TOP ΝΕΑ

Αποκαλύψεις σοκ για βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία! Σε συνεργασία με την Αμερική, ανέπτυξαν ιούς πανώλης και δυσεντερίας! Ανεξέλεγκτη αύξηση λοιμώξεων! Η Κίνα ζητάει εξηγήσεις από τις ΗΠΑ! ‘Περίεργα’ και ‘σκοτεινά’ παιχνίδια!

Σε σοβαρές καταγγελίες προέβη το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κάνοντας λόγο για βιολογικά εργαστήρια στο έδαφος της Ουκρανίας που ανέπτυσσαν ιούς ενώ στις 24 Φεβρουαρίου δόθηκε εντολή να καταστραφούν πολλά αποδεικτικά στοιχεία.
Σύμφωνα με τον Igor Kirillov, επικεφαλής των Δυνάμεων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Άμυνας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων (RKhBZ), με το πρόσχημα της καταπολέμησης του Covid βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία ανέπτυξαν ιούς.
Τα βιοεργαστήρια στο Lviv εργάστηκαν σε παθογόνα της πανώλης, του άνθρακα και της βρουκέλλωσης, στο Kharkov και την Poltava σε παθογόνα διφθερίτιδας, σαλμονέλωσης και δυσεντερίας.

Όπως διευκρίνισε ο Kirillov, περισσότερα από 320 δοχεία καταστράφηκαν στο Lviv: 232 δοχεία με τον αιτιολογικό παράγοντα της λεπτοσπείρωσης, 30 με τουλαραιμία, 10 με βρουκέλλωση, 5 με πανώλη.
«Η ονοματολογία και η υπερβολική ποσότητα βιοπαθογόνων μαρτυρούν το έργο που επιτελείται στο πλαίσιο στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων»
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των στρατευμάτων RKhBZ Kirillov, οι ΗΠΑ και η Ουκρανία επιχείρησαν να καταστρέψουν τα στοιχεία γιατί εάν έπεφταν στα χέρια Ρώσων εμπειρογνωμόνων, τότε θα καγορείτο η Ουκρανία για παραβίαση της Σύμβασης για την Απαγόρευση των Βιολογικών Όπλων.

Ο Kirillov είπε ότι ένα δίκτυο περισσότερων από 30 βιολογικών εργαστηρίων έχει δημιουργηθεί στην επικράτεια της Ουκρανίας, τα οποία λειτουργούσαν για την Υπηρεσία Μείωσης Απειλών υπό το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

«Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα επιστήσει την προσοχή στα στρατιωτικά βιολογικά προγράμματα που εφαρμόζει το Πεντάγωνο σε διάφορα κράτη της πρώην Σοβιετικής ένωσης. Συμπεριλαμβανομένου του εδάφους της Ουκρανίας, έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο που περιλαμβάνει περισσότερα από 30 βιολογικά εργαστήρια, τα οποία μπορούν να χωριστούν σε ερευνητικά και υγειονομικά-επιδημιολογικά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια εταιρεία που συνδέεται με το στρατιωτικό τμήμα, κυρίως η Black and Veatch, εμπλέκεται στην υλοποίηση έργων.

Ο επικεφαλής των στρατευμάτων του RKhBZ είπε ότι εκτελούνται εργασίες σε τρεις βασικούς τομείς.
«Πρώτα από όλα, πρόκειται για παρακολούθηση της βιολογικής κατάστασης, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, στις προτεινόμενες περιοχές για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων των κρατών του μπλοκ του ΝΑΤΟ.
Το δεύτερο είναι η συλλογή και εξαγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες στελεχών επικίνδυνων μικροοργανισμών.
Η τρίτη κατεύθυνση είναι η ερευνητική εργασία για τη μελέτη πιθανών παραγόντων βιολογικών όπλων ειδικά αυτής της περιοχής, οι οποίοι έχουν φυσικές εστίες και είναι ικανοί να μεταδοθούν στον άνθρωπο.

Αμέφερε ότι από το 2021, το Πεντάγωνο εφαρμόζει το έργο Διάγνωση, Επιτήρηση και Πρόληψη Ζωονοσογόνων Νόσων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με χρηματοδότηση 11,8 εκατομμυρίων δολαρίων.
«Το 2020-2021, το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας διεξήγαγε μια μελέτη για τους αιτιολογικούς παράγοντες του αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας-Κονγκό, της λεπτοσπείρωσης, της μηνιγγίτιδας, των ιών χανταϊών στην επικράτεια της Ουκρανίας ως μέρος της υλοποίησης της Ουκρανο-Γερμανικής πρωτοβουλίας για τη διασφάλιση της βιολογικής ασφάλειας, στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανεξέλεγκτη αύξηση λοιμώξεων

Σύμφωνα με τον Kirillov, οι δραστηριότητες βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία και το πρόγραμμα των ΗΠΑ για «μεταρρύθμιση» του ουκρανικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης έχουν οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη αύξηση της συχνότητας εμφάνισης ιδιαίτερα επικίνδυνων λοιμώξεων.

«Ταυτόχρονα, οι δραστηριότητες των βιολογικών εργαστηρίων, τη δραστηριότητα των οποίων παρακολουθούμε από το 2014, και το πρόγραμμα της λεγόμενης μεταρρύθμισης του ουκρανικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης που εφαρμόζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες οδήγησαν σε ανεξέλεγκτη αύξηση της επίπτωσης ιδιαίτερα επικίνδυνων και οικονομικά σημαντικών λοιμώξεων».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των στρατευμάτων του RCHBZ, καταγράφεται αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων ερυθράς, διφθερίτιδας και φυματίωσης στο έδαφος της Ουκρανίας.
Η συχνότητα της ιλαράς έχει αυξηθεί πάνω από 100 φορές.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακηρύξει την Ουκρανία χώρα υψηλού κινδύνου εκδήλωσης επιδημίας πολιομυελίτιδας».

Ο Kirillov είπε ότι η Ουκρανία, με το πρόσχημα της δοκιμής φαρμάκων κατά του Covid, έστειλε αρκετές χιλιάδες δείγματα ορού ασθενών στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως εκείνα που ανήκουν στη «σλαβική εθνότητα».

«Με το πρόσχημα της δοκιμής μέσων για τη θεραπεία και την πρόληψη της μόλυνσης από κορωνοϊό, αρκετές χιλιάδες δείγματα ορού ασθενών, που ανήκουν κυρίως στη σλαβική εθνοτική ομάδα, μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Walter Reed του αμερικανικού στρατού».

Το στρατιωτικό τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας δημοσίευσε επίσης μια ανάλυση των δραστηριοτήτων των ΗΠΑ στο πλαίσιο της στρατιωτικής βιολογικής έρευνας στο έδαφος της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέλεξαν και μεταφέρθηκαν στο Ερευνητικό Ινστιτούτο, Walter Reed του Στρατού των ΗΠΑ, δείγματα εξαιρετικά παθογόνων στελεχών παθογόνων μολυσματικών ασθενειών (πανώλης, άνθρακας, χολέρα, τουλαραιμία, βρουκέλλωση, ιοί Κριμαίας-Κονγκό, χανταϊοί, ιός εγκεφαλίτιδας που μεταδίδεται από κρότωνες και λεπτοσπείρωση).

Περικοπή βιολογικών προγραμμάτων

Ο Kirillov είπε ότι σημειώνονται εκτάκτως περικοπές βιολογικών προγραμμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας.
«Το Γραφείο του Αρχηγού των Στρατευμάτων Προστασίας RCB των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναλύει συνεχώς τη βιολογική κατάσταση στο έδαφος της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τα δεδομένα, υπάρχει μείωση των βιολογικών προγραμμάτων».

Όπως σημείωσε ο Kirillov, τα έγγραφα που αναλύθηκαν επιβεβαιώνουν ότι το Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας ζήτησε από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 να καταστραφούν πλήρως τα δεδομένα στα εργαστήρια.

Ένας εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Igor Konashenkov, δήλωσε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, αποκάλυψαν τα δεδομένα ενός στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον στρατηγό, ελήφθησαν πληροφορίες από υπαλλήλους ουκρανικών βιολογικών εργαστηρίων σχετικά με την επείγουσα καταστροφή ιδιαίτερα επικίνδυνων παθογόνων στις 24 Φεβρουαρίου: πανώλη, άνθρακας, τουλαραιμία, χολέρα και άλλες θανατηφόρες ασθένειες.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Putin ανακοίνωσε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ως απάντηση στην έκκληση των ηγετών των δημοκρατιών του Donbass για βοήθεια.

Ðîññèÿ. Ìîñêâà. Íà÷àëüíèê âîéñê ðàäèàöèîííîé, õèìè÷åñêîé è áèîëîãè÷åñêîé çàùèòû ÂÑ ÐÔ, ãåíåðàë-ëåéòåíàíò Èãîðü Êèðèëëîâ âî âðåìÿ áðèôèíãà ïî ðåçóëüòàòàì àíàëèçà äîêóìåíòîâ, êàñàþùèõñÿ âîåííî-áèîëîãè÷åñêîé äåÿòåëüíîñòè ÑØÀ íà òåððèòîðèè Óêðàèíû â Íàöèîíàëüíîì öåíòðå óïðàâëåíèÿ îáîðîíîé. Âàäèì Ñàâèöêèé/ïðåññ-ñëóæáà Ìèíîáîðîíû ÐÔ/ÒÀÑÑ

Εξηγήσεις και πληροφορίες από τις ΗΠΑ ζητά η κυβέρνηση της Κίνας σχετικά με τα βιολογικά εργαστήρια που ανακαλύφθηκαν στην Ουκρανία.

Φαίνεται ότι η Κίνα θεωρεί πώς οι καταγγελίες των Ρώσων για ύπαρξη εργαστηρίων βιολογικού πολέμου, έχουν βάση και απαιτεί να δοθούν άμεσα εξηγήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Υπενθυμίζεται ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι υπάρχουν στοιχεία για στρατιωτικό βιολογικό πρόγραμμα το οποίο χρηματοδότησαν οι Αμερικάνοι.

Σε συνέντευξη τύπου, ο εκπρόσωπος Τύπου στο Πεκίνο Zhao Lijian έκανε παρατηρήσεις και επικαλούμενος τα στοιχεία που είδαν το «φως» της δημοσιότητας, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν 26 βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, τα οποία βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο του Πενταγώνου.

Όπως ανέφερε το κινεζικό CGTN, η Κίνα κάλεσε τις ΗΠΑ να δώσουν λεπτομέρειες για τους ιούς που έχουν αποθηκευτεί όλα αυτά τα χρόνια στα εργαστήρια αλλά και για τα αποτελέσματα των ερευνών που έχουν στην κατοχή τους.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ διαθέτει 336 βιολογικά εργαστήρια σε 30 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το Fort Detrick, όπου βρίσκεται το Ιατρικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νοσημάτων του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι το κέντρο των βιοστρατιωτικών δραστηριοτήτων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Zhao, οι ΗΠΑ απέτυχαν να λάβουν σοβαρά υπόψη την επιφυλακτικότητα της διεθνούς κοινότητας για αυτά τα βιολογικά εργαστήρια και αντ’ αυτού την απέρριψε ως παραπληροφόρηση.

Σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ ήταν η μόνη χώρα που εμπόδισε τη δημιουργία ενός μηχανισμού επαλήθευσης της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα τα τελευταία 20 χρόνια, είπε ότι η διεθνής κοινότητα ανησυχεί όλο και περισσότερο για αυτό. «Προτρέπουμε για άλλη μια φορά την πλευρά των ΗΠΑ να παράσχει πλήρη διευκρίνιση για τις βιοστρατιωτικές δραστηριότητές της εντός και εκτός των συνόρων της και να αποδεχθεί την πολυμερή επαλήθευση» τόνισε.

Back to top button