεται ότι αμέτοχοι στη συζήτηση ήταν η Σοφία και ο Αντρίκος, ενώ ο Νίκος ήταν στην Αμερική.
«Εγινε έντονη λογομαχία στη τραπεζαρία και πήρε διαστάσεις βίαιης σύγκρουσης. Ο Ανδρέας Παπανδρέου αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα στο τραπέζι και ηγέρθη να φύγει, αλλά ο Γιώργος τον έπιασε από το χέρι να τον συγκρατήσει. Ο πρόεδρος όμως του ξέφυγε και βρέθηκε στον διάδρομο της οικίας ακολουθούμενος από τη Μαργαρίτα, τον Γιώργο, τη Σοφία και τον Ανδρέα. Η Σοφία έκλαιγε και ο νεαρός Αντρίκος ήταν αμήχανος. Καθώς ο πρόεδρος πέρασε από τον προθάλαμο κατευθυνόμενος στο γραφείο του, είπε απελπισμένα στον παρευρισκόμενο σωματοφύλακά του: «Θα με βοηθήσεις; Είναι θέμα δύναμης;».
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Κεραμάς, ακολούθησε ο εξής διάλογος:
«Σωματοφύλακας: Δεν είναι θέμα δύναμης, κύριε πρόεδρε αλλά η οικογένειά σας. Πείτε μου τι να κάνω;
Ανδρέας: Αν είναι θέμα δύναμης, να μου πεις!
Σωματοφύλακας: Δεν είναι θέμα δύναμης.
Ανδρέας: Τότε να παρέμβεις, σου δίνω εγώ την άδεια, φώναξε ο πρόεδρος και μπήκε στο γραφείο του ακολουθούμενος από τη Μαργαρίτα, τον Γιώργο, τη Σοφία και τον Αντρίκο».
Το θέμα όμως δεν σταμάτησε εκεί, σύμφωνα με το βιβλίο. «Μέσα στο γραφείο η λογομαχία κορυφώθηκε και ο Γιώργος όρμησε πίσω από το γραφείο του, ενώ η Σοφία έκλαιγε γοερά και ο Αντρίκος παρέμενε θεατής και αμήχανος.
Ο πρόεδρος κραύγασε προς τον σωματοφύλακα βοήθεια και τρομοκρατημένος εξήγαγε από το συρτάρι του γραφείου του ένα γερμανικό πιστόλι Valter, κόλλησε αστραπιαία την πλάτη του στον τοίχο για να στηριχτεί και κραυγάζων «Φύγετε, θα σας σκοτώσω» προέτεινε το πιστόλι προς το Γιώργο. Ο σωματοφύλακας, μην έχων τότε άλλα περιθώρια ελιγμών, όρμησε σαν αίλουρος κατά του Γιώργου, του έστριψε το χέρι με λαβή και τον απομάκρυνε με δυσκολία από το γραφείο φωνάζων συγχρόνως: Για όνομα του θεού, κυρία Μαργαρίτα, βγείτε από το γραφείο, θα γίνει έγκλημα απόψε, θα καταστραφούμε!»».
Σύμφωνα με τα γραφόμενα του διευθυντή ασφαλείας του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου με το ελεύθερο χέρι του μάτωσε για τα καλά το πρόσωπο του σωματοφύλακα με τα νύχια του.
«Μετά τη βίαιη αυτή σκηνή η Μαργαρίτα και τα παιδιά επέστρεψαν στο σαλόνι, ενώ ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέβηκε στον πρώτο όροφο στο υπνοδωμάτιό του και φώναξε και τον σωματοφύλακά του να ανέβει. Ετοίμασε μια βαλίτσα με μερικά εσώρουχα και ο πρόεδρος είπε: «Πρέπει να φύγω από το σπίτι». Όταν ο πρόεδρος κατέβηκε στον προθάλαμο όλοι του φώναζαν: «Δεν θα φύγεις από το σπίτι». Με κόπο έφυγαν πρόεδρος και σωματοφύλακας από το Καστρί. Ο Ανδρέας οδηγών σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση πήγε στο σπίτι της μητέρας του Σοφίας Μινέικο».
Σύμφωνα με τη διήγηση Κεραμά, ο Παπανδρέου έπειτα από διάλογο με τον στενό του συνεργάτη του Ζιάγκα έφυγε από το πατρικό του και πήγε στην οδό Ηλιάδος 14 στους Αμπελοκήπους, στον τρίτο όροφο όπου διανυκτέρευσε με την επιφανή κυρία του Κινήματος…. Και ο Κεραμάς καταλήγει: «Πρωταγωνιστικό ρόλο στον συμβιβασμό της Μαργαρίτας με τον Ανδρέα διαδραμάτισε ο Κουτσόγιωργας, ο οποίος επέτυχε να συμβιβάσει τα πράγματα. Ο Μένιος είπε στη Μαργαρίτα: «Έτσι είναι οι Παπανδρέου. Πρέπει να ανεχτείς τη ζωή που κάνει. Διαφορετικά πρέπει να πάρεις διαζύγιο. Έτσι ήταν και ο πατέρας του»…».

Back to top button