COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Αποκαλύψεις σοκ! Στο σφυρί ολόκληρη η περιουσία του Ανδρέα Παπανδρέου!

Ο «βουβός» Γολγοθάς της Δήμητρας… Δεν έχουν τέλος τα δικαστήρια για την χήρα του Ανδρέα. Τα χρέη και η πώληση της μεζονέτας στην Εκάλη.

Οι μεζονέτες της χήρας του Ανδρέα Παπανδρέου, που συχνά φιγουράριζαν στις πρώτες σελίδες των πλειστηριασμών, αντί για οικονομική σανίδα «σωτηρίας» είχαν μετατρέψει της ζωή της σε «εφιάλτη» εξαιτίας των χρεών που της είχαν δημιουργήσει προς το Δημόσιο.

Ήδη το προηγούμενο διάστημα είχε καταδικαστεί δύο φορές για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών στο Δημόσιο, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα επρόκειτο να εκδικαστεί μία εκ των υποθέσεων αυτών στον δεύτερο βαθμό της, όταν η συνήγορος της κυρίας Λιάνη εμφανίστηκε ζητώντας αναβολή προκειμένου να εξο­φλήσει.

«Προσπαθούσε να πουλήσει κάποια από τις μεζονέτες για να εξοφλήσει. Εχει βρεθεί αγοραστής. Δεν έχει άλλον τρόπο να εξοφλήσει. Προχωρεί γρήγορα την υπόθεση. Δεν μπορεί να μπει σε ρύθμιση. Θα θέλα­με μια αναβολή» ανέφερε η συνήγο­ρός της, με τον πρόεδρο της έδρας να απαντά: «Πάλι; Πόσες έχει πάρει στον πρώτο βαθμό;».

Έπειτα από σύντομη συζήτηση το Δικαστήριο έδωσε την αναβολή, με τον εισαγγελέα να προτείνει αρχικά μία ημερομηνία τον Μάιο. Ωστόσο αποφασίστηκε η υπόθεση να μεταφερθεί για το επόμενο φθινόπωρο, όπως ζήτησε η συνήγορός της, καθώς «θα πάρει κάποιο χρόνο η αγοραπω­λησία, γιατί το ακίνητο έχει βάρη, οπότε θα θέλαμε μια μακρινή ημερο­μηνία».

Τον Απρίλιο του 2019 η κυρία Λιάνη είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή, κα­θώς σύμφωνα με έγγραφο της αρμό­διας ΔΟΥ είχε χρέος ύψους 283.000 ευρώ, το οποίο δεν έχει εξοφληθεί, ούτε ρυθμιστεί.

Η ίδια τότε ερημοδικάστηκε και παρά τις σκέψεις να δο­θεί αναβολή στην υπόθεση, το δικα­στήριο δίκασε τελικά την υπόθεση εξαιτίας των τεσσάρων αναβολών που είχε ήδη λάβει σε προηγούμενες δι­κάσιμους. Της καταδίκης αυτής είχε προη­γηθεί ακόμα μία, τον Μάρτιο του 2019, όταν το Δ’ Τριμελές Πλημμε­λειοδικείο της Αθήνας την έκρινε ένοχη για το ίδιο αδίκημα. Τότε η Δήμητρα Λιανή είχε εκπροσωπηθεί από δικηγόρο η οποία είχε αναφέρει: «Πράγματι δεν έχει καταβάλει κάποιο ποσό, ωστόσο προσπαθεί να πουλή­σει κάποιο ακίνητο και να ενταχθεί και σε ρύθμιση».

Σύμφωνα με το “Έθνος της Κυριακής” η βίλα της οδού Αγράμπελης, που είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων και με την κατασκευή της, αγοράστηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου για να στεγάσει τον γάμο του με τη Δή­μητρα Λιανή. Αυτό το σπίτι, όμως, την οδήγησε σε τεράστια οικονομική δυσχέρεια, καθώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 2007 να αποφασίσει να γκρεμίσει τη βίλα της Εκάλης και να τη δώσει αντι­παροχή.

Η κατεδάφιση του πολυτε­λούς οικήματος ξεκίνησε με σκοπό να ανεγερθεί συγκρότημα 6 μεζονέτων 320 τ.μ. η καθεμία, από τις οποίες οι μισές παρέμειναν στη Δήμητρα Λια­νή και οι υπόλοιπες στον εργολάβο που ανέλαβε τις εργασίες.

Πράγματι, οι τρεις μεζονέτες ήρ­θαν στην κατοχή της, αλλά εκείνη -τουλάχιστον όπως κατά καιρούς έχει υποστηρίξει σε συνεντεύξεις της- ήταν αδύνατον να συντηρήσει τρεις υπερ­πολυτελείς κατοικίες, αφού ζούσε από τη σύνταξη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Τελικά τα οικονομικά προβλήματα δεν της επέτρεψαν να μπορέσει να καλύψει τις υποχρεώσεις που προέρ­χονταν από τη συντήρηση των τριών μεζονετών, που παρέμεναν απούλητες ή ανοίκιαστες.

Με τα χρόνια τα χρέη στη ΔΟΥ διογκώθηκαν, με αποτέλεσμα η Δή­μητρα Λιάνη να έρθει αντιμέτωπη πολλές φορές με τον πλειστηριασμό των σπιτιών της Εκάλης. Στο μεταξύ, υπήρχαν οφειλές προς την κατασκευ­αστική εταιρεία, αλλά και μια διαμάχη με τη Χριστιανική Ενωση Νεανίδων, που οδήγησε στο «σφυρί» πολλές φο­ρές τα ακίνητά της. Μάλιστα, η ΧΕΝ είχε κατηγορήσει σε αγωγή για μι­σθώματα την κυρία Λιανή ακόμη και για βανδαλισμό.

Back to top button