COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Αποκαλύψεις σοκ από τον Σπύρο Μπιμπίλα: Τι γινόταν στις σειρές και στις παραστάσεις, που έπαιζε ο Πέτρος Φιλιππίδης;


Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, κατά την διάρκεια της κατάθεσης του στη δίκη για τον Πέτρο Φιλιππίδη ανέφερε ότι αρκετές γυναίκες εκδιώχθηκαν από το θέατρο εξαιτίας του κατηγορούμενου αλλά και της γυναίκας του.

«Πολλές κοπέλες εκδιώχθηκαν από το θέατρο γιατί δεν ενέδωσαν ή από ζήλεια. Πολλές της έδιωχνε η Ελπίδα. Γιατί εκδιώχθηκε η Α.Ζ από τη σειρά “Λάκης ο γλυκούλης”;», διερωτήθηκε ο μάρτυρας, προκαλώντας ερωτήσεις μιας εκ των ενόρκων.

Ένορκος: Είπατε ότι πολλές κοπέλες έχουν εκδιωχθεί επειδή δεν συναίνεσαν σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Τους δόθηκε η επιλογή για την ερωτική συνεύρεση;

Μάρτυρας: Μια περίπτωση που γνωρίζω για τη συγκεκριμένη σειρά, μου είπε ο παραγωγός μετά τι να κάνω; Να διώξω τον Πέτρο που φέρνει λεφτά;

Ένορκος: Είχε το δικαίωμα επιλογής για τη συνεύρεση; Είπε όχι και την έδιωξαν. Δεν βιάστηκε.

Μάρτυρας: Ναι.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με το εάν είχε ποτέ συζητήσει με τον Πέτρο Φιλιππίδη για τις εξωσυζυγικές του σχέσεις, ο μάρτυρας απάντησε: «Είχε τη ανοχή της συζύγου του. Το ήξερε. Αφού δεν έλεγε εκείνη κάτι, εγώ θα πω; Τι είμαι; Σύζυγός του;». Για την απάντηση της πρώτης καταγγέλλουσας ότι «βλέπει σαν πατέρα» τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο μάρτυρας όταν κλήθηκε να την εξηγήσει, σημείωσε: «Σαν μέντορα θεωρώ. Στη συνθήκη του θεάτρου».

«Με κάλεσαν ως μάρτυρα υπεράσπισης γιατί θεώρησαν ότι θα επικρατήσει το συναισθηματικό μου. Επειδή ήξεραν ότι λάτρευα τον Πέτρο πίστευαν ότι θα τα δικαιολογούσα. Ε, δε μπορώ να τα δικαιολογήσω αυτά τα πράγματα που έμαθα!» ξέσπασε ο Σπύρος Μπιμπίλας, ενώ λίγο αργότερα απευθυνόμενος στην Κική Μπακιρτζίδου που σχολίαζε εκείνη τη στιγμή είπε: «Είστε καλά κυρία Πισπιρίγκου! Ε, Μπακιρτζίδου». Αμέσως προκλήθηκε αναστάτωση στην αίθουσα και το δικαστήριο διέκοψε με τον κ. Μπιμπίλα να ζητά συγγνώμη για το λάθος.

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης χρησιμοποιούσε το γυναικείο φύλο για τις ορέξεις του. Είχα ενημέρωση για πολλά από την Ελπίδα. Ο Πέτρος είχε αγωνία μήπως μας πάρει η Ελπίδα να μάθει για το το γίνεται στο θέατρο και εμείς κρύβαμε το κινητό. Δεν ξέρω ποιες σχέσεις ήταν συναινετικές και ποιες εξαναγκαστικές, ξέρω ότι υπήρχαν σχέσεις που κατέληξαν με την Ελπίδα να πάει σε ντέντεκτιβ και ψυχολόγο. Είχε φτιάξει με κατάσταση στο μυαλό της ότι όλες οι γυναίκες κυνηγούν τον Πέτρο, εμείς ξέραμε ότι το αντίθετο συνέβαινε. Από την πρώτη στιγμή του γάμου ο Πέτρος έβγαινε με άλλες κοπέλες» κατέθεσε ο μάρτυρας.

«Τον αγάπησα τόσο πολύ σαν να ήταν δικός μου άνθρωπος. Του εμπιστεύτηκα την προσωπική μου ζωή. Περνούσα έναν χωρισμό δύσκολο και ο Πέτρος και η Ελπίδα μου στάθηκαν σαν αδέλφια. Και αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω, ούτε όμως και ότι έμαθα μετά» είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας, προσθέτοντας: «Από την καθημερινή επαφή που υπήρχε τα πρώτα χρόνια, γνωρίζαμε τί συνέβαινε. Την έβλεπα την προσωπική του ζωή» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη συμπεριφορά του Πέτρου Φιλιππίδη, ο μάρτυρας τον χαρακτήρισε «θηρίο», που έσπαγε πόρτες και έπιπλα. «Όταν διαφωνούσαμε γινόταν θηρίο. Έσπαγε έπιπλα, μια φορά πήγε να με χτυπήσει. Υπήρχαν και άλλες στιγμές που με είχε στην αγκαλιά του σαν τον καλύτερο του φίλο» είπε ο μάρτυρας.

Ο ίδιος υποστήριξε πως όταν τον κάλεσε στο τηλέφωνο ο Πέτρος Φιλιππίδης με τις πρώτες καταγγελίες των επωνύμων γυναικών (Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη, Αναστασοπούλου) ο κατηγορούμενος ηθοποιός φέρεται να του είπε «ότι αυτές δεν θα ξαναβρούν δουλειά».

Περιγράφοντας την πρώτη καταγγέλλουσα, ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε: «Είναι πανέξυπνη, δουλευταρού, δεν μου έδινε την εντύπωση ενός πορνιδίου! Δεν θα την χαρακτήριζα με τίποτα εμμονική» και συμπλήρωσε πως γενικά «η Ελπίδα θεωρούσε πως οι γυναίκες του την πέφτουν».

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ υποστήριξε ότι προφορικά υπάρχουν κι άλλες γυναίκες που έχουν καταγγείλει περιστατικά προφορικά, σημειώνοντας: «Υπάρχουν κύριες που μας είπαν πράγματα και δεν θέλουν επίσημα. Αυτές οι κυρίες έχουν μεγάλη ευθύνη».

Καλούμενος να απατήσει στο αν ήταν λογικό να πάει η δεύτερη καταγγέλλουσα να συναντήσει για το ρόλο τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο μάρτυρας απάντησε: «Φυσικά! Τα καμαρίνια δεν είναι χώρος βασανισμού! Αν δεν είχε ακούσει κάτι, αν δεν της είπαν να προσέχει γιατί ο Πέτρος κάτι ας πούμε, γιατί να μη πάει;».

«Το ΣΕΗ δεν είναι μαφία. Είναι ηθικό σωματείο, παλεύει για τους ηθοποιούς. Σε κάθε δίκη φταίει το ΣΕΗ. Έτσι είπαν και στην άλλη δίκη» απάντησε ο Σπύρος Μπιμπίλας σε ερώτηση που δέχτηκε για υπόνοιες που έχει αφήσει η πλευρά του κατηγορουμένου για οργανωμένο σχέδιο σε βάρος του.

Μπιμπίλας: «Με πήρε τηλέφωνο η Κ. και μου είπε ότι τη βίασε ο Πέτρος»
Νωρίτερα σήμερα η κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα ήταν «καταπέλτης» σε βάρος του κατηγορούμενου ηθοποιού, δηλώνοντας πως δεν πιστεύει ότι η πρώτη καταγγέλουσα είχε εμμονή με τον Φιλιππίδη, αλλά το αντίστροφο.

«Για παρά πολλά χρόνια ήταν ένας άνθρωπος της ζωής μου ο Πέτρος, είχε μεγάλη αγάπη από εμένα. Αυτά που συνέβησαν αυτό το διάστημα με στεναχώρησαν πολύ και δεν μπορώ να το κρύψω. Ανέτρεψαν την αγάπη μου και για την οικογένεια ολόκληρη» ανέφερε ο μάρτυρας, που λίγο αργότερα φανερά φορτισμένος μίλησε για το σοκ που έπαθε με την αποκάλυψη των καταγγελιών.

«Με πήρε τηλέφωνο η Κ. από την Αμερική και μου έλεγε ότι είναι σε ψυχολόγους όλα αυτά τα χρόνια γιατί τη βίασε ο Πετρος. Μου έλεγε για βιασμό τον οποίο δεν είχε πει ποτέ και τον έλεγε στον τηλέφωνο. Έναν άνθρωπο που αγαπούσα να μου λέει η άλλη από το τηλέφωνο ότι τη βίασε. Έπαθα την πλάκα της ζωής μου!» σημείωσε και συμπλήρωσε λίγο αργότερα: «Γιατί είναι σε ψυχολόγους τόσα κορίτσια; Γιατί έχουν πάει στην Αμερική; Ο Πέτρος ας σηκωθεί να πει ένα συγγνώμη σε αυτά τα κορίτσια! Τώρα τα έμαθα αυτά!».

Αναφερόμενος στην πρώτη καταγγέλλουσα, την οποία γνωρίζει από τη μητέρα της περιέγραψε πως την σύστησε στον Φιλιππίδη. «Γνώρισα τη μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας στον Πέτρο το 2004, πήγα και είπα να τη δει. Του είπα ότι είναι καλή μου φίλη. Του είχα κάνει μια επισήμανση “πρόσεχε μη της την πέσεις γιατί έχει σχέση με τραγουδιστή”» ανέφερε.

Προεδρος: Γιατί το είπατε αυτό;

Μάρτυρας: «Γιατί δυστυχώς είχε την τάση να τσιλιμπουρδίζει. Ήξερα την πρώτη καταγγέλλουσα πολύ καλά. Χάσαμε επαφή για ένα διάστημα, συμβαίνει αυτό στο θέατρο μέχρι το 2010 που συνέβη αυτό το αναπάντεχο. Στο έργο που έπαιζα ήρθε η μητέρα της καταγγέλλουσας και η ελπίδα Νίνου. Στο τέλος της παράστασης βρεθήκαμε και οι 3. Η Ελπίδα λέει θέλω να σας μιλήσω. Άρχισε να μας λέει ένα απίστευτο ότι η πρώτη καταγγέλλουσα ενοχλεί τον Πέτρο; Έχει σχέση μαζί του; Αμέσως είπα “μα είναι δυνατον;”» περιέγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Π: Σας είπε ότι η πρώτη καταγγέλλουσα έστελνε μηνύματα στο σύζυγο της;

Μ: «Είχα καταλάβει ότι ένας παρακολουθεί το κινητό του άλλου. Είχε βάσιμες υποψίες ότι κάτι συμβαίνει με τον Πέτρο. Της είχα πει της Ελπίδας ότι ξέρεις ότι κολλάει σε κορίτσια. Και τώρα λέω γιατί δεν είπε κάτι στη μάνα της; Τότε δεν είπα κάτι. Αν ο Πετρος ήταν εντάξει θα έπρεπε να πάρει την μητέρα της να πει “η κορη σου μου εξασκεί σεξουαλικη πίεση”».

Π: Η κα. Νίνου είπε το αντίστροφο όμως;

Μ: «Εγώ ξέρω την προσωπικότητα του Πέτρου. Πως είναι δυνατόν να την πέφτει το κορίτσι στον Πέτρο και όχι ο Πετρος στο κορίτσι; Μετά από τόσα πολλά χρόνια δε θυμάμαι τι ειπώθηκε. Θυμάμαι καλά ότι είπε η Ελπίδα «δε με νοιάζει αν υπάρχει διείσδυση, με νοιάζει ότι η κορη σου τα ρίχνει στον Πέτρο». Αν η μικρή δε μίλησε όλα αυτά τα χρόνια, είναι γιατί φοβόταν. Ο Πετρος γιατί δεν το είπε;»

Π: Μιλήσατε με την καταγγέλλουσα;

Μ: Όχι με την ίδια. Η Ελπίδα συχνά μου έλεγε και για αλλά. Είχε κάποιους φίλους του Πέτρου και μας έλεγε τα γεγονότα που την πλήρωναν στη ζωή της. Της είχα πει να χωρίσει.

Π: Είπε ότι της είπατε πως η καταγγέλλουσα σας απάντησε ότι τον βλέπει σαν πατέρα.

Μ: Ναι πραγματι, μου το είπε η μητέρα της. Είχαν και σχέση καθηγητή – μαθήτριας.

Π: Η πρώτη καταγγέλλουσα καταγγέλλει για δυο περιστατικά βιασμού. Πως το κρίνετε που η ίδια γυναίκα πως το κρίνετε που τον αποκαλεί πατέρα;

Μ: Πιθανόν για να κρύψει από τη μητέρα της αυτό που είχε συμβεί.

Π: Στη μητέρα της είπε ότι της έστελνε μηνύματα ο κατηγορούμενος, όχι ότι τον βλέπει σαν πατέρα.

Μ: «Αυτό μου είπε η μητέρα της και το μετέφερα. Αν είχαν συμβεί αυτά, θεωρώ ότι η μικρή το είπε για να αποφύγει τη μητέρα της.»

«Ο Πέτρος τα είχε με κορίτσια από τις παρατάσεις»
Σκιαγραφώντας το προφίλ του Πέτρου Φιλιππίδη, ο Σπύρος Μπιμπιλας περιέγραψε έναν άνθρωπο που σύναπτε σχέσεις με ηθοποιούς στις παρατάσεις του, πληγώνοντας τη σύζυγο του. «Πολύ συχνά ο Πετρος είχε σχέση με κάποιο από τα κορίτσια στις παραστάσεις του, εν γνώση της Ελπίδας ή με προσπάθεια της να μάθει με ποια. Το αν ήταν συναινετική η σχέση δε μπορώ να το ξέρω. Τα κορίτσια αν κάποιος τους την πέφτει επίμονα, μπορεί να είναι εξαναγκαστική – συναινετική. Έχω ακούσει πράγματα που εξαιτίας αυτών των πραγμάτων δεν τον ξαναπηρα ποτέ τηλέφωνο. Μέχρι πριν τις καταγγελίες δεν είχα ακούσει κάτι. Ένα σοβαρό είχα ακούσει για μια έκτρωση. Δεν είχα τη δύναμη να παω να του πω.

Νωρίτερα, ολοκλήρωσε την κατάθεση της η Ελπίδα Νίνου, κατάθεση η οποία αριθμεί ήδη 260 σελιδες- απαντώντας σε λίγες ερωτήσεις της συνηγόρου υπεράσπισης του συζύγου της Κικής Μπακιρτζίδου. Επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «εμμονική» για την πρώτη καταγγέλλουσα, ενώ για τη τρίτη γυναίκα που έχει καταγγείλει τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού σε αυτοκίνητο στο Παλαιό Ψυχικό, ανέφερε: «Θεωρώ ότι σε τέσσερα μέτρα από το σπίτι μας κάτι τέτοιο δε μπορούσε να συμβεί. Με καθηγητές να μπαινοβγαίνουν, την αγορά, κόσμο να κυκλοφορεί έξω από το σπίτι, το θεωρώ σενάριο επιστημονικής φαντασίας».

Back to top button