COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκαλύψεις σοκ από τον Τράγκα: ‘Έχω πάει, ακόμα και με…’

Πενήντα χρόνια μίας γεμάτης δημοσιογραφικά πορείας και ζωής. Παραμένετε στις επάλξεις αντιμετωπίζοντας με χιούμορ ότι συμβαίνει. Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο έχετε διαχειριστεί ότι πάσχετε από διαβήτη επί είκοσι χρόνια!

Δεν αισθανόμουν λεπρός επειδή έχω διαβήτη. Έχω την αμερικάνικη νοοτροπία η οποία λέει πώς αν είσαι άρρωστος το δηλώνεις για να ξέρουν και οι υπόλοιποι με ποιον έχουν να κάνουν. Εγώ είδα το διαβήτη σαν ένα ύπουλο φίλο. Σκέφθηκα πώς αν του κάνω τα χατίρια, τον συντροφεύω καλά και προσέχω μπορεί να επιταχύνω τη ζωή μου. Αν του πάω κόντρα θα με χτυπήσει. Πράγματι μου έκανε μία ζημιά. Έκανα δύο εγχειρήσεις στα μάτια από επίσθιο πυρηνικό καταρράκτη. Δεν έβλεπα τίποτα. Κανείς δεν ήξερε ότι ήμουν σχεδόν τυφλός επί δυόμισι μήνες. Έβλεπα «ένα γάλα» μπροστά στα μάτια μου.

Έβγαινα κανονικά στο ραδιόφωνο. Έβλεπα τον συνεργάτη μου ως μουτζαχεντίν. Κάνω πλάκα αλλά δυστυχώς ήταν η πραγματικότητα. Αυξήθηκε στο σημείο του να μη βλέπω καθόλου. Έπαθα πανικό. Δε μπορούσα να δω δίπλα μου τη γυναίκα μου ούτε ντυμένη, ούτε γυμνή.. Όταν έπεφτε το σκοτάδι άνοιγε η κόρη. Έτσι συμβαίνει με τον καταρράκτη. Θυμάμαι ότι έβγαινα σαν τις νυχτερίδες. Από το στρες της δουλειάς, αλλά και την πικρία μου από ένα μεγάλο κακό που έκανε ο δόλιος Γιώργος Παπανδρέου εναντίον της οικογενείας μου επιταχύνθηκε ο καταρράκτης και έπαθα τύφλωση. Ήμουν χάλια το καλοκαίρι του 2012.

Δεν έβλεπα. Στην τηλεόραση φορούσα γυαλιά, αλλά δε μπορούσαν να μου προσφέρουν τίποτα. Έτσι κατέφυγα στο ιατρείο του Γεωργαρά στη Γλυφάδα Τον ρώτησα «Θα δω;» και μου απάντησε «Έχεις καταρράκτη. Θα το διορθώσω». Μου έβαλε ένα τζάμι να βλέπω μακριά, αποκαταστάθηκε η όραση μου και βλέπω πάλι. Το διαβήτη πρέπει να τον προσέχει κανείς αν θέλει να κάνει έρωτα, να συμμετέχει το καλοκαίρι στις χαρές της θάλασσας. Δεν πρέπει ο διαβητικός να κάθεται πολύ στον ήλιο αλλά οφείλει να κολυμπάει γιατί το ζάχαρο ισοπεδώνεται στο μετρητή. Σου αυξάνει το θυμοειδές. Γίνεσαι δυσάρεστος πολλές φορές στους ανθρώπους σου. Μπορείς να σπρώξεις κάποιον πιο εύκολα. Πρέπει να έχεις αυτοσυγκράτηση. Ο διαβήτης είναι συντροφάκι. Είναι γλυκούλης, φτάνει να τον παίξεις καλά.

Επηρέασε τη ζωή σας;
Το ανακάλυψα όταν συνεργαζόμουν με το Star. Σκίζονταν τα χείλη μου. Ταυτόχρονα έβγαλα ένα μικρό απόστημα στα απόκρυφα σημεία. Πήγα στο γιατρό φοβούμενος ότι έχω το χειρότερο. Μου είπε «Κάνε μία εξέταση ζαχάρου». Όντως πήγα και ήταν 4.3 Μου ανέφερε θυμάμαι «Δεν έχεις πέσει ακόμη λιπόθυμος; Είσαι σε προ κωματώδη κατάσταση» και του απάντησα «Κούνια που σε κούναγε». Έπειτα από τις εξετάσεις φάνηκε ότι έχω γεννηθεί πολύ γλυκούλης, ζαχαρένιος. Από σαρανταδύο ετών κάνω θεραπεία με ινσουλίνη. Είμαι διαβητικός β τύπου. Κάνω τρεις ενέσεις την ημέρα. Είμαι στις 56 μονάδες. Το γεγονός ότι μπαίνω και βγαίνω πρωί βράδυ στο μπουρδέλο της πολιτικής μ’ αυτή την ένταση με στρεσάρει. Μου ανεβάζει 0.30-0.40 το μετρητή. Όταν βγαίνω από το στούντιο του ραδιοφώνου οι μετρήσεις ζαχάρου μου είναι διαφορετικές. Αισθάνομαι ότι πέφτουν οι σοφάδες μου. Είναι μεθυστική η επικοινωνία. Κάνω ένα θεατρικό πολύ δημοσιογραφικό όμως σόου.. Πολλοί μου γράφουν «Τι ψυχή θα παραδώσεις» και τους απαντώ «Θα σας συναντήσω στην κόλαση».

Πιστεύετε ότι θα βρεθείτε στην «κόλαση»; Θέλω να πω έχει κάνει «εγκλήματα» ο Γιώργος Τράγκας;
Αυτό θα το κρίνει ο Άγιος Πέτρος μόλις προσέλθω για να πάω στην αριστερή ή στη δεξιά πόρτα. Ελπίζω λόγω πολιτικών φρονημάτων να με πάει σε κεντροδεξιά πόρτα και να με βάλει σε κήπο καλό. Από εκεί και πέρα έχω κάνει υπερβολές, μεγάλα σφάλματα στη ζωή μου και ενδεχομένως έχω αδικήσει κόσμο. Όμως είχα μία αρχή την οποία τήρησα. Έλεγα «Κάνε το λιγότερο κακό» Όλοι στη δράση μας στη δημοσιογραφία είμαστε μεταξύ των φυλάρχων με γκαμήλες επειδή στην Ελλάδα πράγματι οι δημοσιογράφοι μπορούν να κάνουν το περίφημο έγκλημα στην πρώτη σελίδα. Επίσης τηρούσα σχεδόν απαρέγκλιτα τον κανόνα της άλλης πλευράς. Με όσους πολιτικούς συγκρούστηκα στη ζωή μου στην συνέχεια έγινα φίλος. Δεν πιστεύω στο μίσος μέχρι θανάτου. Η ζωή είναι εφήμερη. Έκανα 22 χρόνια αστυνομικό ρεπορτάζ. Ήμουν βουτηγμένος μέσα στο αίμα. Δολοφονίες, μαχαιρώματα, ληστείες, σεισμοί, καταποντισμοί.. Έχω δει μπροστά μου ανθρώπους να φεύγουν. Δε θέλω να κρατάω μίσος για κανένα.

Σας μισούν αντιστοίχως;
Βέβαια. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν υπερβολικό μίσος απέναντί μου. Στην επεξεργασία που κάνω σκέπτομαι ότι όταν τους κριτικάρα, επιτέθηκα δεν αισθάνθηκαν καλά και μου το κρατάνε.. Διάφοροι λένε το κωλόπαιδο, ο φράγκας, ο τράμπας. Αυτά που έχουν γραφεί για εμένα εδώ και στο εξωτερικό σχηματίζουν τα ράφια μιας μεγάλης βιβλιοθήκης.

Έχετε σκεφθεί να γράψετε ένα βιβλίο;
Τελειώνω ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και εδώ και στο εξωτερικό. Αφορά αθέατες καταστάσεις που συνέβησαν τα τελευταία σαράντα χρόνια στην Ελλάδα. Ετοιμάζω παράλληλα ένα ραδιοφωνικό μουσείο. Έχω συλλέξει τις εκπομπές μου αλλά και ιστορίες και ελπίζω να τα κυκλοφορήσω σε ένα βιβλίο χρήσιμο για τους νεότερους.

Βγάλατε τόσα χρήματα στην πορεία σας, ώστε να μπορείτε να πείτε πώς είστε πλούσιος;
Είμαι εύπορος. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είμαι πλούσιος. Πλήρωσα πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια σε φόρους. Έχω πολυελεγχθεί φορολογικά. Ήταν λογικό σε ένα σημείο γιατί ήμουν επώνυμος αλλά στην Ελλάδα έχουμε θεσμοθετήσει την ρουφιανιά. Έπρεπε να πάει ο Γαβαλάς τέσσερις φορές φυλακή για να αντιροπήσουν το άνοιγμα που γίνονταν στις μάζες. Αφού πήγε ο Λάκης που χόρευε στο Νάμος και δέκα δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες φυλακή είπαν μπορούμε να αρμέξουμε το σύνολο του πληθυσμού. Αξιοποίησαν το φθόνο που υπάρχει στην Ελλάδα.

Η εικόνα σας δεν έχει διαφορά την τελευταία εικοσαετία. Έχετε κάνει μπότοξ;
Τώρα σκέπτομαι να πάω να κάψω την φωτογύρανση, τους λεκέδες μου. Θέλω να βγάλω κάτι ελιές και θα πάω μάλλον στον Κουτσόγιωργα. Θα κάνω λέιζερ όπως ένας συνάδελφός- αδελφός μου ο οποίος ήταν πάμπουρο και τον είδα να λάμπει. Είδα ένα πρόσωπο για Χόλλυγκουντ. Αρχίζω να το σκέπτομαι γιατί τραβώ πλισέ στο λαιμό. Έχω και μία νέα γυναίκα που υπεραγαπώ.

‘Ήταν έρωτας εξ αρχής ;
Εγγονός φούρναρη είμαι, την έψησα την κοπέλα. Της υποσχέθηκα μία καλή ζωή. Το μεγάλο ελάττωμα της ζωής μου είναι ότι μου άρεσαν πολύ οι γυναίκες. Άλλαξα πολλές συντρόφους, αλλά δεν ήμουν πρόχειρος με τις γυναίκες. Είχα γκόμενα «γκόμενα». Και στους γάμους μου κάθισα χρόνια με τις κυρίες που με τιμήσαν.

Ήξεραν για τις «μικρές αμαρτίες»;
Με την πρώτη μου γυναίκα με την οποία είμαστε αδέλφια πλέον ήμουν στην ανεμοζάλη του επαγγέλματος.. Μείναμε δεκαέξι χρόνια μαζί. Με τη δεύτερη κυρία έμεινα επίσης 11 χρόνια. Αυτή μπορεί να πήρε και κάποια αμαρτία μου είδηση. Με τη Μαρία είμαι μια χαρά. Δεν έχω παρεκκλίσεις. Δεν έχω δείξει νοσηρότητα ούτε αποκλίνουσα συμπεριφορά. Γούσταρα πάρα πολύ τη γυναίκα μου και εξακολουθεί να μ’ αρέσει.

Έρχομαι και στα τηλεοπτικά. Έγίνε έντονος ντόρος ένα μήνα πριν με τη θέση της Έλλης Στάη αναφορικά με το ηλικιακό ρατσισμό που δέχεται μία γυναίκα. Θεωρείτε ότι λείπει από την τηλεόραση;
Ναι. Τι σημασία έχει η ηλικία της; Κάνει το τράβηγμα της και είναι κούκλα. Είναι κορμάρα. Τι έγινε που είπε για την ηλικία της ο κύριος Παναγιωτόπουλος; Τον έδιωξαν και αυτόν από το Mega. Έχω την αίσθηση ότι με την Έλλη Στάη το Mega θα είχε καλύτερες ημέρες γιατί ξέρει και φτιάχνει τηλεοπτική μαγιονέζα.

Τατιάνα Στεφανίδου. Σας αρέσει;
Με την Τατιάνα έχω κάνει ένα πλήθος εκπομπών. Έχει ένα χρυσό οδηγό αλλαγών ονομάτων στις εκπομπές της αλλάζοντας μόνο τον κύβο κνορ. Αυτό που κάνει είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο. Τίποτα δε ζει για πολλά χρόνια σ’ αυτόν τον απόλυτο τηλεοπτικό κυνισμό της διοίκησης των καναλιών. Τα κανάλια βλέπουν σαν κρέας τους δημοσιογράφους. Μπορούν να τους κόψουν για πολιτικούς λόγους. Εγώ φέτος δεν πήγα σε ένα κανάλι επειδή κάνω κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Το αισθάνθηκα. Δε μου το είπαν. Προσωπικά δεν τσακώνομαι. Φιληθήκαμε με γλωσσόφιλα και είπαμε «Γεια σας.» Μισώ τη δημοσιογραφία που εντάσσεται στα κόμματα. Εγώ είμαι κεντροδεξιός και παλαιοκαραμανλικός αλλά δε μπήκα ποτέ σε κλαδική της Νέας Δημοκρατίας. Εγώ είχα τον έλεγχο στις σχέσεις μου με πρωθυπουργούς αλλά και ευρύτερα τους πολιτικούς.

Ελένη Μενεγάκη;
Μπορεί ακόμη και σε πενήντα χρόνια από τώρα να κάνει εκπομπή σ’ αυτή τη ζώνη, να είναι τσίτα το δέρμα, πολύ όμορφο το μπούστο, ωραίες οι γάμπες και να παρουσιάζει τη μεσημβρινή εκπομπή της Αμφίπολης. Η Μενεγάκη πια είναι καθιερωμένο προϊόν. Δε θα μπορέσουν εύκολα να τις πούνε «Πάρε δρόμο». Είναι «συσκευασία με το ίδιο σελοφάν». Είναι kolinos. Όπως έλεγε και η διαφήμιση η πρώτη φροντίδα το πρωί και η τελευταία το βράδυ. Ξέρει να διαχειρίζεται επίσης τα pr στην προσωπική της ζωή κατά μοναδικό τρόπο. Πότε βγήκε με το νέο άνδρα έξω, πότε πρωτοέπεσαν στη θάλασσα, πήγαν μαζί για ψώνια το Σάββατο, το απόγευμα στάθηκαν να πάρουν ένα γιαούρτι.. Αν είχα σχολή θα την έπαιρνα να διδάξει.

Τι δεν έχετε κάνει ακόμα στη ζωή σας και επιθυμείτε να πράξετε;
Πολλά. Δεν έχω κάνει γάμο στη Βενετία σαν τον Κλούνει. Έχω παντρευτεί δύο φορές τη Μαρία Καρά αλλά δεν την έχω πάει να κάνουμε ένα spititoual γάμο. Πρέπει να τελειώσω μία σειρά από βιβλία. Θα υποθηκεύσω και αποθηκεύσω τις μνήμες μου. Είναι οι δικές μου εκδοχές, χρήσιμες για κάποιους που Θέλω να ταξιδέψω επίσης πολύ αλλά και να σχεδιάσω και συντονίσω ένα δίκτυο κοινωνικής στήριξης.

Έχετε κάνει σεξ με Ελληνίδες πολιτικούς;
Όχι. Είχα επαφές με μερικές διάσημες ηθοποιούς – -όχι πολλές όμως. Κάποτε είχα στα κρυφά σχέση με την ωραιότερη γυναίκα που κυκλοφορούσε στην Ελλάδα, είχε κάνει τότε περίπου διακόσια εξώφυλλα. Ήμασταν πολύ ερωτευμένοι. Δεν έχω πάει με πολιτικό. Δεν ξέρω γιατί. Συνόδευα πάντα κοπέλες του λαού. Δεν είχα παρτίδες με επώνυμες γκόμενες. Δεν κυνήγαγα μοντέλες. Μου «έκατσαν» καμία δύο αλλά δεν είχα επωνυμίτιδα στις σχέσεις μου. Εγώ πήγαινα με απλές κοπέλες. Από παιδί έχω κάνει παρέα νοσοκόμες, καθαρίστριες και ότι άλλο θες.

Πότε κάνατε για πρώτη φορά έρωτα;
Ο φίλος μου Αντώνης Μπουμπαλίκης με πήγε σε έναν οίκο ανοχής στην Ακομινάτου. Ήμουν παχουλός. Μπήκα στο μπουρδέλο με είδε η κυρία και μου είπε «Ανέβα στο πατάρι και βγάλτα όλα». Είχα νευρικότητα ως παιδάκι. Ήταν πολύ ωραία γκόμενα, πολύ αδύνατη, σα φίδι -την έχω ακόμη στο μυαλό μου- . Όπως περπάταγα στο πατάρι του μπουρδέλου με τα καλτσάκια μου, την άκουσα να φωνάζει «Χοντρέ θα μου γκρεμίσεις το μπορδέλο». Πηγαίναμε όλα τα παιδιά εκείνη την εποχή, και με συναδέλφους σημερινούς που κάνουν τις παρθένες σήμερα. Είχαμε διάφορα μπουρδέλα στην Κολοκυνθούς, στο Μεταξουργείο, την Ακομινατου και μετά αργότερα στη Φυλής. Είμαστε αξιοπρεπείς αλήτες. Κάναμε τις σουλάτσες μας. Ήταν μία άλλη εποχή.

Για ποιες πράξεις σας μετανιώσατε ;
Θα έκανα τα ίδια. Στα 38 μου με τύλιξε η ανασφάλεια. Το ΠΑΣΟΚ με έδιωξε από παντού και με βοήθησε ο συχωρεμένος ο Έβερτ να πιάσω δουλειά. Θυμάμαι ο πεθερός μου τότε μου είπε «Είσαι μεγάλο όνομα στη δημοσιογραφία, αλλά δεν έχεις φράγκο». Τότε αποφάσισα να κάνω εταιρεία δημοσίων σχέσεων. Αργότερα έκανα έντυπα. Συνεχώς θέλεις να κάνεις πράγματα αλλά θυμάμαι πάντα την ατάκα του Σωκράτη Κοκκαλή «Γιώργο δεν τα προλαβαίνουμε όλα».

Πώς είναι η άλλη όψη σας; Κλαίτε;
Ως παιδί χωρισμένων γονέων είχα ευσυγκινησία σε διάφορα πράγματα. Αργότερα έγινα μέταλλο. Όταν όμως γίνεις ζαχαρούλης ο διαβήτης σου κάνει δίπολο.. Ασφαλώς κλαίω, συγκινούμαι πιο εύκολα.

Ήταν τραυματικό ότι στην εφηβεία σας χώρισαν οι δικοί σας;
Σε πολύ μικρή ηλικία έμαθα ότι έτσι είναι η ζωή, Τους αγάπησα πολύ δυνατά. Βρέθηκα σε ένα δικαστήριο όπου ήθελαν να με μοιραστούν. Άκουσα τον πρόεδρο να λέει «Μην επηρεάζετε την ψυχολογική κατάσταση του παιδιού. Βγάλτε τον έξω». Θυμάμαι έριχνα μια γκαζά στο διάδρομο της Σανταρόζα που ήταν τα δικαστήρια. Αυτή τη γκαζά την ώρα που βγήκε ο δικηγόρος του πατέρα μου και μου είπε «Θα σε πάρει ο μπαμπάς από τα Χριστούγεννα» την έβλεπα τουλάχιστον εικοσιπέντε χρόνια -μέχρι τα σαράντα- στον ύπνο μου. Οι γονείς μου ήταν δύο καταπληκτικοί άνθρωποι.

Πότε γίνατε «μέταλλο»;
Μέταλλο με έκαναν όλες οι επιθέσεις των πολιτικών εναντίον μου, το γεγονός ότι έμαθα πώς στη δημοσιογραφία δεν είσαι μόνιμος, όταν είδα το βαθύ κράτος από το αστυνομικό ρεπορτάζ , όταν συνόδεψα τη μάνα μου στην εκκλησία εξήντα χρονών για να παντρευτεί δεύτερη φορά -γιατί σκέφθηκα ότι πρέπει να έχει ένα σύντροφο-, όταν δούλεψα στον πρώτο πόλεμο Ιραν Ιρακ, ακούγοντας πώς σκέπτονται οι διαπλεκόμενοι, και φυσικά στο ότι έπρεπε να αντέξω διαχρονικά σε μία καριέρα που καταπίνει πολλούς ίσως και καλύτερους από εμένα.

Ποιο είναι το μυστικό;
Κάθε πρωί μάζευα τα σπασμένα κομμάτια μου και έλεγα «Είναι μία άλλη ημέρα».

Δεν συμβιβαστήκατε;
Συμβιβάστηκα αλλά όχι με την έννοια που δίνει ο κόσμος. Απλώς είπα «Η λογική λύση είναι να πάω έτσι».

Τι φοβάστε πια;
Τα τελευταία χρόνια ένιωσα ένα βάρος στο στήθος μου. Πήγα στο φαρμακοποιό μου και μου είπε «Ρε μπαγάσα θα σου δώσω zanax». Το σκέφθηκα και είπα «Γιατί να πάρω»; Ανακαλύπτω ότι με την πάροδο της ηλικίας μπορείς να πάθεις μικροπανικούς. Πρέπει να έχεις γκάζι για να τους αντιμετωπίσεις, να κάνεις διαχείριση του εναπομείναντος χρόνου σου.

Πώς θέλετε να είναι λοιπόν το υπόλοιπο της ζωής σας;
Δεν έχω καταλήξει. Το βέβαιο είναι όπως έλεγε και η μητέρα μου πώς είμαι ένας ανήσυχος άνθρωπος.

Back to top button