COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Αποκαλύψεις σοκ από την κόρη του Σωτήρη Μουστάκα, Αλεξία: «Αν ήξερε ο πατέρας μου… Έχω βιαστεί από…»


Η Αλεξία Μουστάκα είναι η μοναχοκόρη του Σωτήρη Μουστάκα και της Μαρίας Μπονέλου. Η κόρη του κορυφαίου Κύπριου ηθοποιού και της επίσης καταξιωμένης ηθοποιού ακολούθησε τα βήματα των γονιών της και ασχολείται με την υποκριτική.

Για το μεγάλο βάρος που κουβαλάει λόγω του ονόματός της, μίλησε η ηθοποιός στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2Night Show» και αποκάλυψε ότι πολλές φορές προσπαθούσε να κρύψει ότι είναι κόρη του αλήστου μνήμης ηθοποιού.

«Ο κόσμος μου δείχνει μεγάλη αγάπη όταν καταλαβαίνουν πως είμαι η κόρη του Σωτήρη Μουστάκα. Είχα τεράστια αδυναμία και στους δύο μου γονείς. Με την μαμά μου είχα τρέλα από μικρή, αλλά με τον μπαμπά μου δέθηκα πολύ τα τελευταία χρόνια, επειδή η μαμά μου πέρασε μία αρρώστια περίεργη και δέθηκα πολύ με τον πατέρα μου σε αυτή τη φάση της ζωή μου. Δουλέψαμε μαζί, κάναμε ταξίδια μαζί, ήρθαμε πολύ κοντά».

Ο αγαπημένος ηθοποιός απεβίωσε τον Ιούνιο του 2007, σε ηλικία των 66 ετών, μετά από έκτακτη εισαγωγή λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας που αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια θεατρικής πρόβας. Ο λόγος του θανάτου του ήταν η λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ τα τελευταία χρόνια της ζωής του έπασχε από καρκίνο. Δύο μήνες αργότερα έφυγε από την ζωή και η αγαπημένη του σύζυγος, η οποία έπασχε για πολλά χρόνια από Αλτσχάιμερ.

Η απώλεια των δύο αγαπημένων της προσώπων έφτασε την Αλεξία Μουστάκα λίγο πριν την κατάθλιψη.

«Η μητέρα μου έπασχε από Αλτσχάιμερ, οκτώ χρόνια. Τα τελευταία χρόνια μας αναγνώριζε απλά δεν μιλούσε. Εγώ πήγαινα στο δωμάτιο και της έλεγα ότι μου κατέβαινε στο κεφάλι, με τους γκόμενους, με σχέσεις, έτσι ώστε να την αφυπνίσω λίγο και μετά έβγαινα έξω από το δωμάτιο και έβαζα τα κλάματα. Ο πατέρας μου ήταν ράκος, αλλά προσπαθούσε περισσότερο για εμένα. Εκείνη την περίοδο μου ζήτησε να πάω να μείνω μόνη μου γιατί είχα λατρεία και ήμουν λίγο πριν πάθω κατάθλιψη», εξομολογήθηκε.

«Έχω κρατήσει μία εικόνα του πατέρα μου, η οποία είναι αυτή που δεν πήρε μαζί του, την τελευταία στιγμή που πήγε στο νοσοκομείο ενώ την είχε πάντα μαζί του. Έχω κρατήσει και πολλά κείμενα δικά του αλλά και ένα τετράδιο που έγραφε ποιήματα με την μητέρα μου», είπε ούσα συναισθηματικά φορτισμένη

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Ελληνικό κίνημα #metoo αποκαλύπτοντας πώς έχει πέσει θύμα ψυχολογικής βίας, γεγονός για το οποίο έχει κινηθεί νομικά.

«Πριν από κάποια χρόνια μου είχε συμβεί κάτι πολύ δύσκολο στη ζωή μου. Μέχρι να γίνει το Me Too έλεγα ότι έχω βιαστεί ψυχολογικά. Μόλις έγινε το κίνημα, είπα σε εσένα δεν έχει γίνει κάτι τόσο τραγικό σε σχέση με όσους βγαίνουν και μιλούν. Εγώ πήγα κατευθείαν νομικά κι ακόμα κι όταν το έκανα, δεν ένιωθα έτοιμη.

Είμαι αρκετά χρόνια σε αυτήν τη διαδικασία και τον τελευταίο χρόνο βρήκα τη δύναμη να τους αντιμετωπίσω ως μία πολύ δυνατή γυναίκα. Θέλω να βρω το δίκιο μου. Δεν μπορώ να πω πολλά. Έχω κάνει μήνυση για κακουργηματική αγωγή. Είναι πολύ σοβαρό. Δεν είναι βιασμός. Αν ήξεραν οι γονείς μου αυτά τα άτομα που έχω απέναντί μου, δεν θα το πίστευαν»

Back to top button